2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A februári tavasz százakat csalt a meszesi Duna-partra – Vasárnap 17 fokban napfürdőzhettünk

2019. 02. 17., 18:53

A február 17-i, vasárnapi tavaszias időjárás százakat csalt ki a meszesi Duna-partra. Délután 1 órától gyalogosok, futók, kerékpárosok csoportokba verődve tartottak a hajóállomás és a Kék Duna Vendéglő közötti részre, hogy oda érve napozzanak egy kicsit és gyönyörködjenek a természet szépségében. Természetesen ezúttal is az autósok voltak többségben, de becsületükre legyen mondva, mindenki lépésben haladt, a parkolásnál is vigyáztak a karonfogva sétáló idősebbekre, rollerező gyerekekre. Igazi idilli, hamisíthatatlan kalocsai kép és hangulat fogadott bennünket.

Igazi családi programban volt része mindazoknak, akik a februári tavaszban Kalocsán, na hová máshová, mint a meszesi Duna-partra indultak vasárnap egy kis kikapcsolódásra, napfürdőzésre.Többen Bátya, mások Foktő irányába rótták a kilométereket a védgát tetején, illetve a Duna-parton. Még nem tudni, megdőlt-e az idén télen február 4-én egyszer már regisztrált melegrekord, de ha nem is, a 15-16 fokos meleg bizonyosan ritka ebben a hónapban.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a száguldó mentőautókból sejteni lehet, a hirtelen jött tavaszi meleget nem mindenkinek a szervezete fogadta jól. Az egy ideje már nem is annyira szokatlan hirtelen jött meleg frontok nem csak a növényvilágot tévesztik meg, hanem az emberi szervezet számára is megterhelőek. Különösen az idősebb korosztály szervezetére veszélyes.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az egyik családjával sétáló orvos nem állta meg, hogy ne mondja el: örülünk, de azért nem felhőtlenül ennek a kivételesen jó időnek, mert amúgy is betegek vagyunk, és ez kedvez a vírusoknak. Sajnos meglehet még ennek a hátulütője, de kell a friss levegő, és a D vitamin, a „Nap vitaminja”– fejtegette az orvos, akit tovább már nem akartunk zavarni a családi napfürdőzésben.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Már csak 12-13 nap van hátra a március 1-jén kezdődő naptári télből, így számítani lehet arra, hogy kitűnő természeti adottságunk, a meszesi Duna-part iránt hamarosan idén is töretlen lesz az érdeklődés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés