2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Képviselő maradna Kupsza Tamás – Ideiglenes (?) búcsú a Független Diákparlamenttől

2017. 08. 04., 18:38

Portálunkon is olvashattatok arról, hogy a Kalocsán tanuló, végzős középiskolás diák, Kupsza Tamás személyében helyi képviselő is bekerült az egy tanévnyi ciklusra megválasztott Független Diákparlament legénységének soraiba. A leköszönő tisztségviselő elárulta, nem tervez végleges szakítást a diák-érdekképviseleti szervezettel.

Kronologikusan haladva, tavaly októberben zajlottak le az ország valamennyi oktatási intézményében a választások, amelyeken eldőlt, hogy kik alkotják majd a képviselői gárdát a 2016/2017-es tanévben a diákparlamentben. Miután Kalocsáról Tamás egyedüli bejutóként mandátumot szerzett és részt vett a novemberben Budapesten megtartott alakuló plenáris ülésen, ahol be is került diákönkormányzati ügyekkel foglalkozó bizottságba, belevetette magát a munkába.

Mint elmondta, testhezálló feladat volt ez számára, hiszen a kalocsai Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatban is tevékenykedett, a diákparlament következő, 2017 márciusában megtartott üléséig távolról, többek között Skype-konferenciákon tanácskozott képviselőtársaival.

– Összességében azt mondhatom, hogy nagyon jó csapat alakult ebben a ciklusban és már a megkötött barátságokért érdemes volt indulni a választásokon, de természetesen a munkáé volt a főszerep, amit nagyon élveztem. Úgy tekintek erre a lehetőségre, mint a két ifjúságpolitikában töltött évemnek a megkoronázására. Meg is próbáltam mindent elkövetni annak érdekében, hogy képviseljem a diákságot, és ne okozzak csalódást azoknak, akik megtiszteltek a szavazatukkal – így Kupsza Tamás.

A leköszönt diákparlamenti képviselő azt is elmondta, hogy a frissen zárult ciklus fontos fejleménye, hogy elkészítették a Független Diákparlament 2016-2017-es tanévének a törvényjavaslat-csomagját, amely részleteiben megismerhető a www.diakparlament.hu honlapon. Ezt beterjesztették a Balogh Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériumának vizsgálatra, befogadásra, esetleges törvényerőre emelésre. A teljesség igénye nélkül több kérdéskört érintenek benne, így a nyelvoktatás, továbbtanulás, pályaorientáció, egyetemekre bekerülési ponthatárok, és ösztöndíjak egyaránt visszaköszönnek az anyagban.

És hogy Tamás számára mit tartogat a jövő?

– Tervezem, hogy ismét indulok a választásokon, és remélhetőleg egyetemistaként fogom majd tovább erősíteni a csapatot! Mivel vendéglátóipar-ágazaton tanultam, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus-vendéglátás szakján folytatnám a tanulmányaimat – nyilatkozta felkeresésünkkor még feltételes módban.

Azóta nyilvánossá váltak az egyetemi bekerülést megugrandó ponthatárok és Tamás felvételt nyert az áhított felsőoktatási intézménybe. Várhatóan tehát a következő választásokkor ismét megméretteti magát, akkor már mint a BGE hallgatója gyűjti majd a támogató szavazatokat.

Ehhez és tanulmányaihoz egyaránt sok sikerült kíván szerkesztőségünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés