2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Felére esett vissza a nyelvvizsgázók száma – A nyelvtanulási kedv azonban töretlen

Felére esett vissza a nyelvvizsgázók száma – A nyelvtanulási kedv azonban töretlen
Illés György Cinó  |  2021. 02. 27., 13:11

Mint a legtöbb iskola, az idegennyelvet tanító intézmények is online oktatásra álltak át a pandémia miatt. Az internetes felületen folytatott nyelvtanulás szerencsére nagyon népszerű, azonban a nyelvvizsgára jelentkezők száma a felére csökkent. Kalocsán jelenleg is több százan tanulnak idegen nyelvet.

Nem csupán a középiskolák, hanem a nyelvoktatási központok is úgynevezett digitális oktatásra álltak át a pandémia miatt. Az újfajta tanulási lehetőség az egyik kalocsai nyelviskola vezetője szerint nagyon népszerű.
Vén Andrea elmondta, egy úgynevezett virtuális tantermet hoztak létre, és úgy oktatnak.

A nyelvtanár látja a diákokat, a tanulók ugyanúgy látják az oktatót. Mindenkinek hangja van, tudnak kommunikálni. Annyi csupán a különbség, hogy van, aki Soltról, van, aki Dusnokról és van, aki Kalocsáról jelentkezik be. A tapasztalat szerint az online felületen sokkal nagyobb a részvétel, mint a való órákban.”– nyilatkozta a nyelviskola-vezető.

MONITOROK ELŐTT, INTERNETES KAPCSOLATTAL, WEBKAMERÁN KERESZTÜL FOLYNAK AZ ONLINE NYELVÓRÁK, MELYEKET SZÁMÍTÓGÉPRŐL, LAPTOPRÓL ÉS OKOS TELEFONRÓL IS EL LEHET ÉRNI.

Kalocsán jelenleg is több százan tanulnak idegen nyelvet, az online tanulás nem szegte a jelentkezők kedvét, amiben egy pályázat is segíti őket: amint Vén Andrea elmondta, az elmúlt évben számtalan uniós forrásból támogatott nyelvtanfolyam valósult meg Kalocsán, a Bajai Szakképzési Centrummal karöltve.

A PÁLYÁZATI CSOMAGNAK KÖSZÖNHETŐEN KOROSZTÁLYONKÉNT 120 ÓRÁS INGYENES NYELVTANULÁST TETTEK LEHETŐVÉ VÁROSUNKBAN.

Ezzel sokan éltek is, rengeteg volt a jelentkező. A csoportok teljes létszámmal indultak, több száz ember tanult idegen nyelvet, és a lelkesedés a mai napig töretlen”– mondta el a nyelvtanár, aki azonban azt sem hallgatta el, hogy a nyelvvizsgára jelentkezők száma országosan és Kalocsán is a felére csökkent, amit egyrészt a pandémia, másrészt a „diplomamentő akció” okozott.

VÁROSUNKBAN KÉT AKKREDITÁLT NYELVVIZSGA KÖZÜL IS VÁLASZTHATNAK A TANULÓK, AMELYEK KÖZÜL AZ EGYIK ONLINE FORMÁBAN IS ELÉRHETŐ.

A nyelvtanár elmondása alapján az online nyelvvizsga szigorú szabályok szerint zajlik, azonban kényelmesebb, hiszen nem kell utazni hozzá.
A járványügyi korlátozások enyhítését követően viszont – várhatóan tavasztól – újra elérhető lesz a személyes, papír alapú nyelvvizsga is.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK