2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Veterán járművek seregszemléje Kalocsán

Veterán járművek seregszemléje Kalocsán
Illés György Cinó  |  2022. 05. 18., 07:59

Két éven keresztül a járvány miatt halasztani kellett a veterán járművek kalocsai seregszemléjét, ahol a helyi és környékbeli gyűjtők büszkeségei mellett országszerte mindenfelől, sőt, külföldről is érkeztek kiváló állapotban megőrzött, vagy felújított járműkülönlegességek. Nem csoda, hogy hatalmas várakozás övezte a kiállítást, amely – látva a kiállítók és a közönség érdeklődését – jó eséllyel válhat a következő években Kalocsa egyik nagy tömeget vonzó és messze földön híres, évente megtartott nagyrendezvényévé. A kiállított járművek egy része a gyűjtemény féltett darabjai, amelyektől gazdájuk semmi pénzért sem válna meg, de volt az angol királynő flottájából származó, a királyi család eredeti címerével díszített luxuskocsi is, amely alkuképes!

Nagyon jó az idő, nagyon sok ember van kint, úgy látogató, mint kiállító. Az ország mindenfelől, még mindig érkeznek kiállítók, pedig már túl vagyunk a rendezvény hivatalos megnyitóján”– nyilatkozta a rendezvényről Pusztai József főszervező, aki elégedetten szólt a kiállításról, és lelkesen számolt be annak visszhangjáról.

Sajnos önhibánkon kívül két év kihagyás volt, így most mindenki örül, hogy itt lehet és meg tudja mutatni a járművét, és hogy végre újra találkozhatnak egymással a veteránosok.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV


Számos komoly, nagynevű veterán klub is tiszteletét teszi a rendezvényünkön, holott mi nem egy bejegyzett klub vagyunk, hanem csak egy egyszerű baráti kör. Mégis itt vannak, várják, számon tartják a rendezvényünket.”– nyilatkozta örömmel a szervező, akitől megtudtuk, hogy érkeztek kiállítók Hódmezővásárhelytől Győrig, Szegedtől Pécsen és Kaposváron át Komáromig, az ország minden részéről, sőt külföldről is.

A SZÁMOS SZÉP, RÉGI JÁRMŰ KÖZT JÓ NÉHÁNY KÜLÖNLEGES RITKASÁG IS SZEREPELT.

Közülük is kiemelkedett az az Opel Panther Lima típusú, 1977-es gyártmányú, az angol királynő regnálásának 25 éves jubileuma alkalmából a Windsor ház számára gyártott Roadster, amelyből

ÖSSZESEN 25 SORSZÁMOZOTT PÉLDÁNY KÉSZÜLT – KÖZÜLÜK EZ A HATODIK –, MÁRA MINDÖSSZE HÁROM DARAB MARADT FENN, ÉS A KALOCSÁN KIÁLLÍTOTT AZ EGYETLEN, AMELY MÉG FORGALOMBAN VAN.

A kocsit a királyi ház öntött címere díszíti, amely szintén eredeti.
Ez a kocsi egyébként épp az egyik „alkuképes” járgány.

IRÁNYÁR: 12 ÉS FÉL MILLIÓ FORINT.

Egy abszolút egyedi, királyi járműért… voltaképpen nem is sok…

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsa TV

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK