2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megszűntek a pinceelöntések, villámárvizek Bátyán – Két TOP-os fejlesztés után jön a harmadik

Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 06., 09:07

Jól vizsgázott az elmúlt év őszén befejezett csapadékvíz-hálózat fejlesztése Bátyán. A június 3-án, 12-14 óra közötti szokatlanul nagy intenzitású, özönvízszerű eső először tette igazán próbára a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 48 millió forintból megvalósított csapadékvíz-elvezető hálózatot. A három ütemre bontott beruházás kettő, már elkészült, funkcionáló részéről, a hamarosan ismét TOP, immár 70 milliós forrásból folytatódó fejlesztésről Fekete Csaba polgármester tájékoztatta portálunkat.

A településvezető elmondta: június 3-án az élet, illetve a szélsőséges időjárás tette igazán próbára az Ady Endre utca és a Bajai út múlt év őszén befejezett új csapadékvíz-hálózatát.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Míg a korábbi években az ilyen intenzitású esőknél törvényszerű volt, hogy az esővíz elöntötte a pincéket, villámárvizek alakultak ki az utcákban, a víz betört a kertekbe, addig most, a megvalósult projektnek köszönhetően az ingatlantulajdonosok immár nyugodt szívvel kémlelték az eget, higgadtan fogadták, hogy percek alatt szinte leszakadt az ég.

BEBIZONYOSODOTT, HOGY AZ ÚJ CSAPADÉKVÍZ-HÁLÓZAT MÉG ILYEN SZÉLSŐSÉGES IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS BETÖLTI SZEREPÉT.

Az Ady Endre utcában és a Bajai úton megvalósított fejlesztés az ugyancsak TOP forrásból megvalósított első fejlesztés folytatása, az érintett, nagy kiterjedésű lakóterületen keletkező vizet viszi le a csapadékvíz-tározóba.

Ugyanakkor a TOP-os beruházás a bátyai vízmegtartó mintaprojekthez is kapcsolódik, hiszen

EZEK AZ ÚJONNAN KIÉPÍTETT RENDSZEREK KÖZVETVE, VAGY KÖZVETLENÜL A TÁROZÓBA VISZIK A VIZET, ÍGY VALÓSÍTVA MEG A VÍZMEGTARTÁST BÁTYÁN.


A múlt év őszén befejezett második ütemre elnyert összeg 48 millió forint, de az önkormányzat már a harmadik csapadékvizes projektre pályázik, annak a döntésére vár a megyei TOP pályázat keretében – mondta a polgármester.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette: a harmadik ütem a Kálvária, Kiss Ernő utca és a sportpálya mellett lévő vízgyűjtő ároknak a csapadékvíz-elvezetését foglalja magába. Az itt keletkező víz ugyancsak a víztározóba kerül, az erre a célra megpályázott összeg itt 70 millió forint. A pályázat nagyon ott áll, hogy az önkormányzat hamarosan megkapja a kedvező elbírásáról szóló értesítést – mondta Fekete Csaba polgármester, aki videón is összefoglalta a fejlesztés komplexitásának előnyeit.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés