2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Házi versenyből városi tudáspróba – Földünkért versengtek a diákok

2017. 04. 25., 07:22

A Kalocsai Eperföldi Általános Iskolában több éves hagyománya van a Föld napja alkalmából életre hívott vetélkedőnek, amely az idén nőtte ki a házigazda intézmény kereteit és a Kertvárosi, illetve a Belvárosi tagiskolákból is vonzott versenyzőket.

A tanulók értékes könyvutalványokért tehették próbára környezetismereti tudásukat és adhattak játékos és kreatív módon számot „zöld ismereteikből”.

Már a múlt pénteki megmérettetést megelőzően is kaptak teljesítendő feladatokat, többek között a környezettudatosságra utaló csapatnév-választást, amelyet aztán játékosan, de már pontokért be is kellett mutatni, valamint újrahasznosítással fabrikálhattak különböző öltözködési kiegészítőket.

Mint emlékezetes, az elmúlt évben hulladékból gyártottak szobrokat a gyerekek, aminek igen nagy sikere volt. Az e technikával készült alkotások körbe is jártak a város több iskolájában.

- A felelőtlen emberi magatartásra sajnos a városban is sokszor hallunk és látunk negatív példákat. Viszont, ha a gyerekekkel kicsiben próbálunk tenni azért, hogy a jövő generációja másképp gondolkodjon és cselekedjen, már fontos lépést teszünk környezetünk élhetőségének az érdekében – foglalja össze a verseny filozófiáját Sztupovszki Gáborné szervező tanárnő.

Tőle tudtuk meg, hogy a háziból városivá bővített verseny jövőre akár Kalocsa határain is túlléphet és nem kizárt, hogy a környékbeli falvak iskolái is kapnak nevezési lehetőséget az eseményre.

Hozzátette, hogy a játékos versengés komoly háttérismereteket is feltételezett a mezőnybe került csapatok részéről, az egyes feladatok teljesítését pedig bármikor feltűnő villámkérdések nehezíthetik a festői tájakig vezető úton.
Ezekre a tájakra puzzle-kirakó formájában juthatnak el a versenyzők, amelyet a megmérettetést legvégén kell összerakniuk, próbára téve ezzel kézügyességüket is.

És hogy ki lettek a „legzöldebbek” az idei, a bajai tankerület és a kalocsai önkormányzat Oktatási Bizottságának fő támogatásával létrejött tudáspróbán?

Az első helyezést a Belvárosi Általános Iskola „Szelektálói” érték el, őket követték a házigazda intézmény „Nyúlbarátai”, míg a bronzérmes hely a Kertvárosi Tagiskolából jött „Zöldeknek” jutott – eredményeikhez szerkesztőségünk nevében is gratulálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei