2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa – Kiskőrös hokimeccsel zárták jégpályánk első évadját

Kalocsa – Kiskőrös hokimeccsel zárták jégpályánk első évadját
Tamás Ferenc  |  2022. 01. 25., 11:36

Január 23-án, vasárnapra hirdették meg a Művelődési Ház udvarában található „Emika koripályára” az I. Kalocsa Winter Classic hokibajnokságot, amely a két hónapja üzemelő pálya debütáló mérkőzése volt.

A megjelenteket dr. Filvig Géza polgármester köszöntötte, aki külön üdvözölte a Kiskőrösről érkezett vendég korongozókat. Megnyitójában többek között méltatta az Emika Zrt. által a kalocsai fiataloknak amolyan karácsonyi ajándékként adott jégpálya létrejöttét, a KIK-nek, mint házigazdának az odafigyelő törődést. Gondolatai sorában felemlítette, hogy a városnak már régi vágya volt egy korcsolyapálya, a korizás szenvedélyének a megélése, amelyet most közös összefogással sikerült megteremtenünk. Majd nosztalgiázva egykori felmenőiről is szólt.

Hogy pont ezen a helyen, itt a Művelődési Ház és a zeneiskola udvarán rendezzük a város első hivatalos hokimeccsét – az udvarra néző mintegy száz ablak körében – arról nagyapám jut eszembe, aki a város egyik elismert és megbecsült üveges szakembere és kereskedője volt. Tehát, ha a korongok üvegkárt okoznak a küzdelem hevében, akkor én azt a családi tradíciók miatt is felvállalom, a kárt okozók helyett”- fejezte be versenymegnyitóját a polgármeset.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


Azt követően a játék kezdésénél bedobta a pakkot a mérkőző felek közé, hivatalosan is elindítva ezzel az alakulófélben lévő kalocsai jégkorongozók versenysportját.
Aztán kezdetét vette a játék, a pálya méretei miatt is a háromfős csapatok megkezdték az őrült száguldást, de a „bodicsek nélküli” baráti küzdelmet. Ezzel hivatalosan is „nagykorúvá” téve az „Emika koripályát”.

Képgaléria megtekintése (26 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK