2023. 02. 01. szerda
Ignác
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa – Kiskőrös hokimeccsel zárták jégpályánk első évadját

Kalocsa – Kiskőrös hokimeccsel zárták jégpályánk első évadját
Tamás Ferenc  |  2022. 01. 25., 11:36

Január 23-án, vasárnapra hirdették meg a Művelődési Ház udvarában található „Emika koripályára” az I. Kalocsa Winter Classic hokibajnokságot, amely a két hónapja üzemelő pálya debütáló mérkőzése volt.

A megjelenteket dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte, aki külön üdvözölte a Kiskőrösről érkezett vendég korongozókat. Megnyitójában többek között méltatta az Emika Zrt. által a kalocsai fiataloknak amolyan karácsonyi ajándékként adott jégpálya létrejöttét, a KIK-nek, mint házigazdának az odafigyelő törődést. Gondolatai sorában felemlítette, hogy a városnak már régi vágya volt egy korcsolyapálya, a korizás szenvedélyének a megélése, amelyet most közös összefogással sikerült megteremtenünk. Majd nosztalgiázva egykori felmenőiről is szólt.

Hogy pont ezen a helyen, itt a Művelődési Ház és a zeneiskola udvarán rendezzük a város első hivatalos hokimeccsét – az udvarra néző mintegy száz ablak körében – arról nagyapám jut eszembe, aki a város egyik elismert és megbecsült üveges szakembere és kereskedője volt. Tehát, ha a korongok üvegkárt okoznak a küzdelem hevében, akkor én azt a családi tradíciók miatt is felvállalom, a kárt okozók helyett”- fejezte be versenymegnyitóját a polgármeset.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Azt követően a játék kezdésénél bedobta a pakkot a mérkőző felek közé, hivatalosan is elindítva ezzel az alakulófélben lévő kalocsai jégkorongozók versenysportját.
Aztán kezdetét vette a játék, a pálya méretei miatt is a háromfős csapatok megkezdték az őrült száguldást, de a „bodicsek nélküli” baráti küzdelmet. Ezzel hivatalosan is „nagykorúvá” téve az „Emika koripályát”.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023. 01. 26., 08:05
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023. 01. 25., 16:31
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>
2023. 01. 30., 14:56
Így alakult a Duna és a Tisza vízállása hétfőre a hydroinfo.hu adatai alapján. Még >>>
2023. 01. 30., 10:35
A szívroham és a stroke valószínűsége 40 és 50 százalékkal alacsonyabb volt azok körében, akik ennyit gyalogoltak. Még >>>
2023. 01. 29., 17:35
Minden olyan rövid időn belül történt, hogy a két pilótának esélye sem volt a katapultálás folyamatának beindítására. Még >>>
2023. 01. 29., 16:13
A Hősök útjára riasztották a tűzoltókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK