2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Istvánosok a Zempléni-hegységben – Huszonhárom gimnazista bringával hódította meg a csúcsokat

Istvánosok a Zempléni-hegységben – Huszonhárom gimnazista bringával hódította meg a csúcsokat
2021. 07. 30., 06:54

A Kalocsai Szent István Gimnázium tanulóinak az idén is lehetősége nyílt a méltán nagy népszerűségnek örvendő bringás vándortáborban való részvételre július 16-22-ig. A diákok és tanárok körében évek óta töretlen sikert arató esemény idén a Zempléni-hegység festői tájaira kalauzolt bennünket, melynek vulkanikus eredetű domboldalai és kisebb-nagyobb hegycsúcsai nemcsak lélegzetelállító panorámával szolgáltak, de a 23 vállalkozó szellemű táborozót fizikailag és mentálisan is kellőképpen próbára tették.

Bár első napunk javarészt a hosszadalmas vonatútról szólt, tokaji szálláshelyünk elfoglalása után megkönnyebbülten merültünk alá a Tisza frissítő vizében, ezzel is felkészülve az elkövetkezendő napok megpróbáltatásaira.

Mire észbe kaptunk volna, kerékpárjainkkal már Boldogkő várát ostromoltuk; leghatásosabb fegyvereink közé sorolandók a bicikli váltók és az út széléről lelegelt sárgabarackok. Az erőd bevételét követően Fonyon tábort vertünk, de hódító hadjáratunk ezzel még közel sem ért véget.

Másnap Regéc várát vettük be, előtte azonban, hogy biztosra menjünk, az 1590-ben kiadott Vizsolyi Biblia megtekintésekor az Úr segedelmét kértük hitünk gyarapítására, hiszen tudtuk jól, még milyen embert próbáló kihívások leselkednek ránk.

Soron következő célpontunk Pálháza volt, ahonnan az időjárás viszontagságai miatt csak 12 óra körül indulhattunk füzéri offenzívánkra.

A főbb nehézségeket okozó várlátogatások után a sárospataki Rákóczi-kastélyhoz vezetett utunk, majd a Gombos-hegyi pincesornál megpihenve érkeztünk el Makkoshotykára.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az ezt követő napokban megcsodálhattuk a Megyer-hegyi Tengerszem lenyűgöző látképét, a Tiszán átkelve megtekinthettük az egyetlen honfoglalás kori földvárat Szabolcson, továbbá egy négyórás kenutúra keretében a Bodrogköz élővilágával ismerkedtünk.

Búcsúzóul tábortüzet gyújtottunk, és – olykor talán könnyektől – csillogó szemekkel idéztük fel egymásnak a hét históriáit.

Ismeretlen akadályok, embert próbáló domboldalak, megdöbbentő tűréshatárok, diadalittas tetőpontok: ezek csupán a teljesség igénye nélkül felsorolt jellemzői az idei tábornak, amely kétségkívül éppen annyira igényelt magas szintű fizikai felkészültséget, mint amennyire mentálisat, hiszen az ember egy szempillantás alatt feladhatta volna, ha lelki szemei előtt nem lebeg ott a hőn áhított, pihentető lejtő.

Bár egy ilyen társas program terjedelmes részét képezi a mozgás, mégsem tekinthetünk el annak közösségépítő szerepétől, hiszen szinte teljesen más gondolkodású egyénekből volt képes bajtársias társaságot kovácsolni.

Az éjszakába nyúló beszélgetések, a visszatérő viccek és a már most legendákká avanzsálódó történetek mind a családias jegyeket felmutató csapatról tesznek tanúbizonyságot.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Valószínű, hogy ezek a történetek az évek során még inkább szép emlékekké nemesednek, melyekre minden egyes „öregdiák” idealizáltan tekinthet majd vissza.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Kalocsai Szent István Gimnázium Tanulóifjúságáért Alapítványnak a támogatást, amely nélkül nem kerülhetett volna megrendezésre a 2021. évi vándortábor.

                                                           Tőkés Szofi

                                                                11.A

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés