2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Új óvodavezetőt, felügyelőbizottsági tagot választanak a városi képviselő-testület hétfői ülésén

Új óvodavezetőt, felügyelőbizottsági tagot választanak a városi képviselő-testület hétfői ülésén
Zsiga Ferenc  |  2023. 07. 13., 14:05

Gyaníthatóan a nyári szabadságolások és a hőség is közrejátszik abban, hogy a szokásostól eltérően ezúttal hétfőn, 8:30 órától a városháza dísztermében ülésezik Kalocsa Város Képviselő-testülete. Mint beszámoltunk róla, áttörés mutatkozik a volt szovjet repülőtér hasznosításában. Egy 30 ezer (!) négyzetméteres, kereskedelmi logisztikai célokat szolgáló létesítmény építése kezdődhet egy budapesti székhelyű cég beruházásában, ha a grémium rábólint a polgármester előterjesztésére. A mintegy 7 hektáros terület adásvétele nyomán 33,7 millióval gyarapodhat az önkormányzat idei büdzséje. Ám ezen kívül is számos érdekes és izgalmas téma kerül napirendre.

A nem kalocsai léptékkel mérve is nagyberuházás ebben a csomagban kétségtelenül a legjelentősebb téma, ami a képviselők elé kerül, de azért olyan más fontos ügyeket is tárgysorozatba vettek, mint az utóbbi hetekben a közbeszéd fókuszába került hulladékszállítás. Ennek helyzetéről a vaskúti székhelyű Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási cég képviselője ad tájékoztatást. Kíváncsian várjuk!

A folytatásban az óvodavezetői álláshelyre kiírt pályázatról döntenek, zárt ülés keretében. Mint emlékezetes, a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje intézményt évtizedeken át vezető Katus Györgyné - a 40 éves szolgálati viszonnyal járó kedvezményt igénybe véve - nyugdíjba megy. Információnk szerint a vezetői posztra Rakovics Brigitta, a Petőfi Sándor utcai Tagóvoda vezetője és Szabóné Juhász Ildikó nyújtott be pályázatot. A végső döntésről majd a zárt ülést követő polgármesteri tájékoztatóból értesülünk hitelesen.

A képviselő-testület ezt követően felügyelő bizottsági tag választásáról dönt, ugyancsak zárt ülés keretében. Értesülésünk szerint a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft. egyik felügyelőbizottsági tagja, dr. Vincze András mondott le, helyére választanak új tagot, a polgármester előterjesztésére. Hogy ki lesz, arról majd szintén a testületi ülésről szóló beszámolóból értesülhetnek.

Tárgyalnak még a Kalocsa, Damjanich utca 7. szám alatti D7 közösségi ház használatba adásáról, amelynek kizárólagos használatát és üzemeltetését a Kalocsai Gerillakertész Szabadidő, Vízisport és Környezetvédelmi Egyesület kérte. A kizárólagos használtba és üzemeltetésbe adásnak – a testület hasonló döntését figyelembe véve – kicsi lehet az esélye, ezt a megoldást a polgármesteri előterjesztés sem támogatja, de majd meglátjuk, mi lesz a szavazás végeredménye.

Ha újabb ügyet nem tűznek napirendre, az ülés utolsó napirendjeként tárgyalják a Róna utca név megváltoztatásának előkészítését. A város Kiskőrös irányába jobb oldali utolsó utcája új nevének az „ANDA” nevet szánják. Mégpedig az előterjesztés szerint azért, mert az ANDA cégcsoport jelentős beruházásokat végzett Kalocsán, az önkormányzattal is példaértékű kapcsolatot alakított ki, és a városban működő társadalmi szervezetek tevékenységét is segíti. A mostani döntéssel csak a névváltoztatási procedúra kezdődik el, ugyanis az ügyrendi és jogi bizottságot kérik fel, hogy az utcanév változtatásához szükséges véleményeket szerezze be.

A testületi ülésről szóló beszámolónkat vélhetően témánként, részletekben olvashatják majd portálunkon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK