2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Patcán táboroztak a Katolikus Iskola kisdiákjai – Élménydús élménykomplexum kicsiknek és nagyoknak

Patcán táboroztak a Katolikus Iskola kisdiákjai – Élménydús élménykomplexum kicsiknek és nagyoknak
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 09., 15:53

Amint arról korábban beszámoltunk, a bizonyítványosztást követő héten a Katolikus Iskola 40 kisdiákja Argat Rita, Kőszegi Éva, Roxinné Horváth Hajnalka és Romsicsné Váczi Anett tanítókkal indult táborozni Patcára, a Katica tanyára, az országosan ismert élménykomplexumba. A hazaérkezést követően Argat Rita tanítónőt kérdeztük az élménydús hét eseményeiről.

„Visszatérő vendégek vagyunk Patcán, hiszen olyan programokkal tudnak szolgálni, amelyek sem városunkban, sem a közelben nem elérhetők. Mindemellett gyönyörű környezetben tölthettünk el öt napot.

Izgatottan vágtunk neki az útnak, régi és újdonsült táborozó gyerekek egyaránt jöttek velünk. A szálláshely elfoglalása után azonnal felderítettük az élményparkot, a játékokat. A beltéri csúszdapark már az első napon nagy sikert aratott. Néhány gyermek felismerte Sebestyén Balázst a családja körében. Örömmel újságolták: „Tanító néni! Celebbel találkoztunk!”

Néhány gyermek itt látott életében először szarvasmarhát közelről, de ezt az élményt csak fokozta, hogy minden reggel csoportosan részt vehettünk a tehénfejésen. Öröm volt látni az érdeklődő, kíváncsi tekinteteket, valamint hogy végül sikerrel jártak, a tehén tőgyéből kicsordult a tej.


A magyar vidékkel, a vidéki élettel való ismerkedés jegyében mindennapos program volt a kisállat-simogató látogatása, ezt senki, a világért nem hagyta volni ki a gyerekek közül.

A második napon a legnagyobb sikert a szellő-szélvész - tornádó csúszda aratta. „Hófánkba” ülve a domboldalon erre a célra kialakított pályán is lecsúsztunk. Levezetésként bolyongtunk a labirintusban, gokartoztunk, az ugrálódombokon ugrándoztunk.

A harmadik nap legkülönlegesebb élménye a pontonhíd és a kézi kompozás volt. Elégedetten újságolhatom: valamennyi gyerek „szárazon megúszta”, hibátlanul leküzdötték a vízi akadálypályák kihívásait.
A kemencében sült kenyérlángos remek uzsonnaként szolgált, de a langallókészítésben magunk is részt vettünk.
A nap zárásaként szivacslabdákat lőttünk ki ágyúból a „telibe-találdában”, majd a maradék energiánkat a trambulin parkban ugráltuk ki.


A negyedik nap fő eseménye a vízi játszótéren való mókázás volt. Ráadásként elfoglaltuk a Katica tanya fából készült várát, az erődítmény bevételekor a gyerekek kipróbálhatták a korabeli harci eszközöket. Az este is tartogatott vidámsággal teli meglepetést: az egyes faházak lakóközösségei előadták az erre az alkalomra begyakorolt produkcióikat. Az izgalmat csak fokozta az elmaradhatatlan esti program, a zseblámpás kincskeresés.

Az utolsó nap az összepakolással, ráadásként egy kis búcsújátékkal telt, majd az együvé tartozásunkat megjelenítő egyen pólókba bújva számos élménnyel tértünk haza a szülők és gyerekek örömére" - mondta Argat Rita, a Patcán táborozó gyerekeket kísérő egyik tanítónő.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés