2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Az Olaszországból érkező tünetmentes kamionsofőr tovább dolgozhat, ha betartja az Operatív Törzs szabályait

Az Olaszországból érkező tünetmentes kamionsofőr tovább dolgozhat, ha betartja az Operatív Törzs szabályait
Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 21., 07:30

Március 18-án fontos döntést hozott az Operatív Törzs: az Olaszországból érkező tünetmentes kamionsofőr, ha újabb fuvarfeladata van, elhagyhatja lakhelyét, amennyiben betartja az Operatív Törzs által hozott szabályokat. Minderre a „Kalocsán háromról ötre emelkedett a hivatalos karanténban lévő kamionosok száma” című cikkünk nyomán hívta fel a figyelmünket Pastyik Piusz, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Személyszállítási Tanács titkára. A cikkünk megjelenésével egy időben hozott, az élethez igazított döntést örömmel fogadták a fuvarozók, de azért ilyen előzmények után így sem lesz egyszerű az útnak induló kamionosok élete. Köszönet érte!

Az Olaszországból érkező tünetmentes kamionsofőr elhagyhatja lakhelyét a következő helyen "elérhető szabályokbetartásával, ha újabb fuvarfeladata van.

- írja Pastyik Piusz a portálunkhoz eljuttatott levelében. 

A titkár azzal folytatja: a kamionosok hatósági házi karanténjának felfüggesztésének szabályai elérhetők a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon is. 


Nos, akkor nézzük, melyek ezek a kalocsai járásban a gyakori olaszországi úti célok miatt nagyszámú kamionost érintő szabályok. 

Amint azt korábban a „Kalocsán háromról ötre emelkedett a hivatalos karanténban lévő kamionosok száma” című cikkünkben írtuk: „Egy másik, tipikusan Olaszországba fuvarozó szállítmányozási Kft. tulajdonosa elmondta: a cége alkalmazásában lévő 30 kamionosból jelenleg 10 van hivatalos egészségügyi zárlat alatt. A feloldás nem egyszerű, ugyanis valaki hiába egészséges, hiába nem mutatkoznak rajta a koronavírussal való fertőzöttség tünetei, a zárlat mindenképpen legalább két hétig tart…”

A portálunknak megszólaló cégvezető ma annak a véleményének adott hangot: az Operatív Törzs, vélhetően a szakmai érdekképviseleti szerv jelzésére hozta meg a döntést, ugyanis a magyar fuvarozók a szomszédos Szlovakia fuvarozó cégeivel szemben versenyhátrányba kerültek, ugyanis azok átvállalták a magyar fuvarozók által humánerőforrás hiány miatt nem teljesíthető megrendeléseket, holott gyakorlatilag egészséges, de megfigyelés alatt álló, lakhelyelhagyási tilalomra kötelezett kamionsofőrökről beszélünk.

A FUVAROKÉRT FOLYTATOTT VERSENYNÉL JÓVAL NYOMÓSABB ÉRV TERMÉSZETESEN AZ A TÁRSADALMI ÉRDEK, HOGY A MAGYAR LAKOSSÁG FOLYAMATOS ELLÁTÁSÁHOZ AZ ÁRUSZÁLLÍTÁSNAK IS FOLYAMATOSNAK KELL LENNIE

– mondta a vállalkozó.


Az Operatív Törzs tájékoztatásából kiolvasható: a magyar állampolgárságú, 14 napos hatósági házi karantén alatt álló járművezető, a lakossági áruszállításhoz kapcsolódóan, több feltétel egyidejű teljesítése esetén továbbra is járművezetői feladatokat végezhet. Feltéve, ha nem tapasztalja magán a Covid-19 vírus tüneteit, és ezt a munkáltatója is így ítéli meg, valamint erről a határozatot hozó járási hivatalt értesítette.

Feltétel továbbá, hogy a gépkocsi megfelel mennyiségű védőfelszereléssel (fertőtlenítőszerrel, maszkkal van ellátva); a járművezető rendszeresen fertőtleníti a kezelőszerveket, az egyszer használatos kesztyűket minden használat után cseréli; a rakodásban nem vehet részt, ez alatt a jármű vezetőfülkéjében kell tartózkodnia; a fuvarokmányok átadásakor az ügyintézővel nem érintkezhet; a rakomány felrakását követően annak rögzítéséről személyesen győződik meg.

A szabályok betartása esetén az ORFK Rendészeti főigazgatójának a hatósági házi karantén alól biztosított felmentését megadottnak kell tekinteni – írják az Operatív Törzs tájékoztatójában.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK