2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Idén megtarthatók a középiskolai szalagavatók – A vendégek védettségi igazolvánnyal vehetnek részt

Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 01., 15:48

Nem hiába gyakorolnak, próbálnak hetek óta a kalocsai és környékbeli középiskolák diákjai a szalagavató ünnepségre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) intézményeknek címzett körlevele szerint a középiskolák életében kiemelten fontos rendezvény ugyan speciális szabályok szerint, de megtartható.

A Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter által jegyzett irat szerinta szalagavató bál olyan speciális iskolai rendezvénynek minősül, amelyre nem vonatkozik a védelmi intézkedések második üteméről szóló rendeletben foglalt, a kulturális, zenés - táncos, vagy egyéb rendezvényekre előírt szabályozás.

A DOKUMENTUMBÓL AZ IS KIOLVASHATÓ: A DIÁKOK ÉS TANÁROK KORLÁTOZÁS NÉLKÜL VEHETNEK RÉSZT AZ ÜNNEPSÉGEN, ELLENBEN A SZÜLŐK ÉS CSALÁDTAGOK CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL.

A szalagavató rendezvényen nem csak az érintett osztályok, hanem az iskola valamennyi diákja jelen lehet függetlenül attól, hogy a 18. életévüket betöltötték-e, illetve védettségi dokumentummal rendelkeznek-e.


Fontos kitétel, hogy a diákok és a tanárok függetlenül attól, hogy be vannak oltva, vagy sem, részt vehetnek a szalagavató bálon, viszont a szülők és a családtagok – zárt térben tartott rendezvény esetén – azt csak védettségi igazolvánnyal látogathatják. 

Szent István Gimnázium tanulóinak szalagavatója 2019 | Forrás: KALOhírek archív

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>
2021. 12. 03., 11:10
Vasárnap este a színházban lesz az ismert színészek nevével fémjelzett előadás, amelyre a színész a KIK közösségi médiás oldalán invitálja a közönséget. Még >>>
2021. 12. 03., 10:45
Januártól a magánszemélyek kezdeményezhetik, hogy az állami nyilvántartásokban tárolt adataik változása esetén értesítést kapjanak azok a közművek és cégek, amelyekkel szerződésük van. Még >>>
2021. 12. 03., 10:22
Íme a harmadik feladvány, játékra fel! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés