2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Milánóban szereznek munka és szakmai tapasztalatot a Dózsa diákjai – Erasmus+ program tárja szélesebbre a tudás kapuját

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 10., 11:02

A szakmai kompetenciák magasabb szintű megszerzésén túl a nyelvtanítás és nyelvtanulás fejlesztése, a nyelvi sokszínűség, az interkulturális érzékenység támogatása is célja az Európai Unió Erasmus + programjának. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Tempus Közalapítvány pályázati lehetőségével élve a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma intézmény 20, szakképzésben résztvevő diákja utazik hamarosan Milánóba, három hétre. A 9 lányból, 11 fiúból és két tanárból álló csoport utazását nagy érdeklődés és túljelentkezés előzte meg. Az első sikeres pályázatot már csak a nagy érdeklődés és túljelentkezés miatt is továbbiak követik majd – nyilatkozta portálunknak Fekete Antal, a város legnagyobb létszámú középiskolájának tagintézmény vezetője.

Fekete Antal portálunknak arról számolt be, hogy a diákok és szülők, de még a tanárok körében is nagy érdeklődéssel kísért, az Emberi Erőforrások Minisztérium alapította Tempus Közalapítványa pályázatán tavaly elnyert lehetőséggel 20 diák és két tanár élhet. A négy gépész, 2 szépész, 3 pék, 11 rendész szakmát illetve ismereteket tanuló diák naponta vesz majd részt a külföldi cégek, intézmények munkájában.

Az idegen nyelvi környezet, az angol nyelven történő kommunikáció bizonyosan nagy kihívás lesz a diákok számára, akik kulturális programokon is részt vesznek. A tanulók általános és szakmai idegen nyelvi felkészítése ősz óta tart. A program egyik nagy előnye, hogy sem az intézménynek, sem a diákoknak nem kell fizetni érte, a finanszírozás a teljes ellátás mellett a szállásra, utazási költségekre, biztosításra, a kulturális programokon való részvételre is kiterjed.

 A három hetes program végén a résztvevők egy Erasmus dokumentumot kapnak majd a részvételről,

amely mind a tovább tanulásban, mind az elhelyezkedésben előnyt jelenthet. A diákokkal utazó két tanár költségeit szintén a program keretében finanszírozzák – mondta Fekete Antal.

A tagintézmény vezető arról is beszámolt, hogy a csoport január 20-án indul és február 10-én érkezik. A nagy érdeklődésre tekintettel az iskola idén is pályázik az Erasmus+program biztosította külföldi szakmai tapasztalat megszerzésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés