2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Területi mesemondó verseny a Csokonai utcai óvodában

Illés György Cinó  |  2023. 03. 31., 08:55

Március 21-én, kedden területi mesemondó versenyt rendeztek Kalocsa Város Bölcsődéje és Óvodái Csokonai utcai tagintézményében, amelyre 29 középső csoportos és nagycsoportos gyermek készült egy-egy mesével.

A Csokonai óvoda tornatermében zajlott megmérettetésen a közönséget a versenytársak mellett a nevelők és a szülők alkották – utóbbiak legalább annyira izgultak, mint gyermekeik –, az előadásokat pedig óvodapedagógusokból álló szakmai zsűri értékelte.

A pontozásnál figyelembe vették a bátorságot és a kiállást is, de főképp azt értékelték, hogy milyen átéléssel mondták a meséket a gyerekek, és mennyire tudták bevonni a közönséget – tudtak-e szemkontaktust teremteni a hallgatósággal, töretlen volt-e a figyelmük, és ugyanilyen nagy súllyal nyomott a latban a hanghordozás és intonáció is.

A sokéves hagyományokra visszatekintő területi mesemondóversenyen már négy-ötévesek is nevezhettek – ők külön elbírálásban részesültek –, bár jellemzően a nagycsoportosok közül kerültek ki a résztvevők.
A középsősök mezőnyében az első helyezett Bartók Márk lett, míg a nagycsoportosok közt a legjobb Tóth Áron lett – mindketten a Csokonai utcai tagóvodát képviselték –, valamint az utóbbival holtversenyben a solti Gyenes Áron.

A nagyok versenyében nem csak az első, hanem a második és harmadik helyen is holtversenyt hirdetett a zsűri, ami jelzi, hogy az ítészeknek nem volt könnyű dolguk.

Forrás: Dunaszentbenedeki Óvoda / Facebook

 

Eredmények:

Középső csoportosok:

I.Bartók Márk / Csokonai Utcai Tagóvoda, Kalocsa

II.Kozma Jázmin Bella / Százszorszép Óvoda, Solt

III.Bódi Aliz / Dunaszentbenedeki Óvoda

Nagycsoportosok

I.Tóth Áron / Csokonai Tagóvoda; Gyenes Áron / Mesevár Óvoda, Solt

II.Oláh Dorel, Mesevár Óvoda; Halász Rebeka Szofi / Dunapataji Óvoda; Bagosi Zóra / Székhely Óvoda, B épület; Markó Eliza / Csokonai

III.Czobor Lilla Zselyke / Dunapataji Óvoda; Boros Attila Károly / Miskei Óvoda

Különdíj:

Koszta Rodrigó / Viola Utcai Óvoda, Kalocsa

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK