2022. 05. 20. péntek
Bernát, Felícia
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Jubileumi húsvéti ünnepi nagykoncert a Zsikó Zenekarral – Színpadon a magyar népzenei élet kiválóságai

Jubileumi húsvéti ünnepi nagykoncert a Zsikó Zenekarral – Színpadon a magyar népzenei élet kiválóságai
Zsiga Ferenc  |  2022. 04. 12., 12:50

A magyar népzenei élet fősodrába tartozó Zsikó Zenekar és neves vendégművész barátaik április 18-án, húsvét hétfőn Bátaszéken, a Kalász Városi Sportcsarnokban tartanak nagyszabású jubileumi népzenei koncertet. A 17 órakor kezdődő, ötödik alkalommal megrendezett népzenei gálára a belépés díjtalan, de a helyszínen az Ökumenikus Segélyszervezettel közös adománygyűjtés lesz, melynek bevételét az orosz-ukrán háború ukrajnai menekültjeinek megsegítésére fordítják. Az eseményről és annak részleteiről Zsikó Zoltán énekművész, a Zsikó Zenekar vezetője, a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ igazgatója és Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet Regionális Központ vezetője április 11-én, hétfőn Szekszárdon, a Tolna Megyei Önkormányzat épületében, a Duna bal partjáról is érkező újságírók előtt tartott sajtótájékoztatót.

Az élénk médiaérdeklődés mellett megtartott sajtóesemény résztvevőit, a Kaposvárról érkezett Bacza Barbarát, az Ökumenikus Segélyszervezet Regionális Központ vezetőjét Zsikó Zoltán köszöntötte, aki elöljáróban elmondta:

A Zsikó Zenekar ötödik alkalommal megrendezett nagykoncertje annyiban rendhagyó, hogy azon részt vesz az Ökumenikus Segélyszervezet, valamint, hogy az előző négy népzenei gálát újévköszöntő hangversenyként hirdettük meg, a zenekar eddig a mintegy 1200 főnyi közönséggel együtt köszöntötte az új esztendőt. Ám idén a pandémia és a veszélyhelyzet miatt ezt célszerűbbnek láttuk húsvét hétfőre időzíteni. A választások után, a húsvéti ünnepkör jeles napján megtartott gálára – ahogy azt korábban megszokhatta a közönség – óriási látványtechnikával, vizuális elemekkel készülünk. Az előadáson ezen alkalommal is lesznek úgymond sztár vendégművészek: Pál István „Szalonna”, Magyarország érdemes művésze, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a Hagyományok Háza főigazgató helyettese, a Magyar Állami Népi Együttes első prímása mellett Nyerges Attila, az Ismerős arcok zenekar dalszerző – énekese is elfogadta a felkérésünket. Ennek köszönhetően Magyarországon először népzenei együttes, a népzenei műfajban először fogja feldolgozva bemutatni azt a jól ismert számot, ami általában fölcsendül a világ minden pontján, ahol magyarok élnek: a Nélküled című dalt.”– mondta Zsikó Zoltán.


Forrás: KALOhírek


Hozzátette:

Nagyon nagy várakozással tekintünk a közös koncert elé, hiszen velünk lesz Balogh Kálmán Prima Primissima-díjas cimbalomművész, Lozsányi Tamás orgonaművész, Debrecenből érkezik a Pendely énekegyüttes, akik a Fölszállott a Pávában voltak döntősök, és Szekszárdról a Bartina néptáncegyüttes is fellép. Külön öröm számomra, hogy az ünnepi koncerten köszöntőt mond Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Horváth István országgyűlési képviselő. Az est zenei rendezője Kunos Tamás Kossuth-díjas és Prima Primissima-díjas, a Csík zenekar népzenésze lesz, aki ezúttal is elfogadta felkérésünket.” – fogalmazott Zsikó Zoltán.


Forrás: KALOhírek


A művész hangsúlyozta:

A Zsikó Zenekar kétszeresen is érintett a Kárpát-alját is érintő válságban, hiszen művésztársunk, Pál István „Szalonna” onnan származik, és amikor a háborúnak még a nyoma sem volt, több jótékonysági koncertet adtunk Kárpát-alján, az ott élő magyarság megsegítésére. Alapvetően azt gondolom, ebben az időszakban mi most egy ilyen jótékonysági koncerttel tudunk hozzájárulni a háború elől menekülők megsegítéséhez, és ehhez megtaláltuk a legjobb partnert, az Ökumenikus Segélyszervezetet. Ők a garancia arra, hogy minden egyes támogatás, legyen pénzbeli vagy természetbeli, az a legjobb helyre kerül és a kitűzött célt száz százalékban fogja szolgálni. A koncertre a belépés az díjtalan, ám mivel nem kérünk pénzt és nincsen jegy, díjmentesen lehet a rendezvényt látogatni, leginkább az önkéntes adományok segíthetik a rászorulókat.”- zárta mondanivalóját Zsikó Zoltán.

A továbbiakban a segélyszervezet részéről Bacza Barba ismertette a felajánlások elfogadásának technikai részleteit. E szerint bankkártyás fizetésre éppúgy lehetőség lesz, mint a pénzgyűjtő urnákban elhelyezendő készpénz adományokra, de tárgyi felajánlások fogadására is felkészülnek. A segélyszervezet regionális vezetője végül megköszönte, hogy a Zsikó Zenakar partnerként az Ökumenikus Segélyszervezetet választotta.


Forrás: KALOhírek


Forrás: KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>
2022. 05. 18., 08:49
Egy idős asszonyt akart kirabolni egy férfi Kalocsán. Fiatalok siettek a védelmére, majd a menekülő bűnelkövetőt egészen addig követték, amíg a rendőrök elfogták. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés