2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Tomori Pál Főiskola és a XXII. kerület Önkormányzata –Örömmel fogadták, megbecsülés övezi a TPF-et

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Tomori Pál Főiskola és a XXII. kerület Önkormányzata –Örömmel fogadták, megbecsülés övezi a TPF-et
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 16., 14:24

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött október 15-én az eredetileg kalocsai alapítású, a városban hosszabb időn keresztül sikeresen működő, jelenleg Budapesten és Kecskeméten oktatóbázissal rendelkező Tomori Pál Főiskola és a XXII. Kerület Önkormányzata. A fontos megállapodást Budafok-Tétény XXII. Kerület Önkormányzata nevében Karsay Ferenc polgármester, a felsőfokú intézmény részéről Dr. Meszlényi Rózsa alapító rektor írta alá.

A kerület közéletét figyelemmel kísérők, a főiskola budapesti letelepedését segítők szerint csak idő kérdése volt, hogy a Kalocsáról a XXII. kerületbe, egy ősfákkal, parkkal körülvett, Dr. Bábel Balázs kalocsai érsek által felszentelt komoly épületkomplexumba költöző Tomori Pál Főiskola és a városrész fejlesztését felsőfokú intézménnyel, tudományos képzéssel is erősíteni kívánó kerület önkormányzata között hivatalosan is stratégiai megállapodás szülessen. 

Ennek egyik előzménye, hogy a Főiskolát örömmel fogadó kerületi önkormányzat a főiskola szinte valamennyi komolyabb rendezvényén képviselteti magát, előadóival az intézmény tudományos fórumain is rendszeresen részt vesz. 

Az okirat szerint a stratégiai megállapodás általános célja: 

„A TOMORI PÁL FŐISKOLÁVAL HOSSZÚ TÁVÚ ÉS A TARTÓS JELENLÉTÉT ELŐSEGÍTŐ PÁRBESZÉD MEGTEREMTÉSE A KÖLCSÖNÖS BIZALOM ÉS KISZÁMÍTHATÓSÁG MEGTEREMTÉSE ÉRDEKÉBEN,

A TOMORI PÁL FŐISKOLA KERÜLETI TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA A KERÜLET GAZDASÁGI TOVÁBBI FELLENDÍTÉSE ÉRDEKÉBEN,

A TOMORI PÁL FŐISKOLA AKTÍV SZEREPVÁLLALÁSÁNAK MEGERŐSÍTÉSE A KERÜLET GAZDASÁGI TELJESÍTMÉNYÉNEK, HAZAI ÉS NEMZETKÖZI VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN.”

A megállapodás szerint a felek abban is megegyeztek: a helyi foglalkoztatás fellendítése – a szükséges munkaerő biztosításának elősegítése együttműködés az intézményt érintő kerületi rendeletek előkészítésében; egyszerűsített hivatali ügyintézés; együttműködés a kerület versenyképességének erősítése érdekében (hazai és nemzetközi szinten); az intézmény aktív részvétele Budafok-Tétény közéletében; promóciós együttműködés az intézmény ismertségének növelése érdekében; az Önkormányzat és az intézmény együttműködésének értékelése. 

A Felek szándéka, hogy együttműködésük eredményeit rendszeresen, lehetőség szerint évente elemezzék és meghatározzák a következő projekteket – áll Dr. Meszlényi Rózsa, a Főiskola alapító rektora és Karsay Ferenc polgármester által jegyzett, kézfogással is megerősített Stratégiai együttműködési megállapodásban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés