2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Két tábort szervezett a nyáron a Helen Doron English Kalocsa - Sikeres angol nyelvvizsga után járt a megérdemelt pihenés

Két tábort szervezett a nyáron a Helen Doron English Kalocsa - Sikeres angol nyelvvizsga után járt a megérdemelt pihenés
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 11., 09:00

A nyár a táborozások időszaka, egymást váltják városunkban is a különböző tematikájú szünidei programok. A Helen Doron English Kalocsa az idei évben két tábort is szervezett a vakáció idejére.

Tóth Anikó, a Helen Doron English Kalocsa vezetője portálunknak arról számolt be, a digitális oktatás után minden gyermek nagy örömmel várta a vakációt, legfőképp a nyári táborokat, mert ezek a programok kiváló lehetőséget biztosítottak számukra, hogy újra szabadon találkozhassanak, és együtt szórakozhassanak.

Idén kétféle táborozási lehetőséget biztosított a Helen Doron English Kalocsa: egy már hagyományosnak mondható napközis jellegűt, és a nagyobbaknak egy újdonságnak számító „ott alvósat” Balatonszemesen.

A nyelviskola vezetője kifejtette:

A mindennapi angol órák és strandolás mellett izgalmas kalandokban volt részünk. Jártunk kertmoziban, bobozni Balatonbogláron, SUP- okat béreltünk, illetve megnéztük a Gömbkilátót. Részt vettünk Balatonlellén a Nemzeti Cirkusz előadásán, valamint egy igazi kalózhajós programon is, ezen kívül Zamárdiban, a kalandparkban a kötélpályát is kipróbálhatták a gyerekek.”A nyelvtanár szólt arról is:

A gyerekek tényleg mindent kipróbáltak, ami a korosztályuknak megfelelő. A balatonszemesi tábor igazán szép lezárása az évnek, hiszen a növendékeink éppen a tábor előtti héten nyelvvizsgáztak, így megérdemelten járt nekik a pihenés.”Mint elhangzott, a táborokon jellemzően azok a gyerekek vesznek részt, akik egyébként is az iskola növendékei, de minden évben akadnak új jelentkezők is.

Többnyire azok a tanulók jönnek velünk a táborokba, akik egész évben velünk tanulnak, de minden évben érkeznek külsős résztvevők is. Most például olyan gyerekek, akik Angliából költöztek haza, de gyakran jönnek külföldön élő unokák, akik itt Kalocsán töltik a nyarat a nagyszülőknél.”- részletezte Tóth Anikó.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Szerkesztőségünk a napközis táborba látogatott el, és mint tapasztaltuk, a tanulók itt is minden nap izgalmas kalandok részesei lehettek, a képek is azt bizonyítják, nagyon élvezték a különböző programokat, meglepetéseket.

Délelőttönként angolórákon vesznek részt a gyerekek kis létszámú csoportokban. A délutáni program mindig más. Hétfőn, az első napon ismerkedős délutánt tartottunk nagyon sok készségfejlesztő játékot, társasjátékot vettünk elő és kártyáztunk is. Ezek annyira népszerűek voltak, hogy a hét többi napján is kérték a gyerekek. Kedden és csütörtökön ellátogatott hozzánk a Csigabiga Alapítvány terápiás kutyája. Igazából amióta táborozunk, azóta minden évben eljönnek hozzánk, nemcsak azért mert a kutyákat nagyon szeretik a gyerekek, hanem azért is, mert a kutya jelenlétében megnő a motivációjuk, nem érzik úgy, hogy feladatban vannak, csak az élményért és azért dolgoznak, hogy a kutyus közelebb kerüljön hozzájuk. Szerda délután a Meseautó játszóházba látogattunk el, pénteken pedig egy saját szervezésű olimpiával zártuk a hetet.”- elevenítette fel a hét eseményeit az intézmény vezetője.

Az abszolút kedvenc tehát évről évre a terápiás kutyus, aki kiválóan reagált az angol utasításokra is, így a gyerekek a foglalkozásokon az ezzel kapcsolatos ismereteiket is gyakorolhatták. A kicsik energiája irigylésre méltó volt a forró nyári napokon, szabadidejükben még arra is volt energiájuk, hogy az iskola himnuszának tekinthető dalra közös koreográfiát tanuljanak be.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>
2023. 03. 23., 14:51
A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene. Még >>>
2023. 03. 23., 13:34
A magyar gazdaság teljesítménye az idén 0,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővülhet a 2022-es 4,6 százalékot követően - közölte a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. friss negyedéves előrejelzésében szerdán. Még >>>
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>