2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Új szakmai kabinettel gazdagodott a Kossuth – A Parlament volt konyhafőnöke avatja fel

2018. 03. 07., 09:30

Új szakmai kabinetet alakított ki korábbi egységeinek modernizálásával és összenyitásával a Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az intézmény Asztrik téri épületében. A tanulók az idei tanév második félévétől kezdve használhatják a mai kor vívmányait felsorakoztató, és a korszerű tudás megszerzését segítő eszközök garmadáját igényes, szép, tanulóbarát környezetben, amelyet rövidesen hivatalosan is bemutatnak.

Baranyiné Hellényi Viktória, szakmai tagintézmény-vezető helyettes elmondta, hogy egészségügyi, vendéglátói és jövő tanévtől turisztikai képzések iránt érdeklődőket várnak, amely palettáról főképp a vendéglátói szakképzés feltételei módosultak jelentősen. Az ezekkel járó, megnövekedett gyakorlati óraszámok teljesítését kinőtte a Mócsy utcai tanéttermük, ezért volt indokolt az Asztrik téri egységben kivitelezett fejlesztés, ami nem csak a régi cukrász-kabinet „ráncfelvarrását” jelentette. Azt összenyitották a mellette lévő tanteremmel, az így nyert helyiséget rendezték be.


Forrás: Bajai SZC Kalocsai Kossuth Zsuzsanna SZKI

- A szakgimnáziumi ágazatban a képzés időtartama négy plusz egy év, és itt a 9-12. évfolyamon közismereti, szakmai-elméleti, és gyakorlati oktatást végzünk 40-60 százalékos arányban. Az érettségire pincér szakképesítést szerezhetnek a diákok, az utána végzendő egy évben pedig vendéglátás-szervező emelt szintű szakképesítést, míg a szakközépiskolai képzésben minden évfolyamon három évfolyamos duális képzési rendszerben tanulják a tanulók a szakács és a pincér szakmát.

A szakmai ismeretek folyamatosan változnak, megújulnak, így a szakmai tárgyakat tanító tanároknak is naprakészen kell követnie a változásokat, az új trendeket. Ezért igyekeznek a kollégák az aktualitásokat megismerni, figyelni, és tanulóinknak átadni. Mindehhez jelentősen hozzájárul ez a gyönyörű, új környezet, az új gépek, az igényes körülmények – meséli lelkesen Baranyiné Hellényi Viktória, rátérve a beruházás műszaki tartalmára.


Forrás: Bajai SZC Kalocsai Kossuth Zsuzsanna SZKI

- Új grillsütőt, olajsütőt, flambír kocsit, szeletsütőt, sütőkemencét, automata kávéfőzőt használhatunk. A tárolási technológiák megismertetését pedig új hűtő-, és fagyasztószekrények segítik, míg az előkészítő munkákat az új munkapolcok teszik lehetővé – mondja a tagintézmény-vezető helyettes, megsúgva, hogy rövidesen Pásztor Krisztián, a Magyar Parlament egykori konyhafőnöke tart majd modern konyhatechnológiai szakmai bemutatót itt. Ezen az eseményen az újonnan beüzemelt sütőkemence sokoldalú használatát prezentálja a végzős szakács tanulók, illetve a szakoktató tanárok számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés