2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Csütörtökön tartották a Kossuth végzőseinek szalagavatóját

Csütörtökön tartották a Kossuth végzőseinek szalagavatóját
Illés György Cinó  |  2019. 11. 30., 19:15

A Városi Sportcsarnokban november 28-án, csütörtökön tartották a Bajai SZC kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzőseinek szalagavatóját. Három osztály állt föl a diákok hozzátartozóiból álló, a lelátót megtöltő közönség és az iskola tanári kara előtt. Az egészségügyi tagozat végzős szakgimnazistáinak osztályfőnöke Sebestyén Erika, a vendéglátó-ipari szakgimnazistáké Baranyiné Hellényi Viktória, míg a pincér szakos szakközépiskolásokat Arnold-Stein Róbert kísérte a szalagavatóig, s majd tovább az érettségi és szakmunkás vizsgáig.

Az oaztályonkénti, ünnepélyes bevonulás után a végzősök ünnepi beszédei következtek. A búcsúztató évfolyamok nevében Kocsis Virág (11/A) és Harkai Zsófi (10/B) szólt végzős diáktársaikhoz.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György

A továbbiakban a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című rockoperából énekelt egy részletet az iskola két tanulója, Daniella Fanni és Rácz Dominik.

Ezt követően a végzősök nevében Farkas Vanda Debóra (12/B) és Pajsán Fanni (3/11/B) mondott búcsúzó beszédet, majd három diák, Bényi Beatrix, Kovács Kíra Klementina és Szakács Anna 12. osztályos tanulók rövid, rendhagyó műsorukban tanórai pillanatokat idéztek föl.

A diákok előadása után Bekéné Deutsch Ágnas, az iskola igazgatója mondott a végzősöket az elősttük álló megméretteésekre felkészítő gondolatokat, majd a végzősök osztályfőnökei elfoglalták helyüket osztályaik mellett, hogy ott várják a szalagtűzés ünnepélyes ceremóniáját.

Az iskola hagyományai szerint először az osztályfők kapták meg a szalagjaikat, amelyeket Bekéné Deutsch Ágnes, valamint helyettese, Czár Zsolt tűzött föl, majd az osztályfőnökök három-három diák segédletével, halk zeneszó kíséretében tűzték diákjaik keblére a kék szalagokat, amelyek egyszerre szimbolizálja az eddig megtett utat, az iskola iránti felelősséget és a tanulók előtt álló megpróbáltatásokra, érettségi, szakmunkás és felvételi viszgákra való felkészülésüket.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
Bekéné Deutsch Ágnes (B3) A Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója
Forrás: KALOhírek / Illés György


Ez után a diákok fogadták hozzátartozóik jókívánságait és virágait, és maguk is virágok átadásával köszönték meg szüleiknek, tanáraiknak az eddigi életútjukon nyújtott segítséget, támogatást, majd az iskolában töltött évek emlékeit fölelevenítő diavetítést nézhettek meg az egybegyűltek, amíg a végzősök a zárótánchoz öltözködtek.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György


Végül minden szalagavató fénypontja, a végzősök tánca következett. A Kossuth végzősei bécsi keringőt táncoltak, amelynek koreográfiáját készítette és a táncot betanította Farkas Éva táncpedagógus.
Nézzenek bele videónk segítségével! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés