2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Sporttámogatások 2021-ben Kalocsán – A sportegyesületek működését jelentős összeggel segíti az önkormányzat

Illés György Cinó  |  2021. 05. 20., 12:14

A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is támogatja a kalocsai székhellyel rendelkező sportegyesületek működési költségeit az önkormányzat. A pályázatok elbírálása az idén új szempontrendszer szerint történt meg. A legtöbb szervezet már meg is kapta a támogatási összeget.

A Kalocsa Város Önkormányzata által biztosított, 2021- es évre vonatkozó, működési költségeket támogató pályázatára azok a sportegyesületek jelentkezhettek, akik az előző évi hozzájárulás összegével maradéktalanul elszámoltak, és legalább egy éve tevékenyen működnek.

Határidőn belül ezek a pályázatok beérkeztek, minden egyesület elszámolt az előző éves támogatással és beadta a kérelmét a következő évire. A folyamat következő szakasza, a meghatározott szempontrendszer alapján a működési támogatások összegének meghatározása. Amikor ez megtörténik, akkor kötettik egy szerződés. Egy pénzügyi előjegyzést követően először az önkormányzat részéről kerülnek aláírásra ezek a szerződések, ezt követően az egyesületek elnökei, vezetői is aláírják és onnantól kezdve két ütemben utalják át ezt a működési támogatási összeget”- tájékoztatta portálunkat Mezey Gabriella ifjúsági, oktatási és civil referens.


Forrás: Kalocsa TV


Fontos megemlíteni, hogy

A SPORTSZERVEZETEK TÁMOGATÁSA NEM TARTOZIK A KÖTELEZŐ ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK KÖZÉ,

azonban a városvezetés minden nehézség ellenére kiemelten kezeli a sporttevékenységek, azon belül is az utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesületek munkájának megerősítését.

Az idei évben a koronavírus- járvány miatt sajnos a tavalyi 20 millió forintról 15 millió forintra csökkent ez a keretösszegünk, de így is tudtunk egy másfél milliós tartalékot kialakítani ebből az összegből, és 13 és fél millió forintot tudtunk szétosztani 17 egyesület számára.”
– tette hozzá Schmidt Rajmund, a gyermek, ifjúsági és sport bizottság elnöke.
A támogatások mértékét egy új szempontrendszer szerint határozták meg, amelyben a bizottság munkáját a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. segítette, ugyanis nemcsak pénzügyi segítséget kapnak a várostól az egyesületek, hanem például ingyenesen használhatják az egyes önkormányzati létesítményeket, és ezeket a pénzmozgással nem járó támogatásokat is figyelembe vették a pályázatok elbírálása során.

Készítettünk egy olyan táblázatot, amelyben felsoroltuk az egyesületeket, és melléjük különböző szempontrendszerek egybevetésével egy-egy szorzót rendeltünk. A szempontok közt szerepel például, hogy hány tagot számlálnak, van-e utánpótlásuk, van-e kiskorú tagjuk, vagy csak felnőtt létszámmal rendelkeznek. Azt is figyelembe vettük, hogy TAO-támogatottak-e vagy sem, olimpiai sportág-e vagy sem. Ezek alapján kialakult egy súlyozás, amelynek segítségével a végén kialakítottunk egy százalékos részesedési arányt a rendelkezésre álló 13 és fél millió forint fölosztására.”– mondta a bizottság elnöke.


Forrás: Kalocsa TV


AZ EGYESÜLETEKRE VETÍTETT TÁMOGATÁSI ÖSSZEGEKBEN NEM TÖRTÉNT JELENTŐS VÁLTOZÁS,

mindenki az elmúlt évihez hasonló pályázati forrásra tehetett szert. A 13,5 millió forintos keret jelentős részét már ki is utalták az érintetteknek, a többiek a szerződéskötést követően juthatnak majd hozzá a támogatáshoz.


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés