2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nyomozás a könyvtárban - A Bori és a detektívek című mesekönyv adta a témát a könyvtári tábornak

Nyomozás a könyvtárban - A Bori és a detektívek című mesekönyv adta a témát a könyvtári tábornak
Illés György Cinó  |  2021. 08. 12., 08:13

Egy igazán izgalmas és szórakoztató hetet tudhatnak maguk mögött a kalocsai könyvtárban táborozó gyerekek, ahol a középpontban a népszerű gyermekkötet, a Bori sorozat nyomozós története állt, így például a zárónapon azt is láthatták, hogy hogyan kell ujjlenyomatot venni.

Augusztus 2-a és 6-a között került megrendezésre a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában a népszerű tábor. Mint ahogy megszokhatták a visszatérők, most is színes, vidám programok vártak rájuk a héten.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár Facebook oldala

Csikós Marianna, a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár igazgatója elmondta: 

Mint az elmúlt időszakban, most is egy történet köré épült fel a tábor programja. Ezen a héten a Bori és a detektívek című izgalmas kötetet választottuk ki, amelyből nap, mint nap egy-egy fejezetet olvastunk el, és azt a történetet dolgoztuk fel."

Az igazgató arról is tájékoztatta portálunkat, hogy:

ezek mellette a gyerekcsapat ellátogatott a Schöffer Gyűjteménybe, ahol Budai Viktória gyűjteményvezető tartott számukra tárlatvezetést és kézműves foglalkozást, illetve voltak napok, mikor Vácz Péterné óvónő játszott a kicsikkel, majd a hét vége felé a kalocsai könyvtár Kacsóka Bábcsoportja szórakoztatta a táborozókat."

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre! Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár Facebook oldala

A Kacsóka Bábcsoport 2012-ben alakult meg a Kalocsai Tomori Pál Városi Könyvtár szervezésében, amelybe az intézmény munkatársai mellett helyi és környékbeli óvónők, pedagógusok is szerepet vállaltak. Az idei táborban a Nyúlpásztor című bábjátékot adták elő a kicsik legnagyobb örömére.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei