2017. 09. 23. szombat
Tekla
: 310 Ft   : 258 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 351 Ft/l   Írjon nekünk

Első IPA Családi Nap Kalocsán – vidám versenyek, játékos programok rendvédelemre hangolva

Zsiga Ferenc  |  2017. 05. 08., 09:07

Az idén 20 éves IPA Kalocsai Szervezetének kulturális, szabadidős és sport programjaira régóta lehetnek büszkék a rendvédelem helyi munkatársai, de immár az aktív és nyugdíjas rendőröket, büntetés-végrehajtási munkatársakat, tűzoltókat és pártoló tagokat tömörítő szervezet nemrégiben megújult vezetősége is, amely új ötlettel állt elő. A hagyományteremtés szándékával május 6-án, szombaton a Bajai SZC Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma udvarán rendezték meg az IPA Kalocsai Szervezetének Első Családi Napját. A Kalocsa Sárköz Íjászokkal közös rendezvény sikere már most előre vetíti: a kalocsai IPA a tagok családtagjainak, barátainak bevonásával még inkább össze tudja tartani az egyre nagyobb társadalmi elismerésben részesülő közösséget.

Ugyan évről-évre leírjuk, de talán nem árt emlékeztetni: az IPA egy mozaikszó, az International Police Association (Rendőrök Nemzetközi Szövetsége) rövidítése. A szövetség eszperantó jelszava SERVO PER AMIKECO, ami azt jelenti magyarul, Barátsággal szolgálni!

Hát, ha valamiben, barátságban nem volt hiány, a rendvédelemtől elválaszthatatlan parancsuralmi rendszernek még a nyoma sem látszott, még dr. Sirok Katalin vezető ügyész és a büntető ügyekben eljáró dr. Kálóczi Norbert, a járásbíróság megbízott elnöke is részt vett a végig jó hangulatú, változatos programokban bővelkedő, a család valamennyi tagjának önfeledt szórakozást nyújtó családi napon.

Az eseményt Borkúti András, a szervezet elnöke nyitotta meg, aki Nagy Krisztián alelnök és Vörös Márta alelnök szervező munkájának köszönhetően közel 200 résztvevőt köszönthetett a leginkább majálishoz hasonlítható rendezvényen.

Szerencsére a természetfelelős pártfogásába vette a rendvédelmiseket, az egész éjszaka szakadó eső ellenére a Dózsa udvarán szombaton 13 órakor ragyogó napsütésben vehették kezdetüket a bemutatók, játékok és az iskola pincéjében is tartott lövészetek.

A vendégeket finom, helyben készült friss lángossal és italokkal fogadták, és persze mindenki természetesnek vette, hogy a kicsik szinte azonnal a kiállított tűzoltó- és rendőrautó felé invitálták szüleiket.

Az óvodások és általános iskolások körében az Állampusztai BV kutyabemutatója, az arcfestés, lovaglás, a kiállított fajátékok, a kis íj kipróbálásának élményét csak fokozta, hogy felkapaszkodhattak a tűzoltó autóra, beülhettek a rendőrautóba, és még a szirénát is megszólaltathatták egy rövid időre. Mindehhez nem csak szüleiktől, de a tűzoltóktól, rendőröktől és a rendezvény lebonyolításához végig komoly segítséget nyújtó dózsás, harmadéves rendvédelmi tanulóktól kaptak segítséget.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ahogy az idő haladt, a rendezőknek egyre kevesebb oka volt az izgalomra, ugyanis amellett, hogy mindenki hamar megtalálta az érdeklődésének megfelelő programot, egykettőre teljesült az a várakozás: egyszerre szórakozott felnőtt, gyerek, közülük még a legkisebbek is.

Utólag is dicséret illeti mindazokat, akik kigondolták és segítséget nyújtottak abban, hogy a családi napra olyan játékokat hoztak el, programokat válogattak össze, amelyeken a gyerekek és felnőttek együtt játszhattak, alkothattak, fedezhettek fel új élményeket.

Az óriás party egyik meghatározó helyszíne volt a fegyverzet - technikai eszközök bemutatója, ahol mindenben az eredetire hasonlító, sorozatlövő, csak airsoft elven működő fegyvereket lehetett kipróbálni és azokkal célra lőni.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A rendvédelmisek szakácstudományát ezúttal egy profi szakács, ifjabb Ferenczi László, a dunatapaji Tanya Bisztró séfje is erősítette. A hibátlanul, kitűnően megfőzött szarvas pörkölt elfogyasztása, majd a közös beszélgetés méltó befejezése volt az IPA Kalocsai Szervezete kitűnő Első Családi Napjának.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017-09-21 17:28:07
A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket érinti nap mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak a betegekre, hanem családjukra is, amelyre a Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmmel hívja fel a figyelmet.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 09. 22., 22:00
Kirándulást ne tervezz délutánra, vagy vigyél magaddal esernyőt is! Viszont szerencsére a piacra mehetsz reggel, még eső előtt. Még >>>
2017. 09. 22., 14:02
Még a múlt hétvégi viharban szakadt le ennek a fának az ága. Valószínűleg azért nem takarították el, mert alig lehet észrevenni. Még >>>
2017. 09. 21., 20:54
2019-re négysávos lesz az 54-es főút kecskeméti szakasza. Még >>>
2017. 09. 21., 18:00
A 40 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 16-án ismeretlen helyre távozott lakásából. Azóta életjelet nem adott magáról, jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. Ha látta, hívja a rendőrséget! Még >>>
2017. 09. 21., 13:39
Egy országos programsorozathoz, az Ars Sacra Fesztiválhoz csatlakozva Nyitott Templomok Napját tartott a Kalocsai Református Egyházközség szeptember 16- án, szombaton Hunyadi utcai templomukban. Még >>>
2017. 09. 20., 09:01
Szabó Gyula is fényképezőgépet ragadott és megörökítette nekünk a kalocsai Dunát alkonyat idején. Köszönjük! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-09-18 21:21:12
 3 Nyugdíjas szavazóknak múmia jelőlt. Jó választás, gratula!

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

 MrSmith
 2017-09-08 11:01:24
 5 "Most egy proli kerékpárútra lehet kiteríteni majd a törülközőket? A kisgyerekek veszélyben lesznek a száguldó kerékpárosoktól? " Alaira...

Az elnyert forrásból megújul a már meglévő, de nagyon elhasználódott, töredezett kerékpárút a település és az üdülőterület közt, és egy teljesen új kerékpárutat is kiépítenének, amely a korábban rebesgetett tervektől eltérően a tavat nem kerüli meg. Az első utcától haladna a kilencedik utcáig, végig a parton, majd tovább az erdőbe egy vargabetű erejéig. Sok fát ki akarnak vágni. Állítólag az üdülőtulajdonosok kérték.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

A brit védelmi miniszter, Michael Fellon a napokban arról számolt be, hogy kollégájával, Khalid bin Mohammad Al-Attaiyah katari védelmi miniszterrel, szándéknyilatkozatot írtak alá 24 darab Eurofighter Typhoon eladásáról.
Az idén hetedik alkalommal rendezték meg az ostravai NATO napok egyik kiemelkedő eseményét, a Mi-17-es nemzetközi szimulátor versenyt.
A napokban, 2017. szeptember 14-én megérkezett Izraelbe a soron következő 2 F-35A Lighting II (Adir) típusú ötödik generációs vadászrepülőgép a Nevatim légibázisra.
A Brazil Légierő tervek szerint 2017 októberében-novemberében veheti majd át az utolsó 2, az Embraer Defense and Security által modernizált F-5FM Tiger II típusú vadászrepülőgépeit – írja a Jane’s Defence Weekly.