2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nyolcvan játékos részvételével nyitották újra a kalocsai airsoft pályát

Nyolcvan játékos részvételével nyitották újra a kalocsai airsoft pályát
Kiss Dániel  |  2023. 03. 28., 17:00

Visszatér az airsoft-élet a városba a Spearhead Airsoft Team-nek köszönhetően, a szekszárdi csapat ugyanis helyi fiatalok megkeresésére újranyitotta a kalocsai laktanya airsoft-pályáját március 19-én, és már a következő eseményük időpontját is kitűzték.

Az airsoft „alacsony” energiájú légfegyverekkel játszott hobbi-sport, amely Japánból indult, és hazánkban is népszerűségnek örvend. A Tolnai-Turán Hagyományőrző Sportegyesület - modern hadviselés szakosztály airsoft csapatának tagjai mintegy három éve játszanak együtt, a tavalyi évtől kezdve pedig olyan rendezvényeket is tartanak, amelyre másokat is szeretettel várnak.

– Mi egy hagyományőrző egyesület vagyunk, a tizedik századi nomád harc rekonstrukciójával, illetve továbbadással foglalkozunk. Számunkra az airsoft egy hobbi, amit ugyanolyan komolyan veszünk, mint a hagyományőrzést – mondta el Péter Krisztián.

Az egyesület alelnökétől megtudtuk, a március 19-i kalocsai eseményük egy pályaújranyitó rendezvény volt, ugyanis Kalocsán nagy airsoft-élet volt 2018 közepéig.

– Helyi fiatalok felkérésének köszönhetően találtunk erre a pályára, ugyanis mi nem tudtuk, hogy ez a pálya korábban aktív volt, és most gyakorlatilag az újranyitását szerveztük meg – tette hozzá.

Nyolcvan ember vett részt a játékban, ez bőven meghaladta a várakozásainkat”

– emelte ki.

Forrás: Spearhead Airsoft Team

A rendezvényen a területfoglalós játék volt a fő játékmód, ahol 5 pontot kellett elfoglalni a kék és a piros csapatnak a zászlók elforgatásával, amelyet egy gáztámadást imitáló füstgránáttal is megfűszereztek a szervezők a résztvevők számára, akiknek fele Kalocsáról, illetve a környező településekről érkezett, de Tolna, Baranya és Fejér vármegye is képviseltette magát.

Péter Krisztián érdeklődésünkre elmondta, az airsoftnak olyan mélységei vannak, amelyből mindenki kihúzhatja azt, amit szeretne – őt a lövöldözős videojátékok iránti érdeklődése vonzotta be, ugyanis, mint fogalmazott, „a valóságnak van a legszebb grafikája”, így került kapcsolatba az airsofttal, és ajánlja is azoknak a fiataloknak, akik szeretnek ilyen játékokkal játszani.

E mellett fontos azt is kiemelni, hogy ezek az ütközetek kemény és megterhelő testmozgásnak számítanak, hiszen replikával a kézben, védőfelszerelést viselve kell mozogni a játékok során. Az egyesület alelnöke kiemelte: a védőfelszerelés szükséges, a rácsos félmaszkokat ajánlják, illetve adják is a bérfegyverekhez, valamint egy polikarbonát munkavédelmi szemüveg viselése az abszolút minimum, hiszen a fogakat és a szemeket védeni kell, továbbá a bokát fedő zárt bakancs is kiemelten fontos. Azonban a megfelelő védőfelszerelés viselése mellett nem szükséges tartanunk a lövések okozta komolyabb sebesülésektől.

Forrás: Spearhead Airsoft Team

– Szabad bőrfelületet érve a távolságtól és a becsapódás szögétől függően felületi bőrsérülést tud okozni, viszont zárt ruházaton keresztül ez mondjuk egy kis piros pöttyöt jelent, mintha az embert megcsípnék vagy megpöckölnék, ez távolságtól függ – avatott be a részletekbe Péter Krisztián.

A nagy sikernek örvendő márciusi rendezvény után pedig már meg is hirdette következő játéknapját a Spearhead Airsoft Team: április 8-án ismét várják a felszereléssel rendelkező játékosokat, akik a Magyar Airsoft Közösség oldalán megosztott regisztrációs felületen tudnak jelentkezni az eseményre.

Péter Krisztián arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon limitált eszköztárral, de azokat is várják a rendezvényre, akiknek nincs replikájuk, azonban szeretnék kipróbálni az airsoftot – tőlük a Facebook-eseményben feltüntetett e-mail címre várnak előzetes jelzést és jelentkezést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK