2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Cél a Független Diákparlament! – Határozott érdekérvényesítést ígér a kalocsai jelölt

2016. 10. 20., 10:39

Kupsza Tamás, a Bajai Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskolának a végzős diákja. Kollégista Kalocsán, DÖK-elnök és a GYIÖK-ben is tevékenykedik – a következő sikeréhez Ön segítheti hozzá!

Közel egy hete tart és jövő péntek éjfélkor zárul az az internetes voksolás, ami eldönti, hogy ki lesz az a 125 képviselő, aki a következő ciklusban mandátumot szerez a Független Diákparlamentbe. Mint a neve is jelzi, ez a szerveződés elhatárolódik politikai színektől és szimpátiától – egy a közös, mégpedig a cél, hogy jobbá tegyék az oktatás helyzetét.

Az oktatás jelenlegi állapotáról, reformálásának terveiről a hazai sajtóban olvashatunk hideget-meleget. A diákparlament képviselői azonban közvetlenül vagy közvetetten [hiszen tanulók mellett öregdiákok, pedagógusok, sőt, szülők is jelentkezhetnek annak soraiba – a Szerk.] a bőrükön érzik, hogy melyek azok a területek, amelyeken valamilyen irányba mozdulni kell.

Kupsza Tamás

A közös akarat megfogalmazása, majd annak az Országgyűlés felé történő tolmácsolása után pedig egyáltalán nem utópisztikus elképzelés, hogy az értő fülekre találjon.

Ennek a folyamatnak szeretne konstruktív részese lenni a „kossuth-os” diák, aki a héten kezdett aktív netes kampányba. Ehhez a slam-poerty műfajától az online „plakátoláson” át a média felkereséséig [nagyon helyesen] minden XXI. eszközt megragad, és arra bíztatja az őt ismerőket, vagy látatlanul is vele szimpatizálókat, hogy támogassák céljai elérésében egy kattintással.

Tamásra a Független Diákparlament oldalára regisztrálva, vagy oda élő Facebook-adatokkal lehet belépni, de, hogy megkönnyítsük dolgát, a voksoló-lapot ide kattintva közvetlenül is elérheti.

– Helyi GYIÖK-képviselőként kötelességemnek érzem, hogy ha tehetem, akkor az ő hangjukat hallassam magasabb szinten, sőt, kollégiumi DÖK-elnökként a kollégista élettel kapcsolatos problémákat is első kézből ismerem. Ha elvonatkoztatunk a közvetlen helyi gondoktól, határozott véleményem van a rengeteg lexikális tudást elváró, és kevesebb kreativitást fejlesztő jelenlegi oktatási rendszerről, a kevésbé tanulóbarát tankönyvekről. Támogatni szeretném mindazon hangokat, amelyek szorgalmazzák, hogy gyakorlatorientáltabb és teljesíthetőbb követelményeken alapuló rendszerben tanulhassunk – foglalta dióhéjba üzenetét az ambiciózus fiatalember, megjegyezvén, hogy osztálytársa, Mari Vanda is pályázik a dél-alföldi régióból megszerezhető 12 mandátum egyikére. A korrektség jegyében ő már szavazott is diáktársára, aki viszonozta a gesztust.

Így kell ezt csinálni!
Hajrá a hajrában!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés