2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Felére esett vissza a nyelvvizsgázók száma – A nyelvtanulási kedv azonban töretlen

Felére esett vissza a nyelvvizsgázók száma – A nyelvtanulási kedv azonban töretlen
Illés György Cinó  |  2021. 02. 27., 13:11

Mint a legtöbb iskola, az idegennyelvet tanító intézmények is online oktatásra álltak át a pandémia miatt. Az internetes felületen folytatott nyelvtanulás szerencsére nagyon népszerű, azonban a nyelvvizsgára jelentkezők száma a felére csökkent. Kalocsán jelenleg is több százan tanulnak idegen nyelvet.

Nem csupán a középiskolák, hanem a nyelvoktatási központok is úgynevezett digitális oktatásra álltak át a pandémia miatt. Az újfajta tanulási lehetőség az egyik kalocsai nyelviskola vezetője szerint nagyon népszerű.
Vén Andrea elmondta, egy úgynevezett virtuális tantermet hoztak létre, és úgy oktatnak.

A nyelvtanár látja a diákokat, a tanulók ugyanúgy látják az oktatót. Mindenkinek hangja van, tudnak kommunikálni. Annyi csupán a különbség, hogy van, aki Soltról, van, aki Dusnokról és van, aki Kalocsáról jelentkezik be. A tapasztalat szerint az online felületen sokkal nagyobb a részvétel, mint a való órákban.”– nyilatkozta a nyelviskola-vezető.

MONITOROK ELŐTT, INTERNETES KAPCSOLATTAL, WEBKAMERÁN KERESZTÜL FOLYNAK AZ ONLINE NYELVÓRÁK, MELYEKET SZÁMÍTÓGÉPRŐL, LAPTOPRÓL ÉS OKOS TELEFONRÓL IS EL LEHET ÉRNI.

Kalocsán jelenleg is több százan tanulnak idegen nyelvet, az online tanulás nem szegte a jelentkezők kedvét, amiben egy pályázat is segíti őket: amint Vén Andrea elmondta, az elmúlt évben számtalan uniós forrásból támogatott nyelvtanfolyam valósult meg Kalocsán, a Bajai Szakképzési Centrummal karöltve.

A PÁLYÁZATI CSOMAGNAK KÖSZÖNHETŐEN KOROSZTÁLYONKÉNT 120 ÓRÁS INGYENES NYELVTANULÁST TETTEK LEHETŐVÉ VÁROSUNKBAN.

Ezzel sokan éltek is, rengeteg volt a jelentkező. A csoportok teljes létszámmal indultak, több száz ember tanult idegen nyelvet, és a lelkesedés a mai napig töretlen”– mondta el a nyelvtanár, aki azonban azt sem hallgatta el, hogy a nyelvvizsgára jelentkezők száma országosan és Kalocsán is a felére csökkent, amit egyrészt a pandémia, másrészt a „diplomamentő akció” okozott.

VÁROSUNKBAN KÉT AKKREDITÁLT NYELVVIZSGA KÖZÜL IS VÁLASZTHATNAK A TANULÓK, AMELYEK KÖZÜL AZ EGYIK ONLINE FORMÁBAN IS ELÉRHETŐ.

A nyelvtanár elmondása alapján az online nyelvvizsga szigorú szabályok szerint zajlik, azonban kényelmesebb, hiszen nem kell utazni hozzá.
A járványügyi korlátozások enyhítését követően viszont – várhatóan tavasztól – újra elérhető lesz a személyes, papír alapú nyelvvizsga is.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés