2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Már használatban a tornyos játszótér – Közös összefogással a gyerekekért

2016. 12. 21., 17:47

A Kalocsai Kézilabda Club életében már hagyomány a karitatív tevékenység és segítés, aminek számtalan formáját megtapasztalhatta az, aki valamilyen szállal is kötődik a Hartman János vezette klub életéhez, vagy éppen maga is kedvezményezettje volt ilyen irányú tevékenységüknek. Az egyik legutóbbi jótékonyságuk, a Belvárosi Általános Iskola udvarán megépített játszótér, amelynek létrejöttéhez az OTP Bank kalocsai fiókja, valamint helyi vállalkozók is segítséget nyújtottak.

A játszótér talajmunkáit, az elemek rögzítését és összeszerelését december 16-án, pénteken fejezték be, így a hétfőre összehívott sajtótájékoztató idejére a gyerekek már le is tesztelték az iskola udvarán újonnan elhelyezett eszközöket.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Hartman János, aki egykoron maga is az iskola tanulója volt, elmondta: a kivitelezéshez hozzájárult az Első Duna-Kavics Kft., a Kalo-Bau Kft., valamint az OTP Bank Kalocsai Fiókja, Markella Viktor fiókvezetővel az élen, akiket ezúton is köszönet illet. Az elnöktől azt is megtudtuk, hogy a klub a kétkezi munkákból is részt vállalt, a kubikolást, betonozást segítették.

Markella Viktor fiókvezető, aki ugyancsak a Belvárosi iskolában kezdte tanulmányait, emlékeztetett, az OTP Bank idén négy kategóriában lett az év bankja a Mastercardnál – többek között a társadalmi felelősségvállalás kategóriában is. Ilyen kezdeményezéseket pedig nem csak országosan, hanem helyi szinten is van lehetőségük támogatni. Ez esetben az OTP Demokratikus Ifjúságért Alapítványán keresztül pályáztak forrásra, és a megnyert összeggel hozzájárultak a játszótér építéséhez.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

A sajtótájékoztatón résztvevő Illés Péter, a Belvárosi Tagiskola vezetője, valamint Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ vezetője szintén köszönetet mondtak az összefogásban résztvevőknek. Sárosi Magdolna mint az iskola működtetésért 2017. január elsejétől felelős bajai KLIK igazgatója elmondta, az a célja, hogy a következő évben hasonló kezdeményezésekkel, eszközfejlesztésekkel tudják segíteni a kalocsai iskolákat. Ezen az úton már el is indultak, hiszen az Eperföldi és a Nebuló iskolákban, valamint a gimnáziumban már jelenleg is zajlanak felújítások.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Hartman János klubelnöktől a helyszínen azt is megtudtuk, hogy egy ilyen volumenű játszótér bekerülési költsége – mondjuk egy közintézmény területén – a szakhatósági engedélyeztetésekkel együtt, és – ahogy szokták volt mondani, „tokkal, vonóval” – meghaladja a félmillió forintot is.

A gyerekeknek közös összefogással nyújtott támogatást azonban sohasem financiális oldalról kell megközelíteni, bár ezt csak az tudja igazán, aki látta már a megajándékozottak örömét, az ajándék láttán felcsillanó szemeket, amelyek mind, mind többet jelentenek az anyagiaknál.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés