2023. 02. 06. hétfő
Dóra, Dorottya
: 389 Ft   : 362 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

A tegnap nevelésbe vett gyermek szülei és támogatóik Dusnokon és Kalocsán tüntettek – A demonstrálók fegyveres gyermekrablást emlegetnek

A tegnap nevelésbe vett gyermek szülei és támogatóik Dusnokon és Kalocsán tüntettek – A demonstrálók fegyveres gyermekrablást emlegetnek
Illés György Cinó  |  2020. 01. 23., 23:58

Mintegy negyven fő gyűlt össze több személygépkocsival a dusnoki Bercsényi utcában, annál a háznál, ahol a gyermekjóléti szolgálattal és államigazgatási szervekkel való együttműködésük elmaradása miatt, nevelésbe vétel céljából elvitték az ott élő fiatal pár gyermekét. A pár mellé állt Posta Imre radikális polgárjogi aktivista, aki az alkalmat az állam iránti bizalmatlanságra épülő nézeteinek terjesztésére is fölhasználta. Mások is az elkeseredett szülők segítségére siettek, akik közül egy hölgy jogi elégtételt követelt és valószínűsített, számos jogsértéssel, köztük okirat-hamisítással vádolva az eljáró állami szerveket, amelyekre állítása szerint bizonyítékokkal is rendelkezik.

Amint tegnap már megírtuk, nagy erőkkel volt jelen a rendőrség, amikor a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatala Gyámügyi és Igazságügyi Osztálya nevelésbe vétel végett elvitte a fiatal pár gyermekét. Akkori cikkünkben ismertettük az eljárás jogalapját képező hivatali dokumentumokat is, kitörölve azokból az érzékeny személyes adatokat.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


A szülök, valamint számos szimpatizánsuk az interneten szerveződve vonultak ma több helyszínre, hogy tiltakozzanak az eljárás ellen, amelynek során, mivel az anya ellenállt az intézkedésnek, vele szemben fizikai kényszerítést alkalmaztak – a történtek miatt keletkezett följelentés szerint két rendőr kezeit lefogta, majd az anya testére rögzített gyermeket a gyámhivatal munkatársai segítségével leoldották.

A család szimpatizánsai elmondásuk szerint fölkeresték a rendőrséget is, hogy tiltakozzanak a rendőrségnek az ügyben tanúsított szerepe ellen – ezzel kapcsolatban rendőrségi forrásunktól, nem hivatalos formában azt a tájékoztatást kaptuk, hogy amennyiben bármely járási hivatal valamely eljárása során a rendőrség jelenlétét kéri, akkor annak e kérést mérlegelési lehetőség nélkül teljesítenie kell.

A demonstrálók később Dusnokra mentek, ahol a korábbi hírekkel ellentétben nem tüntettek a dusnoki rendőr házánál, aki ily módon összefüggésbe került az esettel, noha – a rendőrségtől telefonon kapott információ szerint – az akcióban semmilyen formában nem vett részt. Így a tüntetők ahhoz a házhoz vonultak, ahol a tegnapi eljárás történt.
Ott a megjelentek egy része – aki befért – bement a házba, ahol Posta Imre beszélgetett számos kamera előtt a többször sírva fakadó szülőkkel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


A szülőpár gyakran könnyekkel küszködve elmondta a történeket a maguk szempontjából, Posta Imre pedig hozzáfűzve az elhangzottakhoz saját narratíváját.

A kvázi sajtótájékoztatóvá lényegült demonstráción megszólalt egy hölgy is, aki nagy paksaméta dokumentumot lobogtatott, és azt állította, hogy az iratokkal számos eljárási szabálytalanságot, jogszerűtlenséget, sőt, kifejezett bűncselekményeket köztük okirat-hamisítást is bizponyítani tud. Értékelése szerint a tegnap történtek kimerítik a fegyveres segédlettel elkövetett gyermekrablás fogalmát, amit szerinte összejátszó hatóságok és állami szervek bűnszervezetben követtek el, úgy vélte, nemzetellenes célzattal.
A jogi prókátor állítása szerint számos hasonló ügyről tudnak, amelyek azonban eddig nem kaptak a mostanihoz hasonló nyilvánosságot.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


A helyszínen videókat is készítettünk a mintegy jó órás, a családi ház szalonjában zajlott eseményen.

Kérdéseinkkel megkerestük az érintett állami szerveket.

A RÉSZLETEKKEL JELENTKEZÜNK!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023. 02. 01., 13:13
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>
2023. 02. 05., 15:41
A kiskunhalasi rendőrök két hónap alatt négyszer is elfogtak egy 26 éves férfit, amint eltiltás hatálya alatt vezetett, most kezdeményezik a letartóztatását. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK