2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Felújították a dunaszentbenedeki egészségházat – Kívül-belül modernizálták a háziorvosi, iskolaorvosi és védőnői ellátás helyszínét

2019. 04. 01., 09:09

Megújult a dunaszentbenedeki Egészségház. A korszerűsítés érintette az Egészségáz energetikai rendszerét, nyílászáróit, szigetelését, födémrendszerét, fűtésrenszerét, emellett akadálymentesítették a háziorvosi, iskolaorvosi és védőnői ellátásnak is helyt adó épületet, bővítették a rendelő eszközfelszereltségét - tájékoztatta szerkesztőségünket a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat.

Miként a Vargyas Mihály polgármesterrel készült interjúban a KALOhírek is megírta, az utóbbi időben számtalan felújítás történt Dunaszentbenedeken.

A községháza, egészségház, étkezde, óvoda, művelődési ház energetikai korszerűsítése, kívül-belül történő modernizálása után igazi kisvárosias kép fogadja a Dunaszentbenedekre látogatókat.
bővebben ...

Nemrégiben zárult le az Egészségház felújítása, amely egy helyen ad otthont a háziorvosi, iskolaorvosi és védőnői ellátásnak. A fejlesztés során korszerűsítették az épület energetikai rendszerét, teljes külső felülete utólagos hőszigetelést kapott, külső nyílászáróit kicserélték, és födémszigetelést helyeztek rá - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közleményében.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

A tájékoztatás szerint energetikai korszerűsítés folyamán modernizálták a fűtésrendszert, az elavult kazánt kondenzációs kazánra cserélték. A rendelő belül is megújult, burkolatcsere történt. A projekt keretein belül pótolták a hiányzó eszközöket, berendezéseket is. Annak érdekében, hogy az egészségház a mozgásukban korlátozottak számára biztonságosan megközelíthető legyen a bejárati ajtót szélesítették, az épületet akadálymentesítették.

A felújításnak köszönhetően megújuló energiaforrásokkal látták el az épületet, a tetőre napelemes rendszer helyeztek fel. A fejlesztéssel Dunaszentbenedek lakóinak egészségügyi ellátása megfelelő színvonalú, modern eszközállománnyal rendelkező épületben történhet.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Az Egészségházra Dunaszentbenedek Község Önkormányzata nyújtott be pályázatot a TOP-4.1.1-15- Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívásra. A projekt 31.587.481,- Ft, vissza nem térítendő uniós támogatásból valósult meg. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei