2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Már használatban a tornyos játszótér – Közös összefogással a gyerekekért

2016. 12. 21., 17:47

A Kalocsai Kézilabda Club életében már hagyomány a karitatív tevékenység és segítés, aminek számtalan formáját megtapasztalhatta az, aki valamilyen szállal is kötődik a Hartman János vezette klub életéhez, vagy éppen maga is kedvezményezettje volt ilyen irányú tevékenységüknek. Az egyik legutóbbi jótékonyságuk, a Belvárosi Általános Iskola udvarán megépített játszótér, amelynek létrejöttéhez az OTP Bank kalocsai fiókja, valamint helyi vállalkozók is segítséget nyújtottak.

A játszótér talajmunkáit, az elemek rögzítését és összeszerelését december 16-án, pénteken fejezték be, így a hétfőre összehívott sajtótájékoztató idejére a gyerekek már le is tesztelték az iskola udvarán újonnan elhelyezett eszközöket.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Hartman János, aki egykoron maga is az iskola tanulója volt, elmondta: a kivitelezéshez hozzájárult az Első Duna-Kavics Kft., a Kalo-Bau Kft., valamint az OTP Bank Kalocsai Fiókja, Markella Viktor fiókvezetővel az élen, akiket ezúton is köszönet illet. Az elnöktől azt is megtudtuk, hogy a klub a kétkezi munkákból is részt vállalt, a kubikolást, betonozást segítették.

Markella Viktor fiókvezető, aki ugyancsak a Belvárosi iskolában kezdte tanulmányait, emlékeztetett, az OTP Bank idén négy kategóriában lett az év bankja a Mastercardnál – többek között a társadalmi felelősségvállalás kategóriában is. Ilyen kezdeményezéseket pedig nem csak országosan, hanem helyi szinten is van lehetőségük támogatni. Ez esetben az OTP Demokratikus Ifjúságért Alapítványán keresztül pályáztak forrásra, és a megnyert összeggel hozzájárultak a játszótér építéséhez.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

A sajtótájékoztatón résztvevő Illés Péter, a Belvárosi Tagiskola vezetője, valamint Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ vezetője szintén köszönetet mondtak az összefogásban résztvevőknek. Sárosi Magdolna mint az iskola működtetésért 2017. január elsejétől felelős bajai KLIK igazgatója elmondta, az a célja, hogy a következő évben hasonló kezdeményezésekkel, eszközfejlesztésekkel tudják segíteni a kalocsai iskolákat. Ezen az úton már el is indultak, hiszen az Eperföldi és a Nebuló iskolákban, valamint a gimnáziumban már jelenleg is zajlanak felújítások.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)

Forrás: KALOhírek

Hartman János klubelnöktől a helyszínen azt is megtudtuk, hogy egy ilyen volumenű játszótér bekerülési költsége – mondjuk egy közintézmény területén – a szakhatósági engedélyeztetésekkel együtt, és – ahogy szokták volt mondani, „tokkal, vonóval” – meghaladja a félmillió forintot is.

A gyerekeknek közös összefogással nyújtott támogatást azonban sohasem financiális oldalról kell megközelíteni, bár ezt csak az tudja igazán, aki látta már a megajándékozottak örömét, az ajándék láttán felcsillanó szemeket, amelyek mind, mind többet jelentenek az anyagiaknál.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 07:10
Muzsikaszótól lesz hangos a város, amikor néptáncosaink színes forgataga a város hét pontján tart majd bemutatókat a Kalocsai Szüreti Felvonulás keretében. A helyszínek közt nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között talán már határon túliakat is láthatunk majd. Mutatjuk az időpontot és a helyszíneket!
2023-09-22 11:40:00
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023-09-22 11:35:37
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 27., 16:56
A Kórházlelkészi Szolgálatának működése - mely a „Kéz a kézben” nevet kapta - jóval túlmutat a lelkipásztori szentségkiszolgáltatáson és az időszakos kórházi szentmiséken. Még >>>
2023. 09. 27., 10:33
Valaki kihasználta, hogy a vendégek nem zárták be az ajtót; az ismeretlen a szobából elemelt közel 150.000 forintot. Még >>>
2023. 09. 26., 12:16
Úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt és egy gázriasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes" férfi riválisát. Még >>>
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21

  NÉPSZERŰ HÍREK