2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nyolcvan játékos részvételével nyitották újra a kalocsai airsoft pályát

Nyolcvan játékos részvételével nyitották újra a kalocsai airsoft pályát
Kiss Dániel  |  2023. 03. 28., 17:00

Visszatér az airsoft-élet a városba a Spearhead Airsoft Team-nek köszönhetően, a szekszárdi csapat ugyanis helyi fiatalok megkeresésére újranyitotta a kalocsai laktanya airsoft-pályáját március 19-én, és már a következő eseményük időpontját is kitűzték.

Az airsoft „alacsony” energiájú légfegyverekkel játszott hobbi-sport, amely Japánból indult, és hazánkban is népszerűségnek örvend. A Tolnai-Turán Hagyományőrző Sportegyesület - modern hadviselés szakosztály airsoft csapatának tagjai mintegy három éve játszanak együtt, a tavalyi évtől kezdve pedig olyan rendezvényeket is tartanak, amelyre másokat is szeretettel várnak.

– Mi egy hagyományőrző egyesület vagyunk, a tizedik századi nomád harc rekonstrukciójával, illetve továbbadással foglalkozunk. Számunkra az airsoft egy hobbi, amit ugyanolyan komolyan veszünk, mint a hagyományőrzést – mondta el Péter Krisztián.

Az egyesület alelnökétől megtudtuk, a március 19-i kalocsai eseményük egy pályaújranyitó rendezvény volt, ugyanis Kalocsán nagy airsoft-élet volt 2018 közepéig.

– Helyi fiatalok felkérésének köszönhetően találtunk erre a pályára, ugyanis mi nem tudtuk, hogy ez a pálya korábban aktív volt, és most gyakorlatilag az újranyitását szerveztük meg – tette hozzá.

Nyolcvan ember vett részt a játékban, ez bőven meghaladta a várakozásainkat”

– emelte ki.

Forrás: Spearhead Airsoft Team

A rendezvényen a területfoglalós játék volt a fő játékmód, ahol 5 pontot kellett elfoglalni a kék és a piros csapatnak a zászlók elforgatásával, amelyet egy gáztámadást imitáló füstgránáttal is megfűszereztek a szervezők a résztvevők számára, akiknek fele Kalocsáról, illetve a környező településekről érkezett, de Tolna, Baranya és Fejér vármegye is képviseltette magát.

Péter Krisztián érdeklődésünkre elmondta, az airsoftnak olyan mélységei vannak, amelyből mindenki kihúzhatja azt, amit szeretne – őt a lövöldözős videojátékok iránti érdeklődése vonzotta be, ugyanis, mint fogalmazott, „a valóságnak van a legszebb grafikája”, így került kapcsolatba az airsofttal, és ajánlja is azoknak a fiataloknak, akik szeretnek ilyen játékokkal játszani.

E mellett fontos azt is kiemelni, hogy ezek az ütközetek kemény és megterhelő testmozgásnak számítanak, hiszen replikával a kézben, védőfelszerelést viselve kell mozogni a játékok során. Az egyesület alelnöke kiemelte: a védőfelszerelés szükséges, a rácsos félmaszkokat ajánlják, illetve adják is a bérfegyverekhez, valamint egy polikarbonát munkavédelmi szemüveg viselése az abszolút minimum, hiszen a fogakat és a szemeket védeni kell, továbbá a bokát fedő zárt bakancs is kiemelten fontos. Azonban a megfelelő védőfelszerelés viselése mellett nem szükséges tartanunk a lövések okozta komolyabb sebesülésektől.

Forrás: Spearhead Airsoft Team

– Szabad bőrfelületet érve a távolságtól és a becsapódás szögétől függően felületi bőrsérülést tud okozni, viszont zárt ruházaton keresztül ez mondjuk egy kis piros pöttyöt jelent, mintha az embert megcsípnék vagy megpöckölnék, ez távolságtól függ – avatott be a részletekbe Péter Krisztián.

A nagy sikernek örvendő márciusi rendezvény után pedig már meg is hirdette következő játéknapját a Spearhead Airsoft Team: április 8-án ismét várják a felszereléssel rendelkező játékosokat, akik a Magyar Airsoft Közösség oldalán megosztott regisztrációs felületen tudnak jelentkezni az eseményre.

Péter Krisztián arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon limitált eszköztárral, de azokat is várják a rendezvényre, akiknek nincs replikájuk, azonban szeretnék kipróbálni az airsoftot – tőlük a Facebook-eseményben feltüntetett e-mail címre várnak előzetes jelzést és jelentkezést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK