2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Folklór, kitűnő sportprogramok és Marvel hősök tették emlékezetessé a két napos Rác Pünkösdöt, Dusnokon

2023. 05. 30., 08:40

Dusnok hagyományosan egyik legnagyobb és leglátogatottabb rendezvénye a Rác Pünkösd, amelyre idén talán a szokásosnál is színesebb műsorfolyammal készültek.

Szombaton horgászversenyt rendeztek a gyerekeknek a pünkösdi eseménysorozat helyszínén, a Dusnok szívében lévő Barai szabadidőparkban, ahol a Garboncás népi játszótér mellett ingyenes volt a légvár használata, továbbá csillámtetkó, halsimogató és a Pirula kézműves műhely várta az érdeklődőket a Kalocsai Néplap Online tudósítása szerint. A programkínálatot Kerekítő foglalkozással és interaktív mesejátékkal egészítették ki a szervezők, akik a nagyobbakra is gondoltak, őket ugyanis strandröplabda bajnokság várta és futóverseny a dusnoki Kincskereső Egyesület szervezésében, Lelkes Kincskereső futás elnevezéssel. 

A sportprogramoknak sztárvendége is volt, szombaton 16 órától Dusnokra látogatott Katus Attila, aki egy dinamikus aerobik órát tartott, majd pihenésképpen életmód tanácsokkal látta el az érdeklődőket. 

Az esti órákban a szomjasabbak a sörpong bajnokságba nevezhettek be. A szombati nap sztárvendége, Berki Artúr 20:30–tól lépett színpadra, utána pedig Dj. Simivel szolgáltatta hajnalig a talpalávalót. 

Vasárnap délelőtt ellátogattak a gyerekekhez a MARVEL szuperhősök, akik látványos, zenés, akrobatikus showműsorral lepték meg a kicsiket, mielőtt Molnár Orsi gyerekzenekara lépett színpadra. Délben gyerek főzőverseny, egész nap ingyenes légvár, hajfonás, csillámtetkó és kézműveskedés színesítette a gyermekprogramokat a kalocsaineplap.hu cikke szerint.

Dusnok hagyományosan egyik legnagyobb és leglátogatottabb rendezvényét, a Rác Pünkösdöt idén a fenti programok mellett veterán autó kiállítás, életmentő elsősegélynyújtó oktatás, a Folkbeat zenekar, a Bara bál és nem utolsó sorbana dusnoki hagyományőrzők magyar, horvát csoportjainak műsora, és a kitűnő vajdasági magyar és hazai zenészekből alakult Juhász zenekar tette még emlékezetesebbé. 

A fotógaléria megtekintéséhez kattints az alábbi képre!

Képgaléria megtekintése (31 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK