2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mi legyek, ha nagy leszek? – Evés, ivás, játékok: Szakmák éjszakája a Dózsában

Helyszín: Kalocsa, Mócsy János u. 2-8.
Dátum: 2016. április 15., péntek 18:00

Korábban megírtuk, hogy idén április 15-én éjszakai szakma-kalandtúrára várja a Bajai Szakképzési Centrum két kalocsai tagintézménye, a Dózsa György és a Kossuth Zsuzsanna középiskola. Lássuk, mi mindennel készülnek a „dózsások”!

Április 15-én tehát az ország valamennyi nagyobb városában, így Kalocsán is, este 18 órától 22 óráig színes, tartalmas és érdekes programokkal várják az érdeklődőket a Mócsy János u. 2-8. közötti utcaszakaszon és az itt található tanműhelyekben.

A Bajai Szakképzési Centrum Dózsa György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumának tanárai és diákjai még csak véletlenül sem babonásak: 13 izgalmas szakmai programot álltokkal össze, amelyek „külsős helyszínekkel” is kiegészülnek. Lesz ugyanis üzemlátogatás a kalocsai EMIKA Zrt. és a dunapataji Best-Tool Kft. telephelyére (ehhez legkésőbb este 8 órára a rendezvényhelyszínre kell érkezni), ahol testközelből megleshetik az érdeklődők, hová juthatnak egy sikeres szakmai képesítés megszerzésének birtokában.


Forrás: Bajai SZC Dózsa György SZKI / Facebook

– Szakiskolai képzési kínálatunkon túl a szakközépiskolai ágazati illetve az érettségire épülő technikusi képzéseinket is megmutatjuk, játékosan kipróbálható, megismerhető, megcsinálható tevékenységek során.

Mindez a nyílt napokhoz képest interaktívabb tevékenységek útját valósul meg – vezette fel a kínálat ismertetését Jávorné Hargitai Klára tagintézmény-vezető.

– A fiatalok Játékokat készíthetnek, vagy okostelefonjukkal szín- és hangszenzorokkal felszerelt LEGO robototokat irányíthatnak „infós” tanulóink segítségével. Önvédelmi alapismereteket szerezhetnek ötdanos karatemesterünk közreműködésével, vagy éppen a terveink szerint a Mócsy utcában felállítandó biciklis ügyességi pályán tesztelhetik tudásukat – szemezgetett a kínálatból az igazgató, rávilágítva, mitől is lesz tényleg egy nagy buli a Szakmák éjszakája.

– Véleményem szerint az időpontválasztásban és a játékosságban rejlik a szórakoztató jellege a programnak. Mivel vannak pék- és cukrásztanulóink, szabadtéri kemencében sütünk majd kenyérlángost, mézeskalácsot rajzolunk és zsíros kenyeret is kínálunk, úgyhogy éhen sem marad senki – folytatta.

Készül az egyedi kulcstartókhoz az alaplap
Forrás: Bajai SZC Dózsa György SZKI / Facebook

– Lehet majd CNC-gépekkel sakkfigurákat és személyre szabott kulcstartókat készíteni, valamint az ívhegesztést is bemutatjuk, amelynek kipróbálásához védőöltözetbe lehet bújni, kipróbálhatják a hegesztőpajzsot, és ördöglakatot vagy pogácsaszaggatót vihetnek haza ajándékba. A kozmetikus, fodrász és műkörmös mesterség fogásait is bemutatjuk, diákjaink segítségével menő frizurákat lehet majd készíteni. Említettem, hogy rend- és önvédelmi ismeretekbe is belekóstolhatnak az érdeklődők. Emellett beülhetnek egy igazi rendőrautóba, sőt, akár készíttethetnek magukról rabosítási fotót is. Közgazdász tanulóink segítségével bankjegyet lehet tervezni, de pénzvizsgálat és érmefelismerés is lesz, gyorsírói adottságaikat pedig a villámgyors gépelők viadalában tehetik próbára a vállalkozó szelleműek – sorolta a végeláthatatlannak tűnő kínálatot Jávorné Hargitai Klára, kiemelvén, hogy a legkisebbekről sem feledkeztek meg! Ők egy kis kuckóban színezhetnek, hajtogathatnak, apróbb játékokat készíthetnek.

A tagintézmény-vezető hangsúlyozta, hogy a gazdag kínálat és az elnyerhető ajándékok a rendezvényt támogató helyi és környékbeli szponzorok segítségének köszönhető, amiért ezúton mondott köszönetet, zárszóként felhívva a figyelmet arra, hogy a kollégiumi részlegük is készül egy kis meglepetéssel.

– Tízperces tájékoztatást követően megnézhetik a kollégium kondi- és informatikai termét, a hálókat, a társalgót, a diákkonyhát, sőt, akár egy éjszakára kollégista is lehet a vállalkozó szellemű és ott aludhat az épületben – zárta gondolatait Jávorné Hargitai Klára.

A kalocsai Szakmák éjszakájáról közölt cikk-sorozatunk ezzel azonban még nem zárult le! Hátra van a „kossuth-os” kínálat, amelynek fontos része lesz az elmaradhatatlan evés-ivás, illetve a program kulcsszava: az „időutazás” – minderről több, rövidesen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei