2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A volt kalocsai GYIÖK-elnök pályázatot nyert – Strasbourgban képviselheti hazánkat

Illés György Cinó  |  2016. 05. 18., 17:52

A kalocsai diákönkormányzat korábbi elnöke, Greksa Zsófia egy uniós pályázaton nyert lehetőséget, hogy egy tíztagú csapat tagjaként képviselje hazánkat az európai parlament ottani ülésszakán megfigyelőként, illetve a kapcsolódó nemzetközi workshopok aktív résztvevőjeként. Portálunknak adott nyilatkozatából kiderült: városunkat hárman is képviselik majd.

A kalocsai Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnöki posztjáról – két év elnökösködés után – idén tavasszal leköszönt Greksa Zsófia a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának germanisztika szakára jelentkezett továbbtanulni, későbbi tervei szerint pedig az alapképzésére épülő diplomáciai szakon való továbbtanulással kacérkodik gondolatban. Az ahhoz vezető út fontos állomása lehet a mostani strasbourgi utazása is.

Kiutazása előtti napon még elértük Greksa Zsófiát, hogy megkérdezzük, mit csinálnak majd messzi idegenben, milyen programmal várja őket az Európai Unió egyik központja.


Forrás: KALOhírek archív

– A programjaink közt szerepel majd az Európai Parlament strasbourgi ülésszaka tanácskozásainak, plenáris üléseinek látogatása, megfigyelése, de ami még érdekesebbnek ígérkezik, azok a workshopok, amelyeken aktív részvevők lehetünk. Ezek közül mi magunk választhatjuk ki, hogy melyik eszmecseréken veszünk részt. A mottó: „Együtt változtathatunk” (Together we can make a change), és a viták sokféle témakörben zajlanak majd a politikai, kulturális és szociális területek aktuális kérdéseiről. Én a Háború és béke: egy békés bolygó perspektívája című workshopot néztem ki magamnak. Ezt különösen aktuálissá teszi itt, Európában a migránsválság, illetve a globálisan az arab világban zajló véres átrendeződés, ám mindennek többnyire csak a következményeiről folyik vita a vén kontinensen, pedig szerintem az okokkal legalább annyit kellene foglalkozni. Biztos lesznek nagyon különböző álláspontok erről a kérdésről, úgyhogy nagyon izgatottan várom ezt az eszmecserét.

KH – A magyar delegáció többi kilenc tagját ismered?

A többségét nem, de két társamat, Tóth Diánát és Gönczöl Bettinát már régről ismerem, mivel kalocsai kötődéseik vannak, mindketten Kalocsán végezték a középiskolát. Sőt, iskolatársaim voltak, mivel ők is a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskolában végeztek, csak épp egy évvel előttünk. Kiérkezésünk után, első este lesz egy ismerkedési est is, de előzőleg már együtt utazunk, így már lesz egy kis időnk ismerkedni.

KH – Utazásotokhoz sok sikert, és életre szóló élményeket kívánok szerkesztőségünk nevében is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés