2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Véget ért az ötnapos, non-stop, megpróbáltatásokban bővelkedő horgászverseny Szeliden - 12,1 kilós pontyot, 10,44 kilogrammos amurt fogtak a kategória győztesek

Véget ért az ötnapos, non-stop, megpróbáltatásokban bővelkedő horgászverseny Szeliden - 12,1 kilós pontyot, 10,44 kilogrammos amurt fogtak a kategória győztesek
Zsiga Ferenc  |  2022. 09. 26., 13:45

Az ötnapos, immár negyedik alkalommal megrendezett M Baits International országos, non-stop horgászverseny szemerkélő esőben vette kezdetét szeptember 22-én Szeliden. Az időjárás, főként éjszakánként később sem kényeztette el a 28 csapat 84 versenyzőjét, akik megfáradtan, de azért derűsen érkeztek a halfogó bajnokság szeptember 25-én, vasárnap délután tartott záróeseményére. A halban gazdag Szelidi-tavon a fogási esélyeket ezúttal az is növelte, hogy a versenyt megelőzően 30 mázsa ponttyal gazdagították az amurjairól, harcsáiról, süllőiről is híres üdülő - és horgásztavat. Az ötnapos horgászverseny idejére az egész tó területére horgászati tilalmat rendelt el a Dunapataji Horgász Egyesület, így Csókás András, az egyesület elnöke az eredményhirdetés előtt annak a több mint 400 területi engedéllyel rendelkező sporttársnak a megértését is megköszönte, akik ezen időszak alatt az érvényes engedélyük ellenére nem horgászhattak a tavon, ezzel is hozzájárulva az immár országos hírű verseny sikeréhez.

Míg a korábbi versenyek alkalmával meglepetésnek számított az eredményhirdetés, addig ez most kevésbé volt izgalmas a résztvevőknek, ugyanis amint egy-egy halat a versenybírók a kifogást követő azonnali bejelentésre - akár a késő éjszakai, vagy hajnali órákban is - mérlegeltek, az máris felkerült a mindenki által elérhető elektronikus felületre. Ennek ellenére a véghajrá előtti délelőtt, sőt, a vasárnapi zárás előtti utolsó pillanatok is módosították a végeredményt, ami számokban kifejezve is figyelemre érdemes.

Az eredményhirdetést megnyitó Csókás András elsőként az egyesület vezetősége nevében megköszönte Györgye Lászlónak és csapatának, hogy az immár országos hírű versenyt sikeresen és példásan lebonyolította.

Köszönet jár a versenyzőknek is, és nem csak azoknak, akik kiemelkedő eredményt értek el, hanem azoknak is, akik végighorgászták az öt napot, állóképességükről is bizonyságot téve. Az egyesület is készült a versenyre, tó-takarítást végeztünk, rendbe tettük az utakat, horgászhelyeket, halat telepítettünk, a versenyen való részvételi díj ötszörösének értékében."- mondta Csókás András.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Hozzátette:

Míg tavaly a versenyt megelőzően 70 éves jegy árán több mint 40 mázsa pontyot tudtunk telepíteni, most 82 éves jegy árán 31 mázsát telepítettünk, tehát egy drámai helyzet van kialakulóban. A halnak az ára több mint 70 százalékkal emelkedett. Óriási kihívás, hatalmas dilemma előtt állnak az egyesületek, köztük a miénk, hogy mi legyen a jövő évi horgászjegyek árával.”- fejezte ki aggodalmát az egyesület elnöke.

A versenyzőkkel beszélgetve megtudtuk: a csütörtöktől folyamatosan romló időjárás, a betörő hidegfront, majd a frontot követő napok hektikus időjárása következtében szinte végig, teljesen megérdemelten a legprofibb csapatok jelentek meg az élmezőnyben. Különösen azok voltak sikeresek, akik a tó déli partján, tehát a Szittyótér felöli oldalon, ott is a fizetős strand, csúszda közelében horgásztak. A legtöbb hal ott akadt horogra, majd a mérlegelés után – a versenyszabályoknak megfelelően – valamennyi kíméletesen visszakerült a vízbe. Ugyan a számok azt mutatják, hogy az északi és a déli parton kijelölt 14-14 horgászhelyen ezúttal az üdülőfalu felöli oldalon pecázók voltak sikeresebbek, de azért a tó északi partja (Húsfoka, Bodzás) is szépen adta a halakat, fenntartva a horgászok éjjel-nappal lankadatlan éberségét.

A mérlegelésnél készült fotókat látva elképesztő, milyen gyönyörű és egészséges halakat rejt a mi Szelidi-tavunk, egyben büszkeségünk, és most még csak a versenykiírásban szereplő pontyokat és amurokat láttuk, a kapitális harcsákat, süllőket és csukákat ezúttal nem. 

Az eredményhirdetés ellőtt a legkitartóbb női segítőket, a legfiatalabb horgászokat, Bogdán Edmondot és Faddi Leventét, a visszatérő legkitartóbb csapatot, de még a legkevesebb halat fogó, és a legvidámabb együttest is köszöntötték, és természetesen jutalmazták is.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mint elhangzott, ponty kategóriában a legnagyobb példányt a verseny fő támogatója, az M Baits csapata egy 12, 1 kilogrammos példánnyal nyerte, míg a legnagyobb, 10,44 kilogramm súlyú amurt a Haldorádó csapata szákolta, azaz a két nagy cég szupercsalija vonzotta a legnagyobb példányokat.

Bizonyosan mindenki megérdemelné, hogy egy ilyen embert, horgászt próbáló verseny résztvevőjeként kiírva is olvassa a nevét, de most a rengeteg csapat és a rengeteg díj miatt is csak az első három csapat név szerinti ismertetésére vállalkozunk, viszont a teljes listát közzé tesszük.

Az első helyezést a Kiskunhalasról érkezett Venezia Bt. csapata 241,355 kilogrammal, 94 darab kifogott hallal érte el, ők az A szektorban, azaz a Szittyótér felőli oldalon vetették ki horgaikat.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A második helyen a dunapataji Auslander csapat 151,375 kilogrammal és 58 darab kifogott hallal végzett, ők a B szektorban kaptak horgászhelyet.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A harmadik helyezést a szintén dunatapaji M Baits Team Hungary csapata érdemelte ki, ők 142,415 kilogrammal és 28 kifogott hallal büszkélkedhetnek, és az A szektorban horgásztak.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Annyit mindenképpen érdemes még elmondani, hogy az A szektor negyedik helyezettje, a Giliszta SÖKI Team a harmadik helyezett összsúlyának a felével érdemelte ki a majdnem dobogós helyet, és a B szektor első helyezettje, az R-Team is 102, 808 kilogrammal és 48 hallal vívta ki a szektorgyőzelmet, tehát nagy volt a különbség az első három és az azt követő csapatok eredménye között.

Valamennyi résztvevőt oklevéllel, éremmel, a győzteseket kupával, Szelidi-tavi éves és időszakos horgászengedéllyel, pénzösszegekkel jutalmazták.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mielőtt a jó hangulatú, csoportkép készítésével záruló negyedik M Baits Országos Horgászverseny megfáradt pecásai hazatértek, a szervezők jóvoltából egy nagyon finom dunapataji töltött káposztát fogyasztottak el.

Képgaléria megtekintése (38 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK