2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fórum az agrár-környezetgazdálkodásról

Zsiga Ferenc  |  2015. 11. 04., 13:30

Nagy Attila falugazdász és Péjó Zoltán, a megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Kirendeltségének vezetője november 3-án, 18 órakor a Hunyadi utcai közösségi házban azoknak a kalocsai és környékbeli gazdáknak tartott immár második alkalommal előadást az Agrárkártya kiváltásának előnyeiről, valamint az agrár-környezetgazdálkodási pályázatokról, akik fontolóra vették az EU forrásokból is támogatott agrár-környezetgazdálkodásra való áttérést.

Az elmúlt héten megtartott prezentáción mintegy 40, de a tegnap estin is közel 20 gazda vett részt, hogy kellő ismeretek birtokában dönthessenek a szigorú eljárásrendhez kötött agrár-környezetgazdálkodási pályázat esetleges benyújtásáról.

Péjó Zoltánnak az Agrárkártyához kötött, állami támogatású, szabadon felhasználható hitelről szóló tájékoztatója élénk érdeklődést váltott ki a résztvevőkben. Nem csoda, hiszen az

1 százalékos kamatozású hitel

mellett nyújtott kölcsön párját ritkítja a pénzpiacon. A kirendeltség-vezető beszélt arról is, hogy a kérelem úgynevezett „egy ablakos rendszerben” a kamaránál nyújtható be, és gyakorlatilag bármelyik banknál igénybe vehető.

Nagy Attila falugazdász
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Nagy Attilának az agrár-környezetgazdálkodási pályázat feltételeiről szóló prezentációja annyira szakmai jellegű és annyira szerteágazó, hogy az ezzel kapcsolatban érdeklődők legjobb, ha megnyitják a palyazat.gov.hu oldalt, amelyre október 7-én töltötték fel az ezzel kapcsolatos információkat és magát a pályázati adatlapot.

Ezeket a pályázatokat

november 7-től december 7-ig

lehet benyújtani, de amint azt a falugazdász hangsúlyozta: jól gondolja meg mindenki, mire vállalkozik, mert a pályázat a támogatási összeg kifizetését lényeges gyakorlati és adminisztratív követelmények teljesítéséhez kötik. Az első kifizetések 2017 márciusában esedékesek.

Foktőn és Dunaszentbenedeken is várják az érdeklődő gazdákat
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az előadás végén az is elhangzott, hogy gazdáknak ugyanebben a témában Foktőn a polgármesteri hivatal tanácstermében november 10-én, kedden 17 órától, Dunaszentbenedeken a faluházban november 11-én, 17 órától tartanak tájékoztatót.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK