2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Premierrel nyitja idei évadát a Kalocsai Thália Társulat – Hétvégenként addig is szavalatokkal jelentkeznek az online térben

Illés György Cinó  |  2021. 04. 08., 08:36

A tervek szerint egy Rejtő Jenő esttel indítja bemutatóinak sorát a Kalocsai Thália Társulat a korlátozások feloldása után. A tagjai viszont addig sem tétlenkednek: vasárnaponként, a közösségi médián keresztül versszavalatokkal, vagy épp kedvenc jeleneteik megosztásával örvendeztetik meg közönségüket.

Rég volt már, hogy a Kalocsai Thália Társulat tagjai együtt tudtak volna próbálni az új bemutatójukra. A koronavírus–járvány miatt hozott korlátozó intézkedések őket is érintették, így most csak ki-ki otthon, egyedül tud készülni a tervezett új darab előadására. A csapat mostani helyzetéről és a jövőbeni terveiről Lakatosné Jambrik Ibolyát, a társulat vezetőjét kérdeztük.

– Sajnos most, ahogy mindenki másnak is, nekünk is kényszerpihenőre kellett mennünk. A Városi Színházban nem tudunk próbálni, illetve egyéb próbaterem híján sem tudunk összegyűlni. A tavalyi esztendőben kipróbáltuk az online gyakorlást, de igazából ez nem jött be a társulatnak.” – mondta munkatársunknak Lakatosné Jambrik Ibolya, aki azt is elmondta, hogy a harmadik hullám miatti korlátozások előtt már megkezdte a társulat új bemutatójuk próbáit, és alig várják, hogy folytathassák.

– Tavalyi egy Rejtő Jenő esttel kezdtünk el készülni az új bemutatónkra. Jelenleg nem tervezünk tagfelvételt – mondja a társulat vezetője, hozzátéve:

„A TÁRSULAT MOST NAGYON STABIL LÁBAKON ÁLL.”

– Viszont, ha végre visszaáll az életünk a régi kerékvágásba, úgy gondolom, lesz lehetőség arra, hogy újak is csatlakozzanak hozzánk mondta a társulat vezetője.


Azt, hogy ez a várva-várt nyitás mikor jön el, egyelőre csak találgatni lehet. Ám addig is találkozhatunk a társulat produkcióival, igaz csak a digitális térben:

AKI KÖVETNI SZERETNÉ MUNKÁJUKAT, MEGTEHETI A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁS OLDALUKON!

A művelődési ház felkérésére ugyanis egy ideje hétvégenként ott jelentkeznek videóikkal, hogy kicsit hozzájáruljanak a koronavírus-járvány ütötte űr kitöltéséhez a kultúrakedvelő közönség életében.
Amint írják, szeretnék megidézni kicsit a színház világát.

Ebben a kalocsai Thália Társulat lesz segítségünkre. Tagjai előadásában szépirodalmi művekből: versekből, prózából láthatnak, hallhatnak majd minden vasárnap részleteket. A színházi társulat révén természetesen a könnyedebb témákból, például színpadra írt darabokból is szemezgetnek majd.”A társulat a járvány utáni időkre is tudatosan készül, és színpadi produkcióikkal nem csak a kalocsai közönséget szeretnék megörvendeztetni. Azt szeretnék, hogy az új, esti előadásukkal, illetve a korábbi darabokkal sem csak Kalocsán, hanem

A KÖRNYÉKBELI ÉS A TÁVOLABBI TELEPÜLÉSEKEN IS SZÍVESEN FELLÉPNÉNEK A KORLÁTOZÁSOK MEGSZŰNÉSÉT KÖVETŐEN.

 

 

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK