2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Két tábort szervezett a nyáron a Helen Doron English Kalocsa - Sikeres angol nyelvvizsga után járt a megérdemelt pihenés

Két tábort szervezett a nyáron a Helen Doron English Kalocsa - Sikeres angol nyelvvizsga után járt a megérdemelt pihenés
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 11., 09:00

A nyár a táborozások időszaka, egymást váltják városunkban is a különböző tematikájú szünidei programok. A Helen Doron English Kalocsa az idei évben két tábort is szervezett a vakáció idejére.

Tóth Anikó, a Helen Doron English Kalocsa vezetője portálunknak arról számolt be, a digitális oktatás után minden gyermek nagy örömmel várta a vakációt, legfőképp a nyári táborokat, mert ezek a programok kiváló lehetőséget biztosítottak számukra, hogy újra szabadon találkozhassanak, és együtt szórakozhassanak.

Idén kétféle táborozási lehetőséget biztosított a Helen Doron English Kalocsa: egy már hagyományosnak mondható napközis jellegűt, és a nagyobbaknak egy újdonságnak számító „ott alvósat” Balatonszemesen.

A nyelviskola vezetője kifejtette:

A mindennapi angol órák és strandolás mellett izgalmas kalandokban volt részünk. Jártunk kertmoziban, bobozni Balatonbogláron, SUP- okat béreltünk, illetve megnéztük a Gömbkilátót. Részt vettünk Balatonlellén a Nemzeti Cirkusz előadásán, valamint egy igazi kalózhajós programon is, ezen kívül Zamárdiban, a kalandparkban a kötélpályát is kipróbálhatták a gyerekek.”A nyelvtanár szólt arról is:

A gyerekek tényleg mindent kipróbáltak, ami a korosztályuknak megfelelő. A balatonszemesi tábor igazán szép lezárása az évnek, hiszen a növendékeink éppen a tábor előtti héten nyelvvizsgáztak, így megérdemelten járt nekik a pihenés.”Mint elhangzott, a táborokon jellemzően azok a gyerekek vesznek részt, akik egyébként is az iskola növendékei, de minden évben akadnak új jelentkezők is.

Többnyire azok a tanulók jönnek velünk a táborokba, akik egész évben velünk tanulnak, de minden évben érkeznek külsős résztvevők is. Most például olyan gyerekek, akik Angliából költöztek haza, de gyakran jönnek külföldön élő unokák, akik itt Kalocsán töltik a nyarat a nagyszülőknél.”- részletezte Tóth Anikó.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Szerkesztőségünk a napközis táborba látogatott el, és mint tapasztaltuk, a tanulók itt is minden nap izgalmas kalandok részesei lehettek, a képek is azt bizonyítják, nagyon élvezték a különböző programokat, meglepetéseket.

Délelőttönként angolórákon vesznek részt a gyerekek kis létszámú csoportokban. A délutáni program mindig más. Hétfőn, az első napon ismerkedős délutánt tartottunk nagyon sok készségfejlesztő játékot, társasjátékot vettünk elő és kártyáztunk is. Ezek annyira népszerűek voltak, hogy a hét többi napján is kérték a gyerekek. Kedden és csütörtökön ellátogatott hozzánk a Csigabiga Alapítvány terápiás kutyája. Igazából amióta táborozunk, azóta minden évben eljönnek hozzánk, nemcsak azért mert a kutyákat nagyon szeretik a gyerekek, hanem azért is, mert a kutya jelenlétében megnő a motivációjuk, nem érzik úgy, hogy feladatban vannak, csak az élményért és azért dolgoznak, hogy a kutyus közelebb kerüljön hozzájuk. Szerda délután a Meseautó játszóházba látogattunk el, pénteken pedig egy saját szervezésű olimpiával zártuk a hetet.”- elevenítette fel a hét eseményeit az intézmény vezetője.

Az abszolút kedvenc tehát évről évre a terápiás kutyus, aki kiválóan reagált az angol utasításokra is, így a gyerekek a foglalkozásokon az ezzel kapcsolatos ismereteiket is gyakorolhatták. A kicsik energiája irigylésre méltó volt a forró nyári napokon, szabadidejükben még arra is volt energiájuk, hogy az iskola himnuszának tekinthető dalra közös koreográfiát tanuljanak be.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>
2024. 04. 04., 19:16
Javasoljon olyan helyszíneket, ahol a rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tartson 2024. április 19-én. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK