2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán járt a Szakmavilág Roadshow kamionja – Számodra melyik szakma a legizgalmasabb?

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 30., 11:07

Az Országos Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, a megyei kamara munkatársai közreműködésével április 29-én délelőtt érkezett Kalocsára a Szakmavilág roadshow hatalmas kamionja. A jármű belsejében kialakított nyolc állomáson játékos, kifejezetten a tizenévesek érdeklődési körére szabott, számítógépes aktivitásokkal támogatták a diákokat abban, hogy minél több szakmát ismerjenek meg. A tanulókat a helyszínen pályaválasztási tanácsadók további hasznos információkkal, nyereményekkel és kiadványokkal várták.

A helyszínen Bársony István, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanácsadója tájékoztatta a KALOhíreket.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A szakember a rendezvény kezdetén arról számolt be, hogy Kalocsáról és a környező általános iskolákból 230 tanulót vártak a programra. A diákokkal először egy rövid prezentációval ismertették, hogy miért fontos a pályaorientáció, az milyen lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt állóknak.

Ekkor az érdeklődők még nem léphettek a kamionba, ahol nyolc fős csoportokban váltották egymást. A kamion mellett felállított sátorban volt elhelyezve az a monitor, amelyen a legszükségesebb tudnivalók jelentek meg, mielőtt a kamion belsejében a virtuális szakmabemutató megkezdődött volna.

Ezt követően egy rendhagyó VR aktivitással (Virtuális valóság, az angol virtual reality rövidítése, speciális, széleskörűen alkalmazható elektronikus technológiák gyűjtőneve. A szerk.) a résztvevők kipróbálhatták azt a szakmát, amit a legizgalmasabbnak tartottak. Az eszköz segítségével beleleshettek mások mellett az autó összeszerelés, a szakács, a divattervezés világába.

A virtuális szakmaválasztásra minden résztvevőnek 8 perc állt a rendelkezésére és a folyamatban hoszteszek segítettek.

Az aktivitásban résztvevők megpörgethették a Szakmavilág szerencsekerekét, amellyel többek között hátizsákot, fülhallgatót vagy pendrive-ot nyerhettek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Bársony István azt is elmondta: tavaly ősszel a megyeszékhelyeken járt a kamion, majd ebben az évben lehetőséget kaptak arra, hogy a megyében három településre, Kiskunhalasra, Kalocsára és Bajára is elvigyék a roadshowot.

A helyszíneket ipari és gazdasági szempontok szerint válogatták, de azt is figyelembe vették, hol vannak olyan nagy számban általános iskolai tanulók, akik számára érdekes lehet a speciális kamion.

Mint elhangzott: nyolc munkaállomás van, a résztvevők  diákszemüveg segítségével próbálhatnak ki különböző szakmákat. A már említetteken túl például megnézhetik, milyen lenne a háztetőn anélkül, hogy tériszonyuk lenne, milyen hamburgert sütni anélkül, hogy megégetnék a kezüket – mondta a kamara tanácsadója.

A Szakmavilág roadshow kamionnál tett látogatása alkalmával találkoztunk dr. Filvig Géza önkormányzati képviselővel, akit a tapasztalatairól kérdeztünk.

A Sportcsarnok előtti területen rendezett kalocsai kamionos roadshow 16 órakor zárult, a kamion a városból Kiskunhalasra indult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés