2022. 01. 24. hétfő
Timót
: 359 Ft   : 317 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Három mesterrel gazdagodott Kalocsa – 42 mester vette át a szakmák diplomáját Kecskeméten

Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 29., 09:17

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál a közelmúltban tett sikeres mestervizsgát követően augusztus 26-án, csütörtökön rendeztek mesterlevél-átadó ünnepséget Kecskemét főterén. A frissen végzett 42 mester között egy kalocsai autószerelő, Vén István és két fodrász, Benke Nikolett és Papp Gyöngyi. A szomszédos kiskőrösi járásból Imrehegyről és Kiskőrösről egy-egy autószerelő, Császártöltésről egy fodrász vette át a szakmák diplomájaként is aposztrofált mesterlevelet.

Gaál József, a kamara elnöke köszöntőjében kiemelte:

Komoly szakmai tudást és presztízst jelent, ha valaki mester a maga szakterületén. Ugyanakkor ez felelősséggel is jár, hiszen ápolni kell a hagyományokat, emellett hangsúlyt kell helyezni az utánpótlás oktatására.”Ebben az évben autószerelő, fodrász, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózatszerelő, valamint kozmetikus szakmákban összesen 42-en tettek sikeres tanúbizonyságot magas szintű szakmai tudásukról.


Gaál József, a kamara elnöke, egyben az adott szakma mestervizsga-bizottságának elnöke szerint

a mestervizsga-tanfolyam elvégzése komoly presztízst jelent, ami sikeresebbé teszi magát a vállalkozó mestert is. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara azzal is segíti a szakembereket, hogy a mestervizsga mellett az ehhez szükséges képzést is megszervezi. A vizsgáztatást is az iparkamara szakemberei végzik, így garantált a magas színvonal.”A mestervizsga a szakemberek szakmai fejlődési folyamatában jelentős mérő-, értékelő és minősítő szintet hivatott képviselni. A minőségi színvonalon képzett mesterek szakmai tudásuk, munkatapasztalatuk, munkakultúrájuk birtokában hozzájárulnak a vállalkozások eredményes vezetéséhez, a vállalkozások munkafolyamatainak irányításához, szakmájuk, hivatásuk tovább örökítéséhez, a foglalkoztatáshoz, a munkahelyteremtéshez. A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását.


Továbbá a célja az is, hogy tanúsítsa a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét. Teremtse meg a szakmai megbecsülés, anyagi, erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fő törekvése, hogy a mestervizsga mind a közvélemény, mind pedig a vállalkozói társadalom értékrendjében a tényleges jelentőségével arányos megítélés alá essék – olvasható a kamara honlapján.

Augusztus 26-án Gaál József a mesterleveleket átadta, és ezzel mesterré avatta a négy szakmát képviselő, összesen 42 szakembert: autószerelő (12 fő), fodrász (8 fő), gázfogyasztóberendezés- és csőhálózatszerelő (16 fő), valamint kozmetikus (6 fő).

Ahogy az utóbbi években tapasztalhattuk, a gyakorlatorientált duális szakképzés szempontjából kiemelten hangsúlyos, hogy minél több mester legyen a legkülönbözőbb szakterületeken.

Ezúton is gratulálunk a frissen végzett mestereknek!

Forrás: bkmkik.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 24., 09:36
A két egyesület az új polgárőr autókat a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának pályázati forrásából szerezte be. Még >>>
2022. 01. 24., 09:02
A másik vendéget lopta meg a delikvens, sőt, a keresztelési ajándékát is visszalopta. Még >>>
2022. 01. 23., 19:10
Ma egész délután zajlottak a baráti meccsek az EMIKA koripályán! Még >>>
2022. 01. 23., 18:29
Élhetőbb város kialakításához hozzátartozik, hogy jó nemzetközi kapcsolatokat ápoljunk olyan partnerekkel, akik a térségünkben jelen vannak. Még >>>
2022. 01. 23., 11:25
A tízéves Z. Vika iskolájából tartott hazafelé Oroszország távol-keleti falujában, Uglegorszkban, amikor egy óriási hóvihar érte utol – írja a Bild. Még >>>
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés