2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Premierrel nyitja idei évadát a Kalocsai Thália Társulat – Hétvégenként addig is szavalatokkal jelentkeznek az online térben

Illés György Cinó  |  2021. 04. 08., 08:36

A tervek szerint egy Rejtő Jenő esttel indítja bemutatóinak sorát a Kalocsai Thália Társulat a korlátozások feloldása után. A tagjai viszont addig sem tétlenkednek: vasárnaponként, a közösségi médián keresztül versszavalatokkal, vagy épp kedvenc jeleneteik megosztásával örvendeztetik meg közönségüket.

Rég volt már, hogy a Kalocsai Thália Társulat tagjai együtt tudtak volna próbálni az új bemutatójukra. A koronavírus–járvány miatt hozott korlátozó intézkedések őket is érintették, így most csak ki-ki otthon, egyedül tud készülni a tervezett új darab előadására. A csapat mostani helyzetéről és a jövőbeni terveiről Lakatosné Jambrik Ibolyát, a társulat vezetőjét kérdeztük.

– Sajnos most, ahogy mindenki másnak is, nekünk is kényszerpihenőre kellett mennünk. A Városi Színházban nem tudunk próbálni, illetve egyéb próbaterem híján sem tudunk összegyűlni. A tavalyi esztendőben kipróbáltuk az online gyakorlást, de igazából ez nem jött be a társulatnak.” – mondta munkatársunknak Lakatosné Jambrik Ibolya, aki azt is elmondta, hogy a harmadik hullám miatti korlátozások előtt már megkezdte a társulat új bemutatójuk próbáit, és alig várják, hogy folytathassák.

– Tavalyi egy Rejtő Jenő esttel kezdtünk el készülni az új bemutatónkra. Jelenleg nem tervezünk tagfelvételt – mondja a társulat vezetője, hozzátéve:

„A TÁRSULAT MOST NAGYON STABIL LÁBAKON ÁLL.”

– Viszont, ha végre visszaáll az életünk a régi kerékvágásba, úgy gondolom, lesz lehetőség arra, hogy újak is csatlakozzanak hozzánk mondta a társulat vezetője.


Azt, hogy ez a várva-várt nyitás mikor jön el, egyelőre csak találgatni lehet. Ám addig is találkozhatunk a társulat produkcióival, igaz csak a digitális térben:

AKI KÖVETNI SZERETNÉ MUNKÁJUKAT, MEGTEHETI A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁS OLDALUKON!

A művelődési ház felkérésére ugyanis egy ideje hétvégenként ott jelentkeznek videóikkal, hogy kicsit hozzájáruljanak a koronavírus-járvány ütötte űr kitöltéséhez a kultúrakedvelő közönség életében.
Amint írják, szeretnék megidézni kicsit a színház világát.

Ebben a kalocsai Thália Társulat lesz segítségünkre. Tagjai előadásában szépirodalmi művekből: versekből, prózából láthatnak, hallhatnak majd minden vasárnap részleteket. A színházi társulat révén természetesen a könnyedebb témákból, például színpadra írt darabokból is szemezgetnek majd.”A társulat a járvány utáni időkre is tudatosan készül, és színpadi produkcióikkal nem csak a kalocsai közönséget szeretnék megörvendeztetni. Azt szeretnék, hogy az új, esti előadásukkal, illetve a korábbi darabokkal sem csak Kalocsán, hanem

A KÖRNYÉKBELI ÉS A TÁVOLABBI TELEPÜLÉSEKEN IS SZÍVESEN FELLÉPNÉNEK A KORLÁTOZÁSOK MEGSZŰNÉSÉT KÖVETŐEN.

 

 

Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK