2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Mi legyek, ha nagy leszek? – Evés, ivás, játékok: Szakmák éjszakája a Dózsában

Helyszín: Kalocsa, Mócsy János u. 2-8.
Dátum: 2016. április 15., péntek 18:00

Korábban megírtuk, hogy idén április 15-én éjszakai szakma-kalandtúrára várja a Bajai Szakképzési Centrum két kalocsai tagintézménye, a Dózsa György és a Kossuth Zsuzsanna középiskola. Lássuk, mi mindennel készülnek a „dózsások”!

Április 15-én tehát az ország valamennyi nagyobb városában, így Kalocsán is, este 18 órától 22 óráig színes, tartalmas és érdekes programokkal várják az érdeklődőket a Mócsy János u. 2-8. közötti utcaszakaszon és az itt található tanműhelyekben.

A Bajai Szakképzési Centrum Dózsa György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiumának tanárai és diákjai még csak véletlenül sem babonásak: 13 izgalmas szakmai programot álltokkal össze, amelyek „külsős helyszínekkel” is kiegészülnek. Lesz ugyanis üzemlátogatás a kalocsai EMIKA Zrt. és a dunapataji Best-Tool Kft. telephelyére (ehhez legkésőbb este 8 órára a rendezvényhelyszínre kell érkezni), ahol testközelből megleshetik az érdeklődők, hová juthatnak egy sikeres szakmai képesítés megszerzésének birtokában.


Forrás: Bajai SZC Dózsa György SZKI / Facebook

– Szakiskolai képzési kínálatunkon túl a szakközépiskolai ágazati illetve az érettségire épülő technikusi képzéseinket is megmutatjuk, játékosan kipróbálható, megismerhető, megcsinálható tevékenységek során.

Mindez a nyílt napokhoz képest interaktívabb tevékenységek útját valósul meg – vezette fel a kínálat ismertetését Jávorné Hargitai Klára tagintézmény-vezető.

– A fiatalok Játékokat készíthetnek, vagy okostelefonjukkal szín- és hangszenzorokkal felszerelt LEGO robototokat irányíthatnak „infós” tanulóink segítségével. Önvédelmi alapismereteket szerezhetnek ötdanos karatemesterünk közreműködésével, vagy éppen a terveink szerint a Mócsy utcában felállítandó biciklis ügyességi pályán tesztelhetik tudásukat – szemezgetett a kínálatból az igazgató, rávilágítva, mitől is lesz tényleg egy nagy buli a Szakmák éjszakája.

– Véleményem szerint az időpontválasztásban és a játékosságban rejlik a szórakoztató jellege a programnak. Mivel vannak pék- és cukrásztanulóink, szabadtéri kemencében sütünk majd kenyérlángost, mézeskalácsot rajzolunk és zsíros kenyeret is kínálunk, úgyhogy éhen sem marad senki – folytatta.

Készül az egyedi kulcstartókhoz az alaplap
Forrás: Bajai SZC Dózsa György SZKI / Facebook

– Lehet majd CNC-gépekkel sakkfigurákat és személyre szabott kulcstartókat készíteni, valamint az ívhegesztést is bemutatjuk, amelynek kipróbálásához védőöltözetbe lehet bújni, kipróbálhatják a hegesztőpajzsot, és ördöglakatot vagy pogácsaszaggatót vihetnek haza ajándékba. A kozmetikus, fodrász és műkörmös mesterség fogásait is bemutatjuk, diákjaink segítségével menő frizurákat lehet majd készíteni. Említettem, hogy rend- és önvédelmi ismeretekbe is belekóstolhatnak az érdeklődők. Emellett beülhetnek egy igazi rendőrautóba, sőt, akár készíttethetnek magukról rabosítási fotót is. Közgazdász tanulóink segítségével bankjegyet lehet tervezni, de pénzvizsgálat és érmefelismerés is lesz, gyorsírói adottságaikat pedig a villámgyors gépelők viadalában tehetik próbára a vállalkozó szelleműek – sorolta a végeláthatatlannak tűnő kínálatot Jávorné Hargitai Klára, kiemelvén, hogy a legkisebbekről sem feledkeztek meg! Ők egy kis kuckóban színezhetnek, hajtogathatnak, apróbb játékokat készíthetnek.

A tagintézmény-vezető hangsúlyozta, hogy a gazdag kínálat és az elnyerhető ajándékok a rendezvényt támogató helyi és környékbeli szponzorok segítségének köszönhető, amiért ezúton mondott köszönetet, zárszóként felhívva a figyelmet arra, hogy a kollégiumi részlegük is készül egy kis meglepetéssel.

– Tízperces tájékoztatást követően megnézhetik a kollégium kondi- és informatikai termét, a hálókat, a társalgót, a diákkonyhát, sőt, akár egy éjszakára kollégista is lehet a vállalkozó szellemű és ott aludhat az épületben – zárta gondolatait Jávorné Hargitai Klára.

A kalocsai Szakmák éjszakájáról közölt cikk-sorozatunk ezzel azonban még nem zárult le! Hátra van a „kossuth-os” kínálat, amelynek fontos része lesz az elmaradhatatlan evés-ivás, illetve a program kulcsszava: az „időutazás” – minderről több, rövidesen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK