2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Megszűntek a pinceelöntések, villámárvizek Bátyán – Két TOP-os fejlesztés után jön a harmadik

Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 06., 09:07

Jól vizsgázott az elmúlt év őszén befejezett csapadékvíz-hálózat fejlesztése Bátyán. A június 3-án, 12-14 óra közötti szokatlanul nagy intenzitású, özönvízszerű eső először tette igazán próbára a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 48 millió forintból megvalósított csapadékvíz-elvezető hálózatot. A három ütemre bontott beruházás kettő, már elkészült, funkcionáló részéről, a hamarosan ismét TOP, immár 70 milliós forrásból folytatódó fejlesztésről Fekete Csaba polgármester tájékoztatta portálunkat.

A településvezető elmondta: június 3-án az élet, illetve a szélsőséges időjárás tette igazán próbára az Ady Endre utca és a Bajai út múlt év őszén befejezett új csapadékvíz-hálózatát.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Míg a korábbi években az ilyen intenzitású esőknél törvényszerű volt, hogy az esővíz elöntötte a pincéket, villámárvizek alakultak ki az utcákban, a víz betört a kertekbe, addig most, a megvalósult projektnek köszönhetően az ingatlantulajdonosok immár nyugodt szívvel kémlelték az eget, higgadtan fogadták, hogy percek alatt szinte leszakadt az ég.

BEBIZONYOSODOTT, HOGY AZ ÚJ CSAPADÉKVÍZ-HÁLÓZAT MÉG ILYEN SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS BETÖLTI SZEREPÉT.

Az Ady Endre utcában és a Bajai úton megvalósított fejlesztés az ugyancsak TOP forrásból megvalósított első fejlesztés folytatása, az érintett, nagy kiterjedésű lakóterületen keletkező vizet viszi le a csapadékvíz-tározóba.

Ugyanakkor a TOP-os beruházás a bátyai vízmegtartó mintaprojekthez is kapcsolódik, hiszen

EZEK AZ ÚJONNAN KIÉPÍTETT RENDSZEREK KÖZVETVE, VAGY KÖZVETLENÜL A TÁROZÓBA VISZIK A VIZET, ÍGY VALÓSÍTVA MEG A VÍZMEGTARTÁST BÁTYÁN.


A múlt év őszén befejezett második ütemre elnyert összeg 48 millió forint, de az önkormányzat már a harmadik csapadékvizes projektre pályázik, annak a döntésére vár a megyei TOP pályázat keretében – mondta a polgármester.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette: a harmadik ütem a Kálvária, Kiss Ernő utca és a sportpálya mellett lévő vízgyűjtő ároknak a csapadékvíz-elvezetését foglalja magába. Az itt keletkező víz ugyancsak a víztározóba kerül, az erre a célra megpályázott összeg itt 70 millió forint. A pályázat nagyon ott áll, hogy az önkormányzat hamarosan megkapja a kedvező elbírásáról szóló értesítést – mondta Fekete Csaba polgármester, aki videón is összefoglalta a fejlesztés komplexitásának előnyeit.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK