2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nem kellett a Kalopress, a Néplap kiadója – Értékesítésére a kalocsai önkormányzatnak tett ajánlatot a tulajdonos

Illés György Cinó  |  2018. 09. 24., 10:30

Csütörtök délutáni zárt ülésén tárgyalta a kalocsai képviselő-testület a Kalocsai Néplap kiadója, a Kalopress Lapkiadó Kft. tulajdonosainak ajánlatát. A cég portfóliójának két fő eleme a Kalocsai Néplap brendje, valamint a lapot előállító nyomda márkaszerviz által teljeskörűen szervizelt digitális nyomdagépei és egyéb nyomdai eszközei. Az elutasító döntés nyomán kérdéses, hogy mi lesz a Kalocsai Néplap sorsa.

Ami bizonyos: nem lesz belőle önkormányzati médium – ennek vajmi kevés értelme is volna, tekintve, hogy a kalocsai önkormányzat a városi televízió működtetésével és online portálja naprakész fönntartásával tesz eleget tájékoztatási kötelezettségének. A néplap fönntartása így sok többletkiadással járó nyűg lehetett volna a város számára.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A lap brendjének értékét figyelmen kívül hagyva marad a nyomda, amely azonban digitális nyomdagépeivel csak a kisszériás digitális nyomdapiacon versenyképes, látva ennek az iparágnak igen dinamikus fejlődését.

Így az önkormányzat nyomdai szolgáltatást igénylő feladatai valószínűleg gazdaságosabban, hatékonyabban is megoldhatóak lesznek a piacról.

Ésszerűnek tűnik tehát a dr. Bálint József polgármester által a csütörtök délutáni képviselő-testületi ülés zárt ülésszaka után kihirdetett döntés. Az ahhoz vezető vita részleteit azonban, illetve magát az ajánlatot sem ismerjük a zárt ülés szabályaira tekintettel.

Ahogyan az ajánlattevő indokait és további szándékait se ismerjük.
Az azonban látható, hogy

A HÍRFOGYASZTÓ KÖZÖNSÉGNEK AZ INTERNETES TARTALMAK FELÉ VALÓ FORDULÁSA, ILLETVE A TÉRSÉGÜNKBEN MEGJELENŐ TÖBB INGYENES TARTALOMSZOLGÁLTATÓ, NYOMTATOTT MÉDIUMNAK ÚGY AZ INFORMÁCIÓS, MINT A HIRDETÉSI PIACON LEZAJLOTT TÉRNYERÉSE AZ UTÓBBI ÉVTIZED SORÁN EGYSZERRE KÉT IRÁNYBAN FOGTA KI A SZELET A KORÁBBAN MINDEN SZEMPONTBÓL MONOPOLHELYZETŰ KALOCSAI NÉPLAP VITORLÁIBÓL.

Főszerkesztő megjegyzés: 
Fenti, eredetileg 2018. 09. 21-én 11 óra 7 perckor publikált cikkünk mostantól (2018.09.24. 10:30) módosított tartalommal szerepel portálunkon, mivel az írásban említett vállalat, a Kalopress Lapkiadó Kft. ügyvezetője helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz. 
Kérésének eleget téve cikkünk egyes, kifogásolt megfogalmazásait más szövegrészekre cseréltük, amelyek tartalmazzák a Kalopress Lapkiadó Kft. ügyvezetőjének a tárgyban előzőleg megjelent írásunkkal kapcsolatos helyreigazítási kérelmében foglaltakat is.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK