2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Műfüves, multifunkciós pályával gazdagodott a Zöldfa utcai Tagóvoda

Műfüves, multifunkciós pályával gazdagodott a Zöldfa utcai Tagóvoda
Gazsó Rita  |  2018. 10. 08., 16:45

Az óvodáskorú gyermekek igényéhez tervezett, de a játszótéri szabványoknak is megfelelő multifunkciós pályát adtak át Kalocsán, a Zöldfa utcai Tagóvodában hétfőn. A létesítmény ötvözi a sportpálya, a játszótéri eszköz és az oktatási eszköz funkcióit. A műfüves pálya költsége a hozzá tartozó eszközkészlettel együtt meghaladta a 12 millió forintot, amelyhez Kalocsa önkormányzata 3,8 millió forintos összeggel járult hozzá.

A mai nap egy rendhagyó ünnep számunkra, ugyanis a Zöldfa utcai tagóvoda hivatalosan is birtokba veheti az Ovi-Sport Alapítvány által támogatott sportpályát – mondta az ünnepélyes átadón Katus Györgyné, Kalocsa Város Óvodái és Bölcsődéjének vezetője. Nagy öröm egy óvodának, amikor olyan létesítménnyel bővülhet, amely a gyerekek mozgásfejlődését segíti elő, hiszen minden fejlesztés alapja a mozgás – hangsúlyozta.

Miután a tornatermünk mérete igen kicsi, inkább tornaszobának nevezhetnénk, ez a sportpálya nagyon jól kiegészíti majd a mozgásfejlesztéshez szükséges lehetőségeinket – fogalmazott az intézményvezető. Megköszönte az önkormányzat támogatását is, hiszen mint mondta, az önrészt a város biztosította a fejlesztéshez.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Mint ismert Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány pályázatot írt ki 2017-ben Nemzeti Ovi-Sport Program néven, amelynek pályázatot lehetett benyújtani sportpálya telepítésére, eszközbeszerzésre, képzésre és rendezvényre.

Kalocsa önkormányzata már 2017 tavaszán döntött egy mini multifunkciós pálya megépítéséről pályázati forrásból, a Zöldfa utcai Tagóvodában. A pályázat pozitív elbírálása már tavaly év végén megtörtént, de a projekt megvalósítása csak 2018 nyarán készült el – számolt be a fejlesztés előzményeiről dr. Bálint József polgármester.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

A munltifunkciós, műfüves pálya költsége a hozzá tartozó eszközkészlettel együtt meghaladta a 12 millió forintot, amelyhez Kalocsa önkormányzata 3,8 millió forintos összeggel járult hozzá – emelte ki a polgármester. Hozzátette: megtörtént az óvónők képzése is, biztosítva ezzel a sportprogram megvalósulását.

Dr. Bálint József megszólította az általa hitetlenkedőknek nevezetteket is, akik, mint mondta, azt hangoztatják, hogy az önkormányzat nem nyert forrásokat. A városvezető jelezte: Kalocsa 2,5 milliárd forintos értékben kapott támogatást a jelenlegi ciklusban, tehát nem igaz, hogy nem jut pénzügyi forráshoz, igaz – miként fogalmazott – sokan csupán az építési beruházást tekintik fejlesztésnek, pedig az emberi erőforrás és a sportfejlesztés is ide sorolható, hiszen az építményeket is meg kell tölteni élettel.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Gazsó Rita

Hozzátette: azért építési beruházásokra is sikerült nyerni 1,5 milliárd forintot. A polgármester szerint a sajtóban gyakran olvasható, hogy Kalocsa csak „csip-csup” fejlesztéseket nyer, pedig szerinte cseppből lesz a tenger. Emlékeztetett, hogy fejlesztés alatt állnak a kalocsai óvodák és egy teljesen új óvoda is épül.

Országos szinten a mai a 306-dik sportpálya átadó ünnepség, a megyében ez a nyolcadik, de ezen kívül még két további épül Bács-Kiskunban – mondta a rendezvényen Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke.

Magáról a pályáról úgy fogalmazott, kifejezetten az óvodáskorú gyermekek igényéhez alakították, amely egyúttal megfelel a játszótéri szabványoknak is. Ötvözi a sportpálya, a játszótéri eszköz és az oktatási eszköz funkcióit. Ezzel az ötlettel nyerte el 2013-ban az alapítvány a Magyar Termék Nagydíjat és az Innovációért Nívódíjat, majd idén pedig az Érték és Minőség Nagydíjat.

Buzánszky Jenőt, a néhai „aranycsapat” legendáját, a Nemzeti Ovi-Sport Program megálmodóját idézte, aki úgy fogalmazott a kezdeményezésre minden magyar állampolgár büszkesége lehet, nem csupán a speciális pályával rendelkező önkormányzatok, hiszen sikerült egy világszinten egyedülálló sportprogramot kidolgozni, amelyben a pálya is magyar fejlesztés.

Az ünnepségen az óvodások zenés műsorral kedveskedtek a vendégeknek, majd ezt követően ünnepélyesen átadták a létesítményt.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints! 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés