2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Háromszáz táncos és a Leander Kills a kétnapos majálisi nagyrendezvény színpadán – Visszatér a pandémia előtti majálisok hangulata

Zsiga Ferenc  |  2022. 04. 25., 12:58

A pandémia szorításából szabadulva, két év kényszerű pihenő után ismét nagyszabású majálisi nagyrendezvényt tart Kalocsa. A vasárnapra eső május 1-je miatt már szombaton megkezdődnek a tavaszköszöntő programok, így két napon át vidám hangulat tölti meg a rendezvénysorozatnak helyet adó Érsekkertet és annak nagyszínpadát, amelyen május 1-jén 20 órától a kalocsai kötődésű Leander Kills ad koncertet. A dátum azért is figyelemre méltó, mert május első vasárnapja anyák napja, így a programok az édesanyákat is köszöntik.

Minderre dr. Filvig Géza polgármester hívta fel a figyelmet azon a sajtótájékoztatón, amelyet április 24-én, hétfőn a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központban Zsikó Zoltánnal, a KIK igazgatójával közösen tartottak.

Dr. Filvig Géza emlékeztetett:

A tavalyi év még nehéz volt a pandémia miatt, és ha visszaemlékezünk, még a Paprika Fesztivált is csak védettségi kártyával, létszámkorláttal tudtuk megszervezni. Az idei majális az első olyan esemény, amikor a kalocsaiaknak egy minden korlátozás nélküli nagyrendezvényt, jó hétvégi programokat tudunk megszervezni. Amint azt korábban is ígértem, minőségi szórakozást szeretnénk biztosítani a kalocsai lakosoknak, amely idén immár a nagyon hiányolt személyes találkozásokra is lehetőséget ad. A május 30-án, szombaton kezdődő és május 1-jén, vasárnap kiteljesedő majálisi program az Érsekkertben valamennyi korosztály számára felhőtlen kikapcsolódást kínálnak. A kulturális programok mellett a gasztronómiáé lesz a főszerep, mert főzési lehetőséget is biztosítunk az egyes baráti társaságok, egyesületek, cégek számára. Érezzék a kalocsai emberek, hogy a város értük van, értük dolgozunk, a lehetőségekhez mérten minél több szórakozást, kikapcsolódást biztosítunk az egyének és a közösségek számára. Egy régi nagy vágyam is teljesül: május elsején, 20 órától a Leander Kills lép fel Kalocsán. Mint tudjuk, Leander egy tehetséges, országos hírű, kalocsai származású előadó, aki most szülővárosában ad koncertet. Mindehhez mindenkinek kellemes időtöltést kívánok! ”mondta dr. Filvig Géza, majd felkérte Zsikó Zoltánt a kétnapos programsorozat részletes ismertetésére.


A KIK igazgatója elmondta:

„Színes, minden korosztálynak szóló programokkal készülünk az idei majálisra. Május elseje idén vasárnapra esik, hétfő már munkanap, ezért úgy döntöttünk, hogy már szombaton elindítjuk a programokat és így a kalocsaiak ezen a hétvégén egy kétnapos fesztiválon kapcsolódhatnak ki és szórakozhatnak.

Szombaton 16 órakor a Bobita Zenekar gyermekeknek szóló koncertjével indulnak a programok, a Platán Rendezvényközpont előtt felállított mini színpadon, ahová elsősorban a gyerekes családokat várjuk.

Ugyanitt 20-24 óráig a Soundwitch Zenekar utcabálon gondoskodik a jó hangulatról. Szombaton egész nap működik majd a vidámpark és a kirakodóvásár, mely utóbbin 20 árus kínálja a portékáit. Nagyon örülök annak, hogy egy színes, nagyszabású vidámparkkal valamennyi korosztály számára.


Május elsején a Kalocsai Fóvószenekar a város öt pontján reggeli ébresztő zenével kedveskedik a lakosságnak, gyakorlatilag ezzel alapozza meg a jó hangulatot. A zenekar a Zrínyi-, a Széchenyi lakótelepen, a Paksi közben, a Sétáló utcában és a Vidats utcai játszótéren ad térzenét.

Idén a korábbi hagyományoknak megfelelően hirdettük meg a főzési lehetőséget a baráti társaságok számára. Eddig hat csapat regisztrált, de innen is szeretném bátorítani a baráti társaságokat, cégeket, civilszervezeteket, hogy jelentkezzenek, mert a bejelentkezés még nincs lezárva. Jelentkezni személyesen az Innovációs Központ titkárságán, vagy az info@ kiknonprofit.hu mail-címen. A nevezési díj ötezer forint, ami alapvetően az alap infrastruktúra kiépítését és biztosítását tartalmazza.

Vasárnap a Platán Rendezvényközpontban 10 órakor indul a Kalocsai Fúvószenekar koncertje, majd 10:30 órától a Szép Ernő Színház társulata előadásában a Panni és az álommanók című gyermekelőadását láthatják.

13 órakor közkívánatra a G-Folw Dance School Tánciskola kiváló modern táncosai egy látványos produkcióval kedveskednek a közönségnek.

14 órától pedig– Kalocsán hál’ Istennek nem lehet majálist néptáncosok nélkül szervezni – közel 300 néptáncos vesz részt abban a produkcióban, amelynek keretében a LISZ Ferenc AMI és a Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület művészeti csoportjai, valamint a Piros Rózsa Táncegyüttes és a Kalocsai Hagyományőrző Népi Együttes táncosai mutatkoznak be.

19 órától a Felezhetetlen együttes ad koncertet, majd 20 órától a Leander Kills ad koncertet. Az Érsekkert a másnapi munkanapra figyelemmel 22 órakor zár.” – zárta a program ismertetését Zsikó Zoltán, a KIK igazgatója.Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK