2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Veterán járművek seregszemléje Kalocsán

Veterán járművek seregszemléje Kalocsán
Illés György Cinó  |  2022. 05. 18., 07:59

Két éven keresztül a járvány miatt halasztani kellett a veterán járművek kalocsai seregszemléjét, ahol a helyi és környékbeli gyűjtők büszkeségei mellett országszerte mindenfelől, sőt, külföldről is érkeztek kiváló állapotban megőrzött, vagy felújított járműkülönlegességek. Nem csoda, hogy hatalmas várakozás övezte a kiállítást, amely – látva a kiállítók és a közönség érdeklődését – jó eséllyel válhat a következő években Kalocsa egyik nagy tömeget vonzó és messze földön híres, évente megtartott nagyrendezvényévé. A kiállított járművek egy része a gyűjtemény féltett darabjai, amelyektől gazdájuk semmi pénzért sem válna meg, de volt az angol királynő flottájából származó, a királyi család eredeti címerével díszített luxuskocsi is, amely alkuképes!

Nagyon jó az idő, nagyon sok ember van kint, úgy látogató, mint kiállító. Az ország mindenfelől, még mindig érkeznek kiállítók, pedig már túl vagyunk a rendezvény hivatalos megnyitóján”– nyilatkozta a rendezvényről Pusztai József főszervező, aki elégedetten szólt a kiállításról, és lelkesen számolt be annak visszhangjáról.

Sajnos önhibánkon kívül két év kihagyás volt, így most mindenki örül, hogy itt lehet és meg tudja mutatni a járművét, és hogy végre újra találkozhatnak egymással a veteránosok.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


Számos komoly, nagynevű veterán klub is tiszteletét teszi a rendezvényünkön, holott mi nem egy bejegyzett klub vagyunk, hanem csak egy egyszerű baráti kör. Mégis itt vannak, várják, számon tartják a rendezvényünket.”– nyilatkozta örömmel a szervező, akitől megtudtuk, hogy érkeztek kiállítók Hódmezővásárhelytől Győrig, Szegedtől Pécsen és Kaposváron át Komáromig, az ország minden részéről, sőt külföldről is.

A SZÁMOS SZÉP, RÉGI JÁRMŰ KÖZT JÓ NÉHÁNY KÜLÖNLEGES RITKASÁG IS SZEREPELT.

Közülük is kiemelkedett az az Opel Panther Lima típusú, 1977-es gyártmányú, az angol királynő regnálásának 25 éves jubileuma alkalmából a Windsor ház számára gyártott Roadster, amelyből

ÖSSZESEN 25 SORSZÁMOZOTT PÉLDÁNY KÉSZÜLT – KÖZÜLÜK EZ A HATODIK –, MÁRA MINDÖSSZE HÁROM DARAB MARADT FENN, ÉS A KALOCSÁN KIÁLLÍTOTT AZ EGYETLEN, AMELY MÉG FORGALOMBAN VAN.

A kocsit a királyi ház öntött címere díszíti, amely szintén eredeti.
Ez a kocsi egyébként épp az egyik „alkuképes” járgány.

IRÁNYÁR: 12 ÉS FÉL MILLIÓ FORINT.

Egy abszolút egyedi, királyi járműért… voltaképpen nem is sok…

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK