2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nincs változás: tovább folytatódik az emelt szintű ének-zene oktatás a katolikus iskola alsó tagozatán

Gazsó Rita  |  2019. 02. 26., 16:07

Cáfolta a KALOhírek értesülését a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény általános iskolájában folyó emelt szintű ének-zene oktatás megszűnéséről az iskola igazgatója. Mint mondta, csupán annyi a változás, hogy szeptembertől a zenét tanuló diákjaiknak is kötelező lesz a szolfézs, amelyre a kalocsai zeneiskolában lesz alkalmuk. Korábbi értesülésünk arról szólt, hogy Villányi Eszter ének-zene tanító nyugdíjba készül, pótlása nem megoldott, így ellehetetlenül az iskola intenzív ének-zene oktatása.

Nemrégiben az a hír jutott el szerkesztőségünkhöz, hogy a következő tanévtől megszűnhet a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény általános iskolájában folyó emelt szintű ének-zeneoktatás. Értesüléseink szerint az információ egy szülői értekezleten hangzott el, azzal a megjegyzéssel, hogy mindez nem felmenő rendszerben történne, hanem elvágólag, szeptembertől. A szerkesztőságünkhöz eljutott magyarázatok szerint ennek feltehetőleg az lehet az oka, hogy a jelenlegi ének-zene tanító, Villányi Eszter nyugdíjba menne, utódlása pedig nem megoldott.


Forrás: Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény

Ez hihetetlen, szó sincsen ilyesmiről - reagált kissé bosszúsan az értesülésre Koczkás Emma Eszter nővér, az Nagyasszonyunk Általános Iskola igazgatója, aki a meglepetéstől hallhatóan csak kereste a szavakat. Hozzátette: bár Villányi Eszter valóban nyugdíjas korú, de nem jelentette be, hogy visszavonulna, és ha így lenne is, megoldanák a pótlását. Mint mondta, rajta kívül az iskolának van még ének-zene tanára, igaz ő hamarosan anyai örömök elé néz.


Forrás: Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény

Az igazgatónő szerint bizonyára félreértés történhetett. Szerinte az okozhatta, hogy a szolfézzsal kapcsolatban eddig volt egy megállapodás a katolikus iskola és a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola között, mi szerint elfogadják az emelt szinten oktatott énekórákat és az ott tanulóknak nem kell külön szolfézsra járniuk. Itt történik bizonyos változás, ugyanis központi oktatási szabályok miatt megszűnik ez a lehetőség, és a katolikus iskola diákjainak szeptembertől át kell majd járniuk külön a zeneelméleti tárgyra a zeneiskolába. Ezen felül más változással nem kell számolniuk az emelt szintű ének-zene oktatást illetően az intézményben – szögezte le Eszter nővér.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés