2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megkezdődött a Kertvárosi Iskola korszerűsítése, bővítése – A jövő tanévre látványban és pedagógiai módszerekben is megújulva fogadhatja a diákokat

Gazsó Rita  |  2019. 02. 21., 16:43

Csaknem félmilliárd forintból bővül és korszerűsödik a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Tagiskolája. A fejlesztés részeként egyebek mellett korszerű nyelvi labor, könyvtár és drámaterem, természetismereti szaktanterem várja már a jövő tanévtől az iskolásokat.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Nyitó beszédében a képviselő úgy fogalmazott, az utóbbi négy-öt évre visszatekintve látható, hogy kiemelkedő fejlesztési eredmények születtek Kalocsa oktatási intézményeit illetően, de mint mondta, ennek még nincs vége, hiszen a középiskolákat érintően további komoly tervek vannak a Paksi Atomerőmű fejlesztésével összefüggésben.

Sárosi Magdolna a Bajai Tankerületi Központ vezetője arról számolt be, hogy a tankerületi központ az EFOP pályázat keretében összesen 2,3 milliárd forintos támogatást nyert el 2019-re, amelyből hét oktatási intézmény fejlesztése valósul meg ebben az évben. Ez méltó folytatása a 2018-as évnek, amikor 12 iskola, köztük két kalocsai intézmény fejlesztése történt meg – tette hozzá.

Az igazgató kiemelte, ez nem csak infrastrukturális fejlesztést jelent, hanem módszertani megújulást is, mivel pedagógusok részt vesznek a komplex alapprogram képzésein, amelynek

célja az élményalapú oktatás, a diferenciálás, a projektalapú oktatás és a tanulók motivációjának erősítése.

Sárosi Magdolna szerint az elkövetkező 5-7 hónap óriási kihívások elé állítja majd a pedagógusoktól kezdve az iskola minden dolgozóját, amelyet előre megköszönt mindenkinek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Reiterné Fekete Magdolna, a Fényi Gyula Általános Iskola igazgatója szerint a szülők bizalmának és a kollégák lelkes szakmai munkájának eredménye a növekvő tanulói létszám, amelynek következménye, hogy mára „kinőtték az iskolát”.

„A bátor, szinte álomnak tűnő terveink, iskolánk bővítéséről, mára biztosan valóra válnak.- hangsúlyozta az igazgatónő, aki kiemelte, a most induló beruházással nem csak a mának, de a jövő oktatásának is megteremtődnek a tárgyi feltételei. A bővülő iskolaépület, a bútorzat, az informatikai és energetikai berendezések, a modern szemléltetőeszközök mind biztosítják a diákoknak a korszerű tanulási lehetőséget.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Reiterné Fekete Magdolna példaként megemlítette a készülő nyelvi labort, ahol a diákok korszerű körülmények között készülhetnek a nyelvvizsgára, a természetismeret szaktantermet, ahol érdekes és látványos fizikai kísérleteket mutatnak be, valamint az informatikai, a könyvtár- és drámatermeket, emellett a hiányzó osztály és csoporttermeket.

A rendezvényt az iskolások műsora színesítette. A második osztályos Gyöngyösi Gergő, Kányádi Sándor Májusi szellő című versét szavalta el, végül az ünnepséget az iskola énekkarának kalocsai népdalcsokra zárta.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A beruházás az EFOP-4.1.2-17-2017-00118 azonosító számú pályázat keretében valósul meg.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés