2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Már használatban a tornyos játszótér – Közös összefogással a gyerekekért

2016. 12. 21., 17:47

A Kalocsai Kézilabda Club életében már hagyomány a karitatív tevékenység és segítés, aminek számtalan formáját megtapasztalhatta az, aki valamilyen szállal is kötődik a Hartman János vezette klub életéhez, vagy éppen maga is kedvezményezettje volt ilyen irányú tevékenységüknek. Az egyik legutóbbi jótékonyságuk, a Belvárosi Általános Iskola udvarán megépített játszótér, amelynek létrejöttéhez az OTP Bank kalocsai fiókja, valamint helyi vállalkozók is segítséget nyújtottak.

A játszótér talajmunkáit, az elemek rögzítését és összeszerelését december 16-án, pénteken fejezték be, így a hétfőre összehívott sajtótájékoztató idejére a gyerekek már le is tesztelték az iskola udvarán újonnan elhelyezett eszközöket.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Hartman János, aki egykoron maga is az iskola tanulója volt, elmondta: a kivitelezéshez hozzájárult az Első Duna-Kavics Kft., a Kalo-Bau Kft., valamint az OTP Bank Kalocsai Fiókja, Markella Viktor fiókvezetővel az élen, akiket ezúton is köszönet illet. Az elnöktől azt is megtudtuk, hogy a klub a kétkezi munkákból is részt vállalt, a kubikolást, betonozást segítették.

Markella Viktor fiókvezető, aki ugyancsak a Belvárosi iskolában kezdte tanulmányait, emlékeztetett, az OTP Bank idén négy kategóriában lett az év bankja a Mastercardnál – többek között a társadalmi felelősségvállalás kategóriában is. Ilyen kezdeményezéseket pedig nem csak országosan, hanem helyi szinten is van lehetőségük támogatni. Ez esetben az OTP Demokratikus Ifjúságért Alapítványán keresztül pályáztak forrásra, és a megnyert összeggel hozzájárultak a játszótér építéséhez.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

A sajtótájékoztatón résztvevő Illés Péter, a Belvárosi Tagiskola vezetője, valamint Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ vezetője szintén köszönetet mondtak az összefogásban résztvevőknek. Sárosi Magdolna mint az iskola működtetésért 2017. január elsejétől felelős bajai KLIK igazgatója elmondta, az a célja, hogy a következő évben hasonló kezdeményezésekkel, eszközfejlesztésekkel tudják segíteni a kalocsai iskolákat. Ezen az úton már el is indultak, hiszen az Eperföldi és a Nebuló iskolákban, valamint a gimnáziumban már jelenleg is zajlanak felújítások.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Hartman János klubelnöktől a helyszínen azt is megtudtuk, hogy egy ilyen volumenű játszótér bekerülési költsége – mondjuk egy közintézmény területén – a szakhatósági engedélyeztetésekkel együtt, és – ahogy szokták volt mondani, „tokkal, vonóval” – meghaladja a félmillió forintot is.

A gyerekeknek közös összefogással nyújtott támogatást azonban sohasem financiális oldalról kell megközelíteni, bár ezt csak az tudja igazán, aki látta már a megajándékozottak örömét, az ajándék láttán felcsillanó szemeket, amelyek mind, mind többet jelentenek az anyagiaknál.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK