2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán járt a Szakmavilág Roadshow kamionja – Számodra melyik szakma a legizgalmasabb?

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 30., 11:07

Az Országos Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, a megyei kamara munkatársai közreműködésével április 29-én délelőtt érkezett Kalocsára a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja. A jármű belsejében kialakított nyolc állomáson játékos, kifejezetten a tizenévesek érdeklődési körére szabott, számítógépes aktivitásokkal támogatták a diákokat abban, hogy minél több szakmát ismerjenek meg. A tanulókat a helyszínen pályaválasztási tanácsadók további hasznos információkkal, nyereményekkel és kiadványokkal várták.

A helyszínen Bársony István, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanácsadója tájékoztatta a KALOhíreket.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A szakember a rendezvény kezdetén arról számolt be, hogy Kalocsáról és a környező általános iskolákból 230 tanulót vártak a programra. A diákokkal először egy rövid prezentációval ismertették, hogy miért fontos a pályaorientáció, az milyen lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt állóknak.

Ekkor az érdeklődők még nem léphettek a kamionba, ahol nyolc fős csoportokban váltották egymást. A kamion mellett felállított sátorban volt elhelyezve az a monitor, amelyen a legszükségesebb tudnivalók jelentek meg, mielőtt a kamion belsejében a virtuális szakmabemutató megkezdődött volna.

Ezt követően egy rendhagyó VR aktivitással (Virtuális valóság, az angol virtual reality rövidítése, speciális, széleskörűen alkalmazható elektronikus technológiák gyűjtőneve. A szerk.) a résztvevők kipróbálhatták azt a szakmát, amit a legizgalmasabbnak tartottak. Az eszköz segítségével beleleshettek mások mellett az autó összeszerelés, a szakács, a divattervezés világába.

A virtuális szakmaválasztásra minden résztvevőnek 8 perc állt a rendelkezésére és a folyamatban hoszteszek segítettek.

Az aktivitásban résztvevők megpörgethették a Szakmavilág szerencsekerekét, amellyel többek között hátizsákot, fülhallgatót vagy pendrive-ot nyerhettek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Bársony István azt is elmondta: tavaly ősszel a megyeszékhelyeken járt a kamion, majd ebben az évben lehetőséget kaptak arra, hogy a megyében három településre, Kiskunhalasra, Kalocsára és Bajára is elvigyék a roadshowot.

A helyszíneket ipari és gazdasági szempontok szerint válogatták, de azt is figyelembe vették, hol vannak olyan nagy számban általános iskolai tanulók, akik számára érdekes lehet a speciális kamion.

Mint elhangzott: nyolc munkaállomás van, a résztvevők  diákszemüveg segítségével próbálhatnak ki különböző szakmákat. A már említetteken túl például megnézhetik, milyen lenne a háztetőn anélkül, hogy tériszonyuk lenne, milyen hamburgert sütni anélkül, hogy megégetnék a kezüket – mondta a kamara tanácsadója.

A Szakmavilág roadshow kamionnál tett látogatása alkalmával találkoztunk dr. Filvig Géza önkormányzati képviselővel, akit a tapasztalatairól kérdeztünk.

A Sportcsarnok előtti területen rendezett kalocsai kamionos roadshow 16 órakor zárult, a kamion a városból Kiskunhalasra indult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK