2022. 01. 19. szerda
Márió, Sára
: 356 Ft   : 314 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Kék lovagok” találkozója a reptéren, hatodszor – „Felhőtlen szórakozás” a Blue Knights LE MC motoros családi napján

„Kék lovagok” találkozója a reptéren, hatodszor – „Felhőtlen szórakozás” a Blue Knights LE MC motoros családi napján
Illés György Cinó  |  2021. 06. 28., 18:18

A barátok, családok igen, a felhők nem jöttek el a rendvédelmi szervek, fegyveres testületek tagjait tömörítő, nemzetközi motoros klub, a Blue Knight LE MC hívására a kalocsai reptérre. Pedig nagyon hiányoztak, hiszen a rekkenő hőség és erős napsütés nem kedvezett a résztvevőknek. De egy „kék lovag”ettől nem ijed meg, így jó hangulatban telt a június 19-én, hatodízben megrendezett motoros vezetéstechnikai és családi nap.

Általában örülnek a rendezvényszervezők a felhőtlen időnek, azonban a reptéren, ahol sehol egy fa, és csupán a rendezvénysátrak és a kirakodó standok ponyvái nyújtanak védelmet az ebben az időszakban gyilkos napfény elől, néhány felhőcske, bizony jó szolgálatot tehetett volna!
Így azonban csak a rendezvényhelyszín fölött időnként elsuhanó repülőgépek vetettek árnyékot a résztvevőkre, ami azonban nem adott enyhülést… Ám ez nem szegte kedvét a résztvevőknek, akiket számos program várt az egész napos rendezvény során.

A programot Eperjesi György, a kalocsai Blue Knights LE MC vezetője és dr. Filvig Géza polgármester nyitotta meg, aki családostól vett részt a rendezvényen.
Filvig Géza köszönetet mondott a támogatóknak, akik hozzájárultak a program sikeréhez, mindenekelőtt a főtámogató kalocsai Tesco-nak, valamint azoknak a szakmai résztvevőknek, akik kitelepülésükkel emelték a rendezvény fényét.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A polgármester reményét fejezte ki, hogy ez a motoros nap is hozzájárul majd ahhoz, hogy minél többen válasszák ezt a technikai sportot és hobbit, amelyet ő maga is szívesen művel, és ahhoz is, hogy mindenki baj nélkül hódolhasson e szenvedélynek, különösen most, nyáron, amikor itt van a szezonja. Végül kellemes időtöltést, jó szórakozást, széles utat és balesetmentes vezetést kívánva minden résztvevőnek, megnyitotta a hatodik kalocsai Blue Knights motoros vezetéstechnikai és családi napot.

Ekkor azonban már javában folytak a programok, mindenekelőtt a motoros ügyességi akadálypálya teljesítése, amire szinte kötelességnek érzett minden két keréken érkező, főleg, akik hátukon viselték a Blue Knihts emblémáját. A jelentkezők 9 órától 16 óráig igény szerint ingyenes vezetéstechnikai oktatáson, gyakorláson vehettek részt, volt rendőrmotoros tréner vezetésével. Ezen kívül motor stunt (kaszkadőr) bemutató is színesítette a programot.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


De kipróbálhatták magukat a vállalkozó szelleműek motoros, illetve pisztolyos lövészeti szimulátoron is, a kalocsai és a paksi rendőrség jóvoltából, sőt egy elmés szerkezet még azokat is megtréfálta, akik bicajon szerzett rutinnal egy háromkerekű kerékpáron tették próbára ügyességüket. A kihelyezett eszköz ugyanis két csavarral toldotta meg a háromkerekűzés élményét: a pedált hátrafelé kellett tekerni, hogy az előrefelé hajtsa a járgányt, ahogyan a kormányt is ellentétesen kellett fordítani, mint amerre menni szándékozott a rajta ülő.
Három kerék ide vagy oda, ezzel a szerkentyűvel még fölborulni sem volt nehéz – persze, ilyenkor lábunkat kitéve könnyű volt elkerülni a balesetet.

Akinek „elég vér volt a pucájában”, az adhatott is belőle: az Országos Vérellátó Központ mobil egységgel, véradókamionnal vett részt a rendezvényen.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A Magyar Honvédség katonai felszerelés- és eszközbemutatóval várta az érdeklődőket, akik, ha kedvet kaptak, egyből jelentkezhettek is a seregbe, hiszen a katonák toborzósátorral érkeztek.

A Paksi Atomerőmű atom-totóval várta a kisebbeket és nagyokat, akik megfelelő számú találattal ajándékban részesülhettek, a berendezett standon pedig az atomenergia felhasználásának magyar úttörőivel, az erőmű működésével, biztonsági rendszereivel és a tervezett, új erőművi kapacitással kapcsolatos tudnivalókkal ismerkedhettek az érdeklődők.

A legkisebbek e közben a Garboncás Játszórét fajátékaival ügyeskedhettek, vagy akár a motorozás élményét is kipróbálhatták, amire gyermekmopedeket rendszeresítettek a szervezők. A környék látnivalóit útvonalára felfűző túraverseny is remek szórakozást kínált az arra vállalkozóknak, aki pedig megéhezett, megszomjazott, azt a büfé várta a nagy rendezvénysátorban, a DriftAréna Büfé jóvoltából.

Sokan megcsodálták a Wolf Racing Team rally autóit is, amelyeknek a motorházába is bepillantást nyerhettünk. Technikai érdekességként vezeték nélküli, indukciós elven működő, a motor kormányára szerelhető telefontöltő szerkezettel is ismerkedhettek a résztvevők. A szerkezet a készülék hűtését is ügyes trükkel oldja meg, amire a napsütés és a töltés miatt is szükség van, különösen az olyan heves, felhőtlen napokon, mint ez a szombat volt.

Márpedig a napsütést állni kell, mert minden bizonnyal jövőre, hetedik alkalommal is megrendezik majd a kalocsai kék lovagok a motoros családi napjukat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 14., 09:01
A beruházás során egy 5.300 négyzetméteres csarnok létesül, melyben egy 1600 négyzetméteres üzem és gyártórész, egy 3700 négyzetméteres logisztikai raktár, valamint egy 500 négyzetméteres irodarész kerül kialakításra. A kivitelezési munkálatok heteken belül indulnak és a tervek szerint 2023 júniusában fejeződnek be.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 19., 17:01
Dollenstein László polgármester úr, Fröhlich Henrikné, a Hartai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökasszonyának és Vejtei András a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának meghívásra látogatott Hartára Font Sándor országgyűlési képviselő. Még >>>
2022. 01. 19., 13:11
Kiszli Vandának, az Atomerőmű Sportegyesület kajakosának neve is felkerült a magyar kajak-kenu sport örökös bajnokainak márványtáblájára – tájékoztatott az egyesület. Még >>>
2022. 01. 19., 10:43
Online kérdőíves kutatás keretében kérdezik a kalocsai ifjúságot. Most mondjátok, srácok, lányok! Még >>>
2022. 01. 19., 07:37
A Kalocsa Vagyon Kft. munkatársai a mai napon is folytatják a vegetációs időszakra ütemezett fagondozásokat. Még >>>
2022. 01. 18., 19:06
Főképp az ország északi, északnyugati részén okozott károkat a viharos szél. Folyamatosan csörögtek a Katasztrófavédelem telefonjai. Még >>>
2022. 01. 18., 18:11
Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés