2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Csütörtökön tartották a Kossuth végzőseinek szalagavatóját

Csütörtökön tartották a Kossuth végzőseinek szalagavatóját
Illés György Cinó  |  2019. 11. 30., 19:15

A Városi Sportcsarnokban november 28-án, csütörtökön tartották a Bajai SZC kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzőseinek szalagavatóját. Három osztály állt föl a diákok hozzátartozóiból álló, a lelátót megtöltő közönség és az iskola tanári kara előtt. Az egészségügyi tagozat végzős szakgimnazistáinak osztályfőnöke Sebestyén Erika, a vendéglátó-ipari szakgimnazistáké Baranyiné Hellényi Viktória, míg a pincér szakos szakközépiskolásokat Arnold-Stein Róbert kísérte a szalagavatóig, s majd tovább az érettségi és szakmunkás vizsgáig.

Az oaztályonkénti, ünnepélyes bevonulás után a végzősök ünnepi beszédei következtek. A búcsúztató évfolyamok nevében Kocsis Virág (11/A) és Harkai Zsófi (10/B) szólt végzős diáktársaikhoz.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György

A továbbiakban a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című rockoperából énekelt egy részletet az iskola két tanulója, Daniella Fanni és Rácz Dominik.

Ezt követően a végzősök nevében Farkas Vanda Debóra (12/B) és Pajsán Fanni (3/11/B) mondott búcsúzó beszédet, majd három diák, Bényi Beatrix, Kovács Kíra Klementina és Szakács Anna 12. osztályos tanulók rövid, rendhagyó műsorukban tanórai pillanatokat idéztek föl.

A diákok előadása után Bekéné Deutsch Ágnas, az iskola igazgatója mondott a végzősöket az elősttük álló megméretteésekre felkészítő gondolatokat, majd a végzősök osztályfőnökei elfoglalták helyüket osztályaik mellett, hogy ott várják a szalagtűzés ünnepélyes ceremóniáját.

Az iskola hagyományai szerint először az osztályfők kapták meg a szalagjaikat, amelyeket Bekéné Deutsch Ágnes, valamint helyettese, Czár Zsolt tűzött föl, majd az osztályfőnökök három-három diák segédletével, halk zeneszó kíséretében tűzték diákjaik keblére a kék szalagokat, amelyek egyszerre szimbolizálja az eddig megtett utat, az iskola iránti felelősséget és a tanulók előtt álló megpróbáltatásokra, érettségi, szakmunkás és felvételi viszgákra való felkészülésüket.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)
Bekéné Deutsch Ágnes (B3) A Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója
Forrás: KALOhírek / Illés György


Ez után a diákok fogadták hozzátartozóik jókívánságait és virágait, és maguk is virágok átadásával köszönték meg szüleiknek, tanáraiknak az eddigi életútjukon nyújtott segítséget, támogatást, majd az iskolában töltött évek emlékeit fölelevenítő diavetítést nézhettek meg az egybegyűltek, amíg a végzősök a zárótánchoz öltözködtek.

Képgaléria megtekintése (51 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György


Végül minden szalagavató fénypontja, a végzősök tánca következett. A Kossuth végzősei bécsi keringőt táncoltak, amelynek koreográfiáját készítette és a táncot betanította Farkas Éva táncpedagógus.
Nézzenek bele videónk segítségével! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK