2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet kapott a Nebuló – „Öröm és egyben felelősség is ez a cím”

2019. 04. 15., 14:43

A megyében harmadik oktatási intézményként vehette át a kalocsai Nebuló EGYMI a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet az elmúlt héten. Csupor Zsolt Jánosné intézményvezető bevezetőjében úgy fogalmazott: intézményük sokat tesz azért, hogy nyitott, újító szellemű iskola legyen.

Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a Nebuló Napok keretében adta át Csupor Zsolt Jánosné intézményvezetőnek a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet. A Nebuló EGYMI ünnepsége Szabó Lőrinc Ima a gyermekekért című versével kezdődött április 11-én.


Forrás: Kalocsa.hu

Csuporné bevezetőjében úgy fogalmazott: intézményük sokat tesz azért, hogy nyitott, újító szellemű iskola legyen. Hozzátette, a nyolcadszor rendezett Nebuló napok célja nyitás volt a város felé, és külön öröm, hogy ekkor történt meg a díjátadás is. Az intézményvezető külön köszönetet mondott a fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címre vonatkozó sikeres pályázatért Barnáné Angélának és Jánosi Dzsenifernek.

Öröm és egyben felelősség is ez a cím, melyhez a további munkájukkal is méltóak szeretnének maradni”- hangsúlyozta.


Forrás: Kalocsa.hu

Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár elmondta, hogy a pályázat célja, hogy az iskolák fogyasztói tudatosságra neveljék a diákokat, és noha nem kötelező tantárgy, azokat díjazták, akik alternatív módon beillesztették tantervükbe a fogyasztói tudatosságra nevelést. Ezt kiemelkedően jónak találták a kalocsai Nebulóban, így

az országban ötvennyolcadikként, a megyénkben harmadikként vehették át ezt a díjat.

Bánné Szalai Anikó, a Bajai Tankerület szakmai igazgatóhelyettese az intézményfenntartó nevében gratulált a címhez, mely véleménye szerint nem csupán a diákok fogyasztói tudatosságra nevelése érdekében végzett oktatás, hanem az intézményben évek óta folyó kimagasló szakmai munka elismerése is.


Forrás: Kalocsa.hu

Dr. Bálint József polgármester is gratulált a kitüntető címhez, és ahogy fogalmazott: noha már nem a város fenntartásában van az intézmény, de „a mi gyermekeink járnak ide”. A városvezető ezt követően megköszönte az intézményben dolgozók munkáját és példás együttműködésüket a várossal.

Az ünnepség Benedek Viktória, a Dózsa szakközépiskola tanulója, valamint egy pedagógusokból álló énekkar gyerekekkel közösen előadott énekszámaival zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK