2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

15 millió forintos támogatást nyert Dusnok

Bényi Eszter  |  2016. 11. 08., 20:47

A Belügyminisztérium által két körben kiírt pályázat elsődleges célja főként a kistelepülések önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztéseinek támogatása volt. Az ország 400 kistelepülése – köztük Dusnok Község Önkormányzatával – összesen hétmilliárd forintos állami támogatást kapott főként az óvodák, iskolák, sportlétesítmények és belterületi utak felújítására, korszerűsítésére.

Palotai Péter polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy első körben forráshiányra hivatkozva elutasították azt a pályázatukat, amelyet a József Attila utca felújítására adott be az önkormányzat. Ezen kívül hat belterületi utca felújítására rendelkeznek kész tervekkel.

A második körben azonban sikeresen pályáztak, összesen 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg a településnek a korábbi tervre, amelyet további 3,3 millió forintos önerő bevonásával valósítanak meg.

– Régóta fennálló problémára nyújt megoldást a belügyminisztériumi támogatás – részletezte a pályázat szükségességét Dusnok polgármestere – ugyanis a József Attila utcában olyan rossz állapotú betonos útburkolat van, hogy felújítására korábban már aláírást is gyűjtöttek az ott lakók, de saját forrás hiányában sajnos erre nem tudtunk eddig megoldást találni.Itt a fő problémát az okozza, hogy az évekkel ezelőtti szennyvízcsatorna-hálózat építése utáni javítások megsüllyedtek, ezáltal jelentősen megnehezítve az ottani közlekedést.
A miatt is nagy öröm, hogy végre elvégezhetjük ezt a felújítást, mert gyakran ennek az utcának a végében található betonhídon keresztül közelítik meg gyalogosan és kerékpárral a gazdák a Vajas túlpartján lévő földjeiket, így remélhetőleg többek között ők is biztonságosabban tudnak majd itt közlekedni – nyilatkozta portálunknak Palotai Péter polgármester, aki azt is elárulta, hogy az összesen 18,3 millió forint összköltségű projekt felújítási munkálatait jövő tavasszal kezdik meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK