2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Für Anikó viaskodott értük – „Energiagyárat” robbantottak a kalocsaiak

2015. 06. 22., 17:29

Az elmúlt két és fél hónap eseményeinek záróakkordjára került sor a hét végén Budapesten. Ekkor derült ki, hogy az országos „zöld” pályázaton mely intézmények diákjai lettek a legek legjei. Kalocsa és az itteni iskolák neve többször is elhangzott a ceremónián – egészen pontosan négyszer! Jöjjenek a részletek!

Így kezdődött...

Lelkes csapatunk nem más, mint a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola 6.A osztálya, 19 taggal. Egy színdarabbal pályázunk az Energy Factoryra, aminek központi témája a fenntarthatóság. Nem vagyunk a csöndesség, szerénység mintaképei, de szeretjük egymást, szeretünk együtt dolgozni. Osztályfőnökünk mindenben támogat minket, ami szuper” – olvasható a csapat bemutatkozója a verseny honlapján. Hogy mennyire szeretnek és tudnak is együtt dolgozni a fiatalok, arról nem is olyan régen a Kalocsai Színház deszkáin is tanúbizonyságot tettek, ahol többször is előadták azt a bizonyos színdarabot. A fiatalokat támogatásukról biztosították a hazai közélet vezető politikusa, illetve a kulturális élet ikonjai – úgy Geszti Péter, mint Für Anikó színésznő, aki mentorként részt vállalt abból is, hogy kiálljon a kalocsai gyerekekért, nem akármilyen díjhoz segítve őket ezzel.

Ami eddig történt…

Ha lemaradt volna a korábbi fejleményekről, emlékeztetőül: az Energy Factory-ban 10-18 éves diákok, tetszőlegesen választott eszközökkel mondják el környezetüknek, hogy számukra mit jelent a fenntarthatóság. Az idei kiírásra 45 csapat nevezett, ebből 12-en versengtek a fődíjért – köztük a Fényi Gyula iskola hatodikosaival, és a Kalocsa Város Uszoda és Gyógyfürdő által nevezett középiskolásokkal. A 12 projekt közül a neves közéleti személyiségekből és szakemberekből álló zsűri választotta ki a győztest, és tőlük vehették át a nyertes csapatok az értékes díjakat szombaton.

Kalandparkból a Szegedi Szabadtéri Játékokra

Kategóriájában remekelt a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola, (régi nevén: a „kertvárosi”) 6.A osztálya, akik a „legkreatívabb projektnek” járó díjat tudhatják magukénak. A Szemfényvesztők fantázianevet viselő kis csoport osztályfőnöke, Török Krisztina büszkén újságolta, hogy mi mindent kaptak a gyerekek.

– Kategóriánk fődíja az, amit a magunkénak tudhatunk. Ezzel együtt az osztály kapott egy egynapos kalandpark-kirándulást a Tisza-tóhoz, amelynek minden költségét fizetik számunkra – újságolta a büszke pedagógus. – Volt még egy meglepetés a borítékunkban! Ezzel nyertünk egy utat a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatásra kerülő „Nyomorultak” musical díszlettárába, pontosabban egy díszletbejárást, amelyben az idegenvezetőnk nem kisebb művész lesz, mint az elismert díszlet- és jelmeztervező, Kentaur – mesélte Török Krisztina, aki egy kiadós wellness-hétvégén pihenheti ki a kemény munka fáradalmait, ő maga ugyanis elnyerte a legjobb támogató pedagógusnak járó díjak egyikét.

Für Anikó is „harcolt értük”

Török Krisztina azt is megsúgta, hogy sztármentoruk, Für Anikó színművész is odatette magát a kalocsai patronáltakért. Két komoly fődíj-esélyes között őrlődött ugyanis a zsűri, amelyek közül az egyik a Szemfényvesztőké volt. Értük kampányolt a művésznő, aki az elismerést maga adta át a gyermekeknek a színpadon. Ami viszont felbecsülhetetlen, hogy az egyébként eleven, igazi „nagy egyéniségeket” csokorba gyűjtő osztályt valóságos kis közösségé kovácsolta – értékelte a projekt lényegét osztályfőnökük.

Fényrobbanás Kalocsáról

Hogy még több oka legyen örülni a „mieink” szép szereplésének az országos megmérettetésen, kiemelnénk, hogy a Kalocsa Város Gyógyfürdő és Uszoda által indított „Fényrobbantók” csapat is komoly eredményeket zsebelhetett be az Energy Factory díjátadóján. Bozó Bendegúz a legjobb projektmenedzsernek járó díjat érdemelte ki, magának a teljes csapatnak pedig kommunikációs különdíjat ítélt a zsűri.

Mindehhez szívből gratulálunk nekik!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés