2022. 05. 20. péntek
Bernát, Felícia
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai siker az Év Magyar Menyasszonyi Ruhája pályázaton – Fekete Éva ruhakölteménye közönségdíjas

Illés György Cinó  |  2022. 03. 18., 12:30

Az Év Magyar Menyasszonyi Ruhája versenyt évente rendezik meg, de a koronavírus-járvány miatt ez év elején még csak a 2020. évi pályázat nyerteseit hirdették ki a szervező Esküvő Classic médiacsoport online orgánumán. Az országos megmérettetésen első, második és harmadik helyezettet, valamint közönségdíjas alkotást hirdettek. az utóbbi elismerést kalocsai divattervező nyerte el, akivel a februárban közzétett eredményközlő cikkben egy rövid interjút is közzé tettek, amelyet az alábbiakban cikkünkbe ágyazva is elolvashatnak.

Az első helyezett a menyasszonyi ruha szalonját tizenöt éve Pécsett működtető Kozarics Viktor – Whitewedding by Kozarics Viktor „Venezia Amore” kollekciójának egyik darabja lett.


A második helyet Strupka-Prahár Brigitta / Winona Couture nyerte el egy légiesen könnyed, meseszerű pillangós csipkés ruhakölteményével.


Harmadik helyezett a két fiatal, bohém lelkű tervező, Boglárka és Mariann közös projektje, a két évvel ezelőtt második díjas COIL Budapest szerezte meg, egy – a mint írják – gémekkel díszített menyasszonyi ruhával.


KÖZÖNSÉGDÍJAS LETT: VÉN-FEKETE ÉVA!

A kalocsai FÉVA Esküvői Szalon tulajdonosának és tervezőjének egyedi megrendelésre tervezett összeállítása több ezer leadott szavazat alapján vihette haza a Közönségdíjat.
A kalocsai divattervezővel készült, alábbi rövid interjú az eredményeket közlő cikkbe ágyazva jelent meg az Esküvőclassic című online magazinban.

EC: Te lettél az „Év magyar menyasszonyi ruhája” pályázat Közönségdíjasa. Milyen érzés, hogy a munkád lett a szavazók kedvence?


Éva: Nagyon örültem a több ezer szavazatnak, amiket a ruhára kaptam. Nagyon jó érzés, hogy a megálmodott és elkészített menyasszonyi ruha nem csak viselőjének, hanem a közönségnek is elnyerte a tetszését. Köszönöm a verseny szervezőinek a lehetőséget és a szavazóknak a ruhára leadott rengeteg like-ot!

 

 

EC: Mióta foglalkozol menyasszonyi ruhatervezéssel?
Éva: Már gyerekkoromban éreztem, hogy foglalkoztat a divat világa, a ruhatervezés. Kalocsai lányként először a nagymamám mutatta meg a kézi hímzést. A későbbiekben textilművesként végeztem, és divattervezést tanultam. Tizenöt éve nyitottam meg esküvői szalonomat Kalocsán, azóta foglalkozom a menyasszonyok álmainak megvalósításával.

 

EC: A közönségdíjas ruhát mi inspirálta? Mi/ki lebegett a szemed előtt az alkotás közben?
Éva: A ruha egyedi kérésre készült. A menyasszonnyal együtt terveztük meg a ruhát. Az ő elképzeléseit az én szakmai ötleteimmel kombináltuk. Többszöri konzultáció eredményeképpen alakult ki a végleges koncepció. Először divatrajzon vázoltam fel a ruha terveit, majd az anyagokat, csipkéket választottuk ki. A ruha szabását, varrását is én végeztem személyesen.

EC: Hol találnak meg az érdeklődők?
Éva: A Szalonom, a FÉVA Esküvői Szalon megtalálható a Facebookon, az Instagramon, és saját honlapomon. Személyesen Kalocsán várok szeretettel mindenkit:
FÉVA Esküvői Szalon Szent István király út 57.
De a kalocsai szalon elérhető a 30/906-7304-as telefonszámon, illetve az info@feva.hu E-mail címen is.

A hivatkozott cikk záró részéből kiderül: az idei évtől teljes egészében az Esküvő Classic Médiacsoport veszi át a pályázat lebonyolítását, és

2022-BEN IS KERESIK AZ „ÉV MAGYAR MENYASSZONYI RUHÁJÁT.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>
2022. 05. 18., 10:13
Május 26-án szeretettel várnak mindenkit a Csajdakert Játszótér ünnepélyes átadó ünnepségére! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés