2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

A februári tavasz százakat csalt a meszesi Duna-partra – Vasárnap 17 fokban napfürdőzhettünk

2019. 02. 17., 18:53

A február 17-i, vasárnapi tavaszias időjárás százakat csalt ki a meszesi Duna-partra. Délután 1 órától gyalogosok, futók, kerékpárosok csoportokba verődve tartottak a hajóállomás és a Kék Duna Vendéglő közötti részre, hogy oda érve napozzanak egy kicsit és gyönyörködjenek a természet szépségében. Természetesen ezúttal is az autósok voltak többségben, de becsületükre legyen mondva, mindenki lépésben haladt, a parkolásnál is vigyáztak a karonfogva sétáló idősebbekre, rollerező gyerekekre. Igazi idilli, hamisíthatatlan kalocsai kép és hangulat fogadott bennünket.

Igazi családi programban volt része mindazoknak, akik a februári tavaszban Kalocsán, na hová máshová, mint a meszesi Duna-partra indultak vasárnap egy kis kikapcsolódásra, napfürdőzésre.Többen Bátya, mások Foktő irányába rótták a kilométereket a védgát tetején, illetve a Duna-parton. Még nem tudni, megdőlt-e az idén télen február 4-én egyszer már regisztrált melegrekord, de ha nem is, a 15-16 fokos meleg bizonyosan ritka ebben a hónapban.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a száguldó mentőautókból sejteni lehet, a hirtelen jött tavaszi meleget nem mindenkinek a szervezete fogadta jól. Az egy ideje már nem is annyira szokatlan hirtelen jött meleg frontok nem csak a növényvilágot tévesztik meg, hanem az emberi szervezet számára is megterhelőek. Különösen az idősebb korosztály szervezetére veszélyes.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az egyik családjával sétáló orvos nem állta meg, hogy ne mondja el: örülünk, de azért nem felhőtlenül ennek a kivételesen jó időnek, mert amúgy is betegek vagyunk, és ez kedvez a vírusoknak. Sajnos meglehet még ennek a hátulütője, de kell a friss levegő, és a D vitamin, a „Nap vitaminja”– fejtegette az orvos, akit tovább már nem akartunk zavarni a családi napfürdőzésben.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Már csak 12-13 nap van hátra a március 1-jén kezdődő naptári télből, így számítani lehet arra, hogy kitűnő természeti adottságunk, a meszesi Duna-part iránt hamarosan idén is töretlen lesz az érdeklődés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)
2024-07-03 15:42:00
Bagó Zoltán esetében olyan személyről beszélünk, akit az üzleti és egyéni magatartási formái miatt távol kellett tartani a Fidesztől, és jelenleg nincs olyan Fidesz felsővezető politikus, nincs olyan kormánytag, aki bármilyen kérdésben szóba állna vele. Ha pedig így van, rajta keresztül roppant nehéz lesz Kalocsának a normál pénzeszközökön túl egyedi forrásokat szereznie.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK