2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Van kitől bocsánatot kérni? – Fölmentették a vádak alól a KalocsaKOM volt ügyvezetőjét

Illés György Cinó  |  2016. 09. 26., 11:25

A legutóbbi testületi ülésen múlt kedden – az ügy jogi lezáródása után – újra szóba került az új vezetés által tett több följelentés egyikének ügye. Török Ferenc napirend előtti hozzászólásában a KalocsaKOM volt ügyvezetője, Korsós László ellen indult eljárásnak bűncselekmény hiányában történt megszüntetése kapcsán bocsánatkérésre nem szólította föl a „korrupció gyanúja” miatt följelentést tevő polgármestert, de a hír széles körben való terjesztését elvárja.

Egy tavalyi testületi ülésen jelentette be dr. Bálint József polgármester, hogy a KalocsaKOM Kft. korábbi ügyvezetője idején a vállalatnál történtek kapcsán hűtlen kezelés, illetve korrupció gyanújával ismeretlen tettes ellen följelentést tett. Az ismeretlen tettest később a föltételezett bűncselekmények idejében volt ügyvezető, Korsós László személyében vélte fölismerni a nyomozóhatóság, de a legutóbbi ülésen Török Ferenc képviselő által széles körben ismertté tett jogi tény szerint Korsóst a vádak alól – bűncselekmény hiányában – fölmentették.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A följelentés bejelentését most a korábbi polgármesterként közvetetten érintett Török Ferenc elevenítette föl napirend előtti hozzászólásában a múlt keddi testületi ülésen.

– Több mint egy éve egy testületi ülésen dr. Bálint József Kalocsa város címzetes jegyzője és polgármestere egy bejelentést tett, miszerint az előző városvezetés által elkövetett jogsértésre, korrupcióra derült fény, ami miatt sajnos kénytelen feljelentést tenni – kezdte napirend előtti fölszólalását Török Ferenc, majd azzal folytatta, hogy

Akik feladatul kapták ennek az ügynek az előkészítését, azok is jól tudták, hogy a remélt, de meg nem alapozott jogsértés, a korrupció nem fog megállni, de jól lehetett tévében, rádióban, sajtóban, minden fórumon hangoztatni, hogy sajnos följelentést kellett tenni az előző városvezetéssel szemben.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A képviselő reménykedett, hogy széles körben ismert az a tény, hogy ez a vád nem állt meg, Korsós László [volt] ügyvezető a Facebook oldalán tette közzé, hogy minden vád alól felmentették.

Ezért azt kérte a polgármestertől, hogy

Itt és most hangozzon el az, hogy a volt városvezetés, a volt polgármester és a KalocsaKOM volt ügyvezetője, Korsós László nem követett el jogsértést, nem volt korrupció és ezek a vádak alól őt föl is mentették.

Török Ferenc bocsánatkérést nem várt, nem remélt, azt viszont kérte, hogy

A KOMMUNIKÁCIÓBAN AZ, HOGY E VÁD NEM ÁLLT MEG, LEGALÁBB AKKORA TERET KAPJON, MINT ENNEK A VÁDNAK A BEJELENTÉSE KAPOTT!


Forrás: Illés György / KALOhírek

Bálint József – amint mondta – a följelentést nem címzetes főjegyzőként tette, hanem polgármesterként, és nem Korsós László, hanem ismeretlen tettes ellen, így nincs kitől bocsánatot kérnie, és nem is kér bocsánatot.

A polgármester végül hozzátette:

És nincs több hozzászólnivalóm.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 2 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (2 db)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.
Ágika
2016-10-12 07:47:07
Egy gerinctelen nulla ez az új polgármester. Nem elég, hogy egy csomó embert megrágalmazott, még van pofája összekenni ezt a saját jegyzőként elkövetett aljasságával! Ocsmány egy semmirekellő!
Joco
2016-09-26 20:03:37
Van kitől bocsánatot kérnie. De jó lenne mar ha lemondana lejáratja Kalocsát

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK