2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az Olaszországból érkező tünetmentes kamionsofőr tovább dolgozhat, ha betartja az Operatív Törzs szabályait

Az Olaszországból érkező tünetmentes kamionsofőr tovább dolgozhat, ha betartja az Operatív Törzs szabályait
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 21., 07:30

Március 18-án fontos döntést hozott az Operatív Törzs: az Olaszországból érkező tünetmentes kamionsofőr, ha újabb fuvarfeladata van, elhagyhatja lakhelyét, amennyiben betartja az Operatív Törzs által hozott szabályokat. Minderre a „Kalocsán háromról ötre emelkedett a hivatalos karanténban lévő kamionosok száma” című cikkünk nyomán hívta fel a figyelmünket Pastyik Piusz, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Személyszállítási Tanács titkára. A cikkünk megjelenésével egy időben hozott, az élethez igazított döntést örömmel fogadták a fuvarozók, de azért ilyen előzmények után így sem lesz egyszerű az útnak induló kamionosok élete. Köszönet érte!

Az Olaszországból érkező tünetmentes kamionsofőr elhagyhatja lakhelyét a következő helyen "elérhető szabályokbetartásával, ha újabb fuvarfeladata van.

- írja Pastyik Piusz a portálunkhoz eljuttatott levelében. 

A titkár azzal folytatja: a kamionosok hatósági házi karanténjának felfüggesztésének szabályai elérhetők a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon is. 


Nos, akkor nézzük, melyek ezek a kalocsai járásban a gyakori olaszországi úti célok miatt nagyszámú kamionost érintő szabályok. 

Amint azt korábban a „Kalocsán háromról ötre emelkedett a hivatalos karanténban lévő kamionosok száma” című cikkünkben írtuk: „Egy másik, tipikusan Olaszországba fuvarozó szállítmányozási Kft. tulajdonosa elmondta: a cége alkalmazásában lévő 30 kamionosból jelenleg 10 van hivatalos egészségügyi zárlat alatt. A feloldás nem egyszerű, ugyanis valaki hiába egészséges, hiába nem mutatkoznak rajta a koronavírussal való fertőzöttség tünetei, a zárlat mindenképpen legalább két hétig tart…”

A portálunknak megszólaló cégvezető ma annak a véleményének adott hangot: az Operatív Törzs, vélhetően a szakmai érdekképviseleti szerv jelzésére hozta meg a döntést, ugyanis a magyar fuvarozók a szomszédos Szlovakia fuvarozó cégeivel szemben versenyhátrányba kerültek, ugyanis azok átvállalták a magyar fuvarozók által humánerőforrás hiány miatt nem teljesíthető megrendeléseket, holott gyakorlatilag egészséges, de megfigyelés alatt álló, lakhelyelhagyási tilalomra kötelezett kamionsofőrökről beszélünk.

A FUVAROKÉRT FOLYTATOTT VERSENYNÉL JÓVAL NYOMÓSABB ÉRV TERMÉSZETESEN AZ A TÁRSADALMI ÉRDEK, HOGY A MAGYAR LAKOSSÁG FOLYAMATOS ELLÁTÁSÁHOZ AZ ÁRUSZÁLLÍTÁSNAK IS FOLYAMATOSNAK KELL LENNIE

– mondta a vállalkozó.


Az Operatív Törzs tájékoztatásából kiolvasható: a magyar állampolgárságú, 14 napos hatósági házi karantén alatt álló járművezető, a lakossági áruszállításhoz kapcsolódóan, több feltétel egyidejű teljesítése esetén továbbra is járművezetői feladatokat végezhet. Feltéve, ha nem tapasztalja magán a Covid-19 vírus tüneteit, és ezt a munkáltatója is így ítéli meg, valamint erről a határozatot hozó járási hivatalt értesítette.

Feltétel továbbá, hogy a gépkocsi megfelel mennyiségű védőfelszereléssel (fertőtlenítőszerrel, maszkkal van ellátva); a járművezető rendszeresen fertőtleníti a kezelőszerveket, az egyszer használatos kesztyűket minden használat után cseréli; a rakodásban nem vehet részt, ez alatt a jármű vezetőfülkéjében kell tartózkodnia; a fuvarokmányok átadásakor az ügyintézővel nem érintkezhet; a rakomány felrakását követően annak rögzítéséről személyesen győződik meg.

A szabályok betartása esetén az ORFK Rendészeti főigazgatójának a hatósági házi karantén alól biztosított felmentését megadottnak kell tekinteni – írják az Operatív Törzs tájékoztatójában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés