2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsonyi koripálya ajándék a kalocsai gyerekeknek – A Művelődési Ház udvarán találjátok!

Karácsonyi koripálya ajándék a kalocsai gyerekeknek – A Művelődési Ház udvarán találjátok!
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 25., 11:48

Leginkább az új korcsolyapálya palánkjának támaszkodó boldog gyermek arcok árulkodtak arról, hogy a ma délelőtt 10 órakor birtokba vett Emika Koripálya igazi örömöt okozott a kalocsai gyerekeknek. Az avató ünnepségen dr. Filvig Géza polgármester, György Tamás, az Emika Zrt. ügyvezetője és Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innováció és Kulturális Központ (KIK) igazgatója köszöntötte az „első fecskéket.” A gyerekek rövid bemelegítés után abból a 80 pár korcsolyából választhattak, amelyek ingyenesen, 1000 forint kaució ellenében állnak rendelkezésre, amit a használat után visszafizetnek.

Dr. Filvig Géza polgármester köszöntőjében elmondta:

A városnak régi vágya egy ilyen korcsolyapálya. A korizás szenvedélyének sokan hódolnak városunkban, köztük én magam is."

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy régebben a rendszeresen befagyott Vajas-csatornán, újabban, egyre ritkábban, a Szelidi-tavon lehetett korcsolyázni. Ezen a télen azonban már nem függ a korcsolyázás az időjárástól, amiért köszönetet mondott a pályát szponzoráló Emika Zrt-nek, és vezetőjének, György Tamás úrnak, valamint a szervező KIK igazgatójának, Zsikó Zoltán úrnak és munkatársainak.

György Tamás, az Emika Zrt. vezérigazgatója maga és vállalata, illetve annak dolgozói nevében örömét fejezte ki, hogy csatlakozhattak a kezdeményezéshez. Örömteli korcsolyázást és kellemes ünnepeket kívánva adta át a szót Zsikó Zoltánnak.


Mondanivalóját

állj magasra, hogy lássanak, játssz hangosan, hogy halljanak, legyél rövid, hogy szeressenek” – felütéssel kezdte Zsikó Zoltán, aki emlékeztetett, hogy dr. Filvig Géza polgármester még a Paprika Piknik alkalmával kérte, hogy decemberben legyen a kalocsai gyerekeknek egy korcsolyapálya. Ezt a felkérést nagyon komolyan vették, és mint látható, megvalósult.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Az igazgató örömét fejezte ki, hogy az Emika Zrt-ben kiváló partnert sikerült helyben találniuk, és köszönetét fejezte ki mind a cégnek, mind a KIK munkatársainak a megvalósításáért.

Hozzátette: a pályát több mint egy hónapig (január 26-ig) üzemeltetik, és az advent folyamán további, másik 30 program várja a kalocsaiakat, a város több helyszínén. Többek között itt, a Művelődési Ház udvarán KoriDisco-t fognak tartani a hétvégén, ám azt reméli, a fiatalokon kívül, mindenki megtalálja majd a kedvére való műsort vagy rendezvényt.

A beszédek elhangzását követően Takács Renáta fittneszedző tartott egy kis bemelegítőt, majd a gyerekek a korcsolyacipőkbe bújva, boldogan vették bírtokba a pályát.


Mint a helyszínen megtudtuk, ugyan a korcsolyák ingyenesen használhatók, de 1000 forint letét ellenében, amit a pálya-használat végén, a korcsolya átadásakor visszaadnak. Gyermekcsoportok érkezése esetén a csoport vezetője veszi át a korcsolyákat, és távozáskor elszámol azokkal, de ilyenkor nem kell kauciót fizetni.

Jó korizást kívánunk mindenkinek!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés