2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Balogh Zsanett nyerte a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyt – a Katolikus Iskola újabb sikere

Zsiga Ferenc  |  2016. 06. 03., 14:07

Balogh Zsanett, a Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 6.A osztályos tanulója május 16-án, a kecskeméti városháza dísztermében vette át a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen korosztályában elnyert, az első helyezettet megillető díjat.

Idén harmadik éve, hogy a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyre (NMMV) a matematika versenyeredmények alapján az 5-8. osztályos tanulókat is meghívják. A verseny helyszíne ezúttal Kecskemét volt, amelyre a kalocsai  Katolikus Iskolából Balogh Zsanett 6.A osztályos tanuló kapott meghívást.

A 2016. május 13-16-ig, péntektől hétfőig tartó versengés a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium dísztermében kezdődött, majd a megnyitó után a versenyzők érdekes logikai játékokkal ismerkedtek. A négy napig tartó verseny szabadidős programokban is bővelkedett: Planetárium-, színházlátogatás, a megyeszékhely nevezetességeinek megtekintése.

Balogh Zsanett kitett magáért, az erős mezőnyben is megállta helyét, és végül az összpontszámok alapján neki ítélték az elő helyezettet megillető díjat és oklevelet.

Mint megtudtuk, az NMMV egyik fő célja a matematikai tehetségek felfedezése és felkarolása. A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt 1992 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar anyanyelvű diákjai összemérhessék tudásukat. Helyszíne évenként változik, minden második évben valamely határon túli magyarlakta területen szervezik meg.

A rangos nemzetközi megmérettetést három fontos tényező mozgatja és köti össze: az anyanyelv, a matematika szeretete és tisztelete, valamint a találkozókon születő vagy megerősödő barátságok.

A Nemzetközi Magyar Matematika Verseny lehetőséget ad az egységes magyar matematikai nyelv megteremtésére, a szabadidős programjának részét képező kirándulások pedig alkalmat adnak a különböző országok magyarlakta tájainak, kultúrájának, történelmének és szokásainak megismerésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés