2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsonyi koripálya ajándék a kalocsai gyerekeknek – A Művelődési Ház udvarán találjátok!

Karácsonyi koripálya ajándék a kalocsai gyerekeknek – A Művelődési Ház udvarán találjátok!
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 25., 11:48

Leginkább az új korcsolyapálya palánkjának támaszkodó boldog gyermek arcok árulkodtak arról, hogy a ma délelőtt 10 órakor birtokba vett Emika Koripálya igazi örömöt okozott a kalocsai gyerekeknek. Az avató ünnepségen dr. Filvig Géza polgármester, György Tamás, az Emika Zrt. ügyvezetője és Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innováció és Kulturális Központ (KIK) igazgatója köszöntötte az „első fecskéket.” A gyerekek rövid bemelegítés után abból a 80 pár korcsolyából választhattak, amelyek ingyenesen, 1000 forint kaució ellenében állnak rendelkezésre, amit a használat után visszafizetnek.

Dr. Filvig Géza polgármester köszöntőjében elmondta:

A városnak régi vágya egy ilyen korcsolyapálya. A korizás szenvedélyének sokan hódolnak városunkban, köztük én magam is."

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy régebben a rendszeresen befagyott Vajas-csatornán, újabban, egyre ritkábban, a Szelidi-tavon lehetett korcsolyázni. Ezen a télen azonban már nem függ a korcsolyázás az időjárástól, amiért köszönetet mondott a pályát szponzoráló Emika Zrt-nek, és vezetőjének, György Tamás úrnak, valamint a szervező KIK igazgatójának, Zsikó Zoltán úrnak és munkatársainak.

György Tamás, az Emika Zrt. vezérigazgatója maga és vállalata, illetve annak dolgozói nevében örömét fejezte ki, hogy csatlakozhattak a kezdeményezéshez. Örömteli korcsolyázást és kellemes ünnepeket kívánva adta át a szót Zsikó Zoltánnak.


Mondanivalóját

állj magasra, hogy lássanak, játssz hangosan, hogy halljanak, legyél rövid, hogy szeressenek” – felütéssel kezdte Zsikó Zoltán, aki emlékeztetett, hogy dr. Filvig Géza polgármester még a Paprika Piknik alkalmával kérte, hogy decemberben legyen a kalocsai gyerekeknek egy korcsolyapálya. Ezt a felkérést nagyon komolyan vették, és mint látható, megvalósult.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Az igazgató örömét fejezte ki, hogy az Emika Zrt-ben kiváló partnert sikerült helyben találniuk, és köszönetét fejezte ki mind a cégnek, mind a KIK munkatársainak a megvalósításáért.

Hozzátette: a pályát több mint egy hónapig (január 26-ig) üzemeltetik, és az advent folyamán további, másik 30 program várja a kalocsaiakat, a város több helyszínén. Többek között itt, a Művelődési Ház udvarán KoriDisco-t fognak tartani a hétvégén, ám azt reméli, a fiatalokon kívül, mindenki megtalálja majd a kedvére való műsort vagy rendezvényt.

A beszédek elhangzását követően Takács Renáta fittneszedző tartott egy kis bemelegítőt, majd a gyerekek a korcsolyacipőkbe bújva, boldogan vették bírtokba a pályát.


Mint a helyszínen megtudtuk, ugyan a korcsolyák ingyenesen használhatók, de 1000 forint letét ellenében, amit a pálya-használat végén, a korcsolya átadásakor visszaadnak. Gyermekcsoportok érkezése esetén a csoport vezetője veszi át a korcsolyákat, és távozáskor elszámol azokkal, de ilyenkor nem kell kauciót fizetni.

Jó korizást kívánunk mindenkinek!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei