2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A volt kalocsai GYIÖK-elnök pályázatot nyert – Strasbourgban képviselheti hazánkat

Illés György Cinó  |  2016. 05. 18., 17:52

A kalocsai diákönkormányzat korábbi elnöke, Greksa Zsófia egy uniós pályázaton nyert lehetőséget, hogy egy tíztagú csapat tagjaként képviselje hazánkat az európai parlament ottani ülésszakán megfigyelőként, illetve a kapcsolódó nemzetközi workshopok aktív résztvevőjeként. Portálunknak adott nyilatkozatából kiderült: városunkat hárman is képviselik majd.

A kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnöki posztjáról – két év elnökösködés után – idén tavasszal leköszönt Greksa Zsófia a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának germanisztika szakára jelentkezett továbbtanulni, későbbi tervei szerint pedig az alapképzésére épülő diplomáciai szakon való továbbtanulással kacérkodik gondolatban. Az ahhoz vezető út fontos állomása lehet a mostani strasbourgi utazása is.

Kiutazása előtti napon még elértük Greksa Zsófiát, hogy megkérdezzük, mit csinálnak majd messzi idegenben, milyen programmal várja őket az Európai Unió egyik központja.


Forrás: KALOhírek archív

– A programjaink közt szerepel majd az Európai Parlament strasbourgi ülésszaka tanácskozásainak, plenáris üléseinek látogatása, megfigyelése, de ami még érdekesebbnek ígérkezik, azok a workshopok, amelyeken aktív részvevők lehetünk. Ezek közül mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik eszmecseréken veszünk részt. A mottó: „Együtt változtathatunk” (Together we can make a change), és a viták sokféle témakörben zajlanak majd a politikai, kulturális és szociális területek aktuális kérdéseiről. Én a Háború és béke: egy békés bolygó perspektívája című workshopot néztem ki magamnak. Ezt különösen aktuálissá teszi itt, Európában a migránsválság, illetve a globálisan az arab világban zajló véres átrendeződés, ám mindennek többnyire csak a következményeiről folyik vita a vén kontinensen, pedig szerintem az okokkal legalább annyit kellene foglalkozni. Biztos lesznek nagyon különböző álláspontok erről a kérdésről, úgyhogy nagyon izgatottan várom ezt az eszmecserét.

KH – A magyar delegáció többi kilenc tagját ismered?

A többségét nem, de két társamat, Tóth Diánát és Gönczöl Bettinát már régről ismerem, mivel kalocsai kötődéseik vannak, mindketten Kalocsán végezték a középiskolát. Sőt, iskolatársaim voltak, mivel ők is a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskolában végeztek, csak épp egy évvel előttünk. Kiérkezésünk után, első este lesz egy ismerkedési est is, de előzőleg már együtt utazunk, így már lesz egy kis időnk ismerkedni.

KH – Utazásotokhoz sok sikert, és életre szóló élményeket kívánok szerkesztőségünk nevében is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK