2018. 03. 22. csütörtök
Beáta, Izolda
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Új szakmai kabinettel gazdagodott a Kossuth – A Parlament volt konyhafőnöke avatja fel

2018. 03. 07., 09:30

Új szakmai kabinetet alakított ki korábbi egységeinek modernizálásával és összenyitásával a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az intézmény Asztrik téri épületében. A tanulók az idei tanév második félévétől kezdve használhatják a mai kor vívmányait felsorakoztató, és a korszerű tudás megszerzését segítő eszközök garmadáját igényes, szép, tanulóbarát környezetben, amelyet rövidesen hivatalosan is bemutatnak.

Baranyiné Hellényi Viktória, szakmai tagintézmény-vezető helyettes elmondta, hogy egészségügyi, vendéglátói és jövő tanévtől turisztikai képzések iránt érdeklődőket várnak, amely palettáról főképp a vendéglátói szakképzés feltételei módosultak jelentősen. Az ezekkel járó, megnövekedett gyakorlati óraszámok teljesítését kinőtte a Mócsy utcai tanéttermük, ezért volt indokolt az Asztrik téri egységben kivitelezett fejlesztés, ami nem csak a régi cukrász-kabinet „ráncfelvarrását” jelentette. Azt összenyitották a mellette lévő tanteremmel, az így nyert helyiséget rendezték be.


Forrás: Bajai SZC Kalocsai Kossuth Zsuzsanna SZKI

- A szakgimnáziumi ágazatban a képzés időtartama négy plusz egy év, és itt a 9-12. évfolyamon közismereti, szakmai-elméleti, és gyakorlati oktatást végzünk 40-60 százalékos arányban. Az érettségire pincér szakképesítést szerezhetnek a diákok, az utána végzendő egy évben pedig vendéglátás-szervező emelt szintű szakképesítést, míg a szakközépiskolai képzésben minden évfolyamon három évfolyamos duális képzési rendszerben tanulják a tanulók a szakács és a pincér szakmát.

A szakmai ismeretek folyamatosan változnak, megújulnak, így a szakmai tárgyakat tanító tanároknak is naprakészen kell követnie a változásokat, az új trendeket. Ezért igyekeznek a kollégák az aktualitásokat megismerni, figyelni, és tanulóinknak átadni. Mindehhez jelentősen hozzájárul ez a gyönyörű, új környezet, az új gépek, az igényes körülmények – meséli lelkesen Baranyiné Hellényi Viktória, rátérve a beruházás műszaki tartalmára.


Forrás: Bajai SZC Kalocsai Kossuth Zsuzsanna SZKI

- Új grillsütőt, olajsütőt, flambír kocsit, szeletsütőt, sütőkemencét, automata kávéfőzőt használhatunk. A tárolási technológiák megismertetését pedig új hűtő-, és fagyasztószekrények segítik, míg az előkészítő munkákat az új munkapolcok teszik lehetővé – mondja a tagintézmény-vezető helyettes, megsúgva, hogy rövidesen Pásztor Krisztián, a Magyar Parlament egykori konyhafőnöke tart majd modern konyhatechnológiai szakmai bemutatót itt. Ezen az eseményen az újonnan beüzemelt sütőkemence sokoldalú használatát prezentálja a végzős szakács tanulók, illetve a szakoktató tanárok számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 21., 10:01
Az ezredfordulón már a tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Vatai László országos serdülő kötöttfogású egyéni birkózóversenyt Kalocsán, a hajdani kiváló birkózó, edző, az FTC örökös bajnoka emlékének adózva, aki a római olimpiáról egy sajnálatos „buli-focimeccs” során szerzett sérülése miatt maradt le, pedig már a formaruháját is átvette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 22., 15:58
Áprilistól tilos a fecskék fészkeinek leverése, ezt még a ház átalakítása, szigetelése vagy festése sem indokolhatja Még >>>
2018. 03. 22., 08:32
Tudományos szenzáció kellett ahhoz, hogy megtudjuk, mi, laikusok, hogy a jég tök másmilyen is lehet, mint amilyennek ismerjük. Pedig a tudományos szempontból műveltebbek már tudhatták, hogy a világűrben van ilyen, ám most kiderült: a Földön is lehetséges! Még >>>
2018. 03. 21., 17:13
Szekeres Erzsébet „Gyümölcsoltó Boldogasszony” című kiállítását Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek nyitja meg Virágvasárnap 15:00 órai kezdettel Még >>>
2018. 03. 21., 10:57
Sorsdöntő választásra készülünk – jelentette ki egy solti kampányrendezvényen Szájer József, aki prófétához méltó szakállával okozott meglepetést az Európa parlamenti munkáját naprakészen nem követő hallgatóságnak. Még >>>
2018. 03. 21., 10:15
A Te hímes tojásodtól lesz szebb a húsvéti tojásfa az Érsekkertben! :) Érdemes előtte regisztrálnod az általad hozott díszt, hiszen megnyerheted akár a 2 fő részére szóló wellness hétvégét is. Még >>>
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.
2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.
Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.