2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Sporttámogatások 2021-ben Kalocsán – A sportegyesületek működését jelentős összeggel segíti az önkormányzat

Illés György Cinó  |  2021. 05. 20., 12:14

A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is támogatja a kalocsai székhellyel rendelkező sportegyesületek működési költségeit az önkormányzat. A pályázatok elbírálása az idén új szempontrendszer szerint történt meg. A legtöbb szervezet már meg is kapta a támogatási összeget.

A Kalocsa Város Önkormányzata által biztosított, 2021- es évre vonatkozó, működési költségeket támogató pályázatára azok a sportegyesületek jelentkezhettek, akik az előző évi hozzájárulás összegével maradéktalanul elszámoltak, és legalább egy éve tevékenyen működnek.

Határidőn belül ezek a pályázatok beérkeztek, minden egyesület elszámolt az előző éves támogatással és beadta a kérelmét a következő évire. A folyamat következő szakasza, a meghatározott szempontrendszer alapján a működési támogatások összegének meghatározása. Amikor ez megtörténik, akkor kötettik egy szerződés. Egy pénzügyi előjegyzést követően először az önkormányzat részéről kerülnek aláírásra ezek a szerződések, ezt követően az egyesületek elnökei, vezetői is aláírják és onnantól kezdve két ütemben utalják át ezt a működési támogatási összeget”- tájékoztatta portálunkat Mezey Gabriella ifjúsági, oktatási és civil referens.


Forrás: Kalocsa TV


Fontos megemlíteni, hogy

A SPORTSZERVEZETEK TÁMOGATÁSA NEM TARTOZIK A KÖTELEZŐ ÖNKORMÁNYZATI FELADATOK KÖZÉ,

azonban a városvezetés minden nehézség ellenére kiemelten kezeli a sporttevékenységek, azon belül is az utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesületek munkájának megerősítését.

Az idei évben a koronavírus- járvány miatt sajnos a tavalyi 20 millió forintról 15 millió forintra csökkent ez a keretösszegünk, de így is tudtunk egy másfél milliós tartalékot kialakítani ebből az összegből, és 13 és fél millió forintot tudtunk szétosztani 17 egyesület számára.”
– tette hozzá Schmidt Rajmund, a gyermek, ifjúsági és sport bizottság elnöke.
A támogatások mértékét egy új szempontrendszer szerint határozták meg, amelyben a bizottság munkáját a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. segítette, ugyanis nemcsak pénzügyi segítséget kapnak a várostól az egyesületek, hanem például ingyenesen használhatják az egyes önkormányzati létesítményeket, és ezeket a pénzmozgással nem járó támogatásokat is figyelembe vették a pályázatok elbírálása során.

Készítettünk egy olyan táblázatot, amelyben felsoroltuk az egyesületeket, és melléjük különböző szempontrendszerek egybevetésével egy-egy szorzót rendeltünk. A szempontok közt szerepel például, hogy hány tagot számlálnak, van-e utánpótlásuk, van-e kiskorú tagjuk, vagy csak felnőtt létszámmal rendelkeznek. Azt is figyelembe vettük, hogy TAO-támogatottak-e vagy sem, olimpiai sportág-e vagy sem. Ezek alapján kialakult egy súlyozás, amelynek segítségével a végén kialakítottunk egy százalékos részesedési arányt a rendelkezésre álló 13 és fél millió forint fölosztására.”– mondta a bizottság elnöke.


Forrás: Kalocsa TV


AZ EGYESÜLETEKRE VETÍTETT TÁMOGATÁSI ÖSSZEGEKBEN NEM TÖRTÉNT JELENTŐS VÁLTOZÁS,

mindenki az elmúlt évihez hasonló pályázati forrásra tehetett szert. A 13,5 millió forintos keret jelentős részét már ki is utalták az érintetteknek, a többiek a szerződéskötést követően juthatnak majd hozzá a támogatáshoz.


Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés