2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Korszerűsítették, bővítették a dunaszentbenedeki étkezde épületét, felszereltségét

Gazsó Rita  |  2019. 04. 03., 10:59

Elkészült a dunaszentbenedeki önkormányzati étkezde felújítása. A 28 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból egy épületbe integrálták a szociális étkeztetést és a házi segítségnyújtást, emellett új eszközöket is beszereztek. A fejlesztésnek köszönhetően magasabb szintűvé váltak az étkezde szolgáltatásai, de a munkák a napi szükségletek kialakításán túl vélhetően javítják majd az ellátottak komfort érzetét is.

Ahogyan a néhány napja a Vargyas Mihály polgármesterrel készült interjúban a KALOhírek megírta, az utóbbi időben számtalan felújítás történt Dunaszentbenedeken.

A községháza, egészségház, étkezde, óvoda, művelődési ház energetikai korszerűsítése, kívül-belül történő modernizálása után igazi kisvárosias kép fogadja a Dunaszentbenedekre látogatókat.
bővebben ...

Szintén a közelmúltban fejeződött be az önkormányzati étkezde teljeskörű felújítása. Ahogy a KALOhírek megtudta, az étkezdénél jelenleg az eszközbeszerzés van folyamatban, miután már ott is lezajlott a közbeszerzés.

Miként a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből kiderül, Dunaszentbenedek Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” címmel kiírt felhívásra.

A 28 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból egy épületbe integrálták a szociális étkeztetést és a házi segítségnyújtást, emellett új eszközöket is beszereztek,

javítva ezzel az ellátás környezeti és tárgyi feltételeit.

A közlemény emlékeztet rá, hogy Dunaszentbenedek Község Önkormányzata két szociális feladatot lát el: a házi segítségnyújtást és a szociális étkeztetést. Ezen pályázat eredményeként e két ellátás egy épületben valósul meg a Kossuth utca 51. szám alatt.

A fejlesztés során, az épületen bontási munkálatokat végeztek, belső válaszfalakat bontottak el és a meglévő régi kazánt fali kondenzációs fűtőkazánra cserélték. Az épület tíz centiméteres külső homlokzati hőszigetelést kapott, illetve padlásfödém hőszigetelést 15 centiméteres vastagságban.

Az étkezde felújítása során akadálymenetesítették az épületet, valamint egy ebédlőt, konyhát – tálalót, mosogatót, raktárt, több mosdót, öltözőt, valamint házi gondozói irodát is kialakítottak. Olyan eszközöket, bútorokat, berendezési, felszerelési tárgyakat szereztek be, amelyek megfelelnek az azt használók életkori sajátosságainak, egészségi és mozgásállapotának, és a fejleszteni kívánt szociális alapszolgáltatás, gyermekjóléti alapellátás nyújtásához szükségesek.

A projekt nyomán az épület korszerűsítésével tehát egy létesítményt hoztak létre, ami a napi szükségletek kialakításán túl segít javítani az ellátottak komfort érzetét is. A beruházás során megtörtént az intézmény szociális alapszolgáltatásainak komplex fejlesztése, magasabb szintűvé szolgáltatások válnak elérhetővé. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés