2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Felére esett vissza a nyelvvizsgázók száma – A nyelvtanulási kedv azonban töretlen

Felére esett vissza a nyelvvizsgázók száma – A nyelvtanulási kedv azonban töretlen
Illés György Cinó  |  2021. 02. 27., 13:11

Mint a legtöbb iskola, az idegennyelvet tanító intézmények is online oktatásra álltak át a pandémia miatt. Az internetes felületen folytatott nyelvtanulás szerencsére nagyon népszerű, azonban a nyelvvizsgára jelentkezők száma a felére csökkent. Kalocsán jelenleg is több százan tanulnak idegen nyelvet.

Nem csupán a középiskolák, hanem a nyelvoktatási központok is úgynevezett digitális oktatásra álltak át a pandémia miatt. Az újfajta tanulási lehetőség az egyik kalocsai nyelviskola vezetője szerint nagyon népszerű.
Vén Andrea elmondta, egy úgynevezett virtuális tantermet hoztak létre, és úgy oktatnak.

A nyelvtanár látja a diákokat, a tanulók ugyanúgy látják az oktatót. Mindenkinek hangja van, tudnak kommunikálni. Annyi csupán a különbség, hogy van, aki Soltról, van, aki Dusnokról és van, aki Kalocsáról jelentkezik be. A tapasztalat szerint az online felületen sokkal nagyobb a részvétel, mint a való órákban.”– nyilatkozta a nyelviskola-vezető.

MONITOROK ELŐTT, INTERNETES KAPCSOLATTAL, WEBKAMERÁN KERESZTÜL FOLYNAK AZ ONLINE NYELVÓRÁK, MELYEKET SZÁMÍTÓGÉPRŐL, LAPTOPRÓL ÉS OKOS TELEFONRÓL IS EL LEHET ÉRNI.

Kalocsán jelenleg is több százan tanulnak idegen nyelvet, az online tanulás nem szegte a jelentkezők kedvét, amiben egy pályázat is segíti őket: amint Vén Andrea elmondta, az elmúlt évben számtalan uniós forrásból támogatott nyelvtanfolyam valósult meg Kalocsán, a Bajai Szakképzési Centrummal karöltve.

A PÁLYÁZATI CSOMAGNAK KÖSZÖNHETŐEN KOROSZTÁLYONKÉNT 120 ÓRÁS INGYENES NYELVTANULÁST TETTEK LEHETŐVÉ VÁROSUNKBAN.

Ezzel sokan éltek is, rengeteg volt a jelentkező. A csoportok teljes létszámmal indultak, több száz ember tanult idegen nyelvet, és a lelkesedés a mai napig töretlen”– mondta el a nyelvtanár, aki azonban azt sem hallgatta el, hogy a nyelvvizsgára jelentkezők száma országosan és Kalocsán is a felére csökkent, amit egyrészt a pandémia, másrészt a „diplomamentő akció” okozott.

VÁROSUNKBAN KÉT AKKREDITÁLT NYELVVIZSGA KÖZÜL IS VÁLASZTHATNAK A TANULÓK, AMELYEK KÖZÜL AZ EGYIK ONLINE FORMÁBAN IS ELÉRHETŐ.

A nyelvtanár elmondása alapján az online nyelvvizsga szigorú szabályok szerint zajlik, azonban kényelmesebb, hiszen nem kell utazni hozzá.
A járványügyi korlátozások enyhítését követően viszont – várhatóan tavasztól – újra elérhető lesz a személyes, papír alapú nyelvvizsga is.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>
2024. 04. 04., 19:16
Javasoljon olyan helyszíneket, ahol a rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tartson 2024. április 19-én. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK