2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges szezonzáró Szeliden a kalózokkal – Motoros találkozó több ezer látogatóval, huszonötödször

Illés György Cinó  |  2016. 08. 31., 15:30

A foktői Pirates Family Motoros Club huszonötödször tartotta meg éves találkozóját. Eleinte még Fekete Horgony MC néven futottak, és a foktői Duna-parton tartották találkozóikat is, azonban néhány év alatt kinőtték a helyszínt, és a horgonyt áthelyezték a Szelidi-tóhoz, egyben fölvették a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő Pirates Family MC nevet. Azóta évről-évre több embert mozgatnak meg a minden évben augusztus végén rendezett találkozójukkal, nemcsak Szelid, de az egész térség egyik legnagyobb bulijával zárva a nyári szezont. Idén sem volt ez másképp: a jubileumi találkozón a három nap alatt több ezer látogató kötött ki a kalózoknál, akik többször is a határán álltak annak, hogy ki kelljen tenniük a kapura a táblát: „MEGTELT!”.

Már a nyitónap is húzósra sikerült, akkor a Kárpátia együttes vonzotta a közönséget leginkább. Meg is telt a nézőtér a könnyed csütörtök estén, amikor a Rémex együttessel kezdődött a koncertek sora, és a Rudán Joe Band zárta az aznapi sorozatot, amint arról már írtunk http://www.kalohirek.hu/dunapataj/kalozok-jubileuma-az-unnepi-alkalomhoz-melto-kezdet.

A pénteki napon az Invader együttes indította a koncertek sorát hét órakor, éjjel tizenegy körül a Silver Shine „punkos tálalású” rockabillyt játszó, háromtagú formációja zenélt, majd nap programját a kalocsai Country Road együttes késő éjszakába nyúló koncertje zárta.
Ezen a napon a ma talán legnépszerűbb hazai rock zenekar, a Tankcsapda volt a húzónév, akik fő műsoridőben, kilenc óra körül léptek színpadra. Ők országos lemezbemutató turnéjuk részeként játszottak a motoros találkozón. Ennek megfelelően a régi, ma már klasszikusnak számító slágereik közül csak egy-két számot játszottak el, némi csalódást okozva a rajongótábornak, ugyanakkor bőven kárpótolva is őket, nemcsak az új album szintén slágergyanús nótáival, hanem a bemutató turnéra összeállított show-val és különféle látványelemekkel. Ezek közül első helyen a színpadot elborító, pörgő-forgó, villogó fénytechnikát kell megemlíteni, amelyet speciális füstgépek, ember nagyságú lángnyelveket okádó masinák egészítettek ki.

Képgaléria megtekintése (71 db kép)

Forrás: Illés György

Motordübörgés és erotika

Szombaton a koncertek mellett számos egyéb programelem szórakoztatta a találkozó résztvevőit, sőt nemcsak őket, hanem azokat is, akik Kalocsán fölkeresték Balu motoros kaszkadőr, pontosabban street fighter bemutatójának helyszínét az egyik szupermarket parkolójában.

Ez egyébként szintén visszatérő eleme a kalózok motoros találkozójának, amelyet a motorosok Szelid és Kalocsa közti látványos fölvonulása előz meg mindig. A fölvonulási útvonalat a már megszokott módon a rendőrség biztosította, amire szükség is van, hiszen most is több száz, talán ezernél is több motoros berregett a konvojban. Már ez önmagában sem akármilyen látványosság lehet mindazoknak, akiket érdekelnek a motorok. Itt ugyanis a mai szériamotorok különféle változatai mellett jól karbantartott matuzsálemeket és egyedi építésű motorcsodákat is szép számmal találhatunk.

A koncertek szünetében különféle vetélkedők és bemutatók gazdagították a programot. Ezek közül legnagyobb érdeklődésre a férfi pocakverseny és a női mellszépségverseny, valamit az éjfélkor kezdődött erotikus show tarthatott igényt.
A pocakversenyről lemaradtunk, így annak látványától most megkíméljük olvasóinkat, de úgy tudjuk, arra egy babát váró hölgy is benevezett. Nagyon reméljük, hogy a meg nem engedett „bélés”, valamint a nemi átnevezés miatt diszkvalifikálták a versenyzőt!

A mellszépségversenyen szerencsére csak nők indultak, ám sajnos közülük is csak hárman érezték magukban a bátorságot, vagy a lehetőséget a győzelemre. Az első díjat a műsort levezető Franky, alias Szűcs Ferenc mindenféle zsűrizés mellőzésével a három hölgy közül annak az egyetlennek adta át, aki hajlandó volt fölrántani a pólóját vállig és megmutatni legalább a melltartóját, míg a többieknek a pólójuk domborulatai alapján kellett volna elhinnünk, hogy nekik a legszebb a cicijük…
Nem úgy a’!

Az éjféli Erotic Show során két nőiesen karcsú leányzó fokozta a hangulatot, férfiasan terebélyes pasijaikat használva a produkciójukhoz díszletként. Ha hiszik, ha nem, a nyálcsorgató, guvadt szemű férfiak mellett diszkréten mosolygó hölgyek is szép számban szemmel követték a műsort, talán hódító trükköket próbálva ellesni a művésznőktől.

Képgaléria megtekintése (71 db kép)

Forrás: Illés György

Ne csak rock szóljon!

A szombati napi főműsorszámmal egy fokkal lágyabb zenei műfaj rajongóinak kedveztek jobban a szervezők. Az est csúcspontján ugyanis a Paddy and the Rats együttes muzsikált, akik a pergő ritmusú ír folklór alapjain nyugvó kocsmazene – manapság igen népszerű – műfajában jeleskednek a hazai könnyűzenei piacon. Ennek a bandának a fő napra, fő műsoridőbe történő meghívását az is indokolhatta, hogy a motoros klub jelképrendszeréhez jól illeszkedő külsőségekkel, a színpadon egy kalózhajó kellékeivel szórakoztatják a közönséget.

A kőkemény rockzenét a Paddy and the Rats előtt már kora délután fellépő kalocsai Black Rose, és a hard rockot játszó ABS zenekar képviselte.
A nap zenei kínálatát a Prison Band zárta, hamisítatlan rockabilly bulit csapva az ekkorra már csak tényleg tüzes zenével fölrázható, a három napnyi bulizástól eléggé fáradt közönségnek. A tömeg erre új erőre kapott, sokan még táncra is perdültek!

Képgaléria megtekintése (71 db kép)

Forrás: Illés György

Minden eddiginél nagyobb buli, több érdeklődő

A három napot összegezve elmondhatjuk, hogy a jubileumi alkalomnak a Pirates Family MC szervezői jól megadták a módját. A rendhagyó elrendezéssel szinte egy várost építettek ki az Árnyas Kempingben, a minden eddiginél nagyobb színpadra országos, sőt nemzetközi hírű csapatokat hívtak meg, sohasem látott fénytechnikával és talán az eddigieknél is komolyabb hangtechnikával lepték meg a közönséget, akik ennek hatására alighanem minden eddiginél nagyobb számban látogattak el a nyár utolsó hosszú hétvégéjére a Szelidi-tó partjára az ország minden részéről, sőt határainkon túlról is, elsősorban a magyarok lakta vidékekről.

A résztvevők számát nem ismerjük pontosan, de biztosan állíthatjuk, hogy a vasárnapi táborbontással együtt négynapos rendezvény a teljes ideje alatt több ezer látogatót fogadott, akik egyszerre mind be sem fértek volna a motoros találkozó táborába, ahol a sátorból is többet láthattunk idén, mint bármelyik korábbi évben.

A fesztivál számba menő találkozó számadatai külön megérnének egy misét, főleg összevetve az első, még a foktői Fekete Horgonyban tartott buli paramétereivel összevetve.
Ezzel a kérdéssel meg is keressük a klub vezetőségét, és ha sikerül az adatokat összegyűjteniük, akkor hamarosan egy izgi elemzéssel jelentkezünk, bemutatava, hogy a foktői kalózok honnan hová jutottak el negyed évszázad alatt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK